Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Hidroizolare talpa fundatie

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #31
  Acele saruri, se manifesta exact pe zona unde apre o linie orizontala, este urma de la cofrare sau vrei vrei fisura?
  Exista alt material aplicat peste betonul fundatiei? Sarurile se curata fara umezire inainte de aplicarea altor straturi pe soclu.
  O eventuala umiditate provenita din sol ar putea afecta doar finisajul soclului daca inainte de zidarie aveti membrana pentru ruperea capilaritatii.
  Daca nu sunt probleme cu umezeala din sol, in zona dvs. nu este necesar sa aplicati vreun tratament pe zona de soclu. Situatia se va remedia dupa izolarea, finisarea soclului si turnarea trotuarului.
  Pentru siguranta, se poate aplica o hidroizolatie, fie pentru impermeabilizarea betonului, fie pentru crearea unei protectii la apa din exterior (solutii bituminoase aplicate la rece).

  Comentariu


  • #32
   Da, intre zidarie si fundatie este un strat de carton asfaltat lipit cu smoala iar pentru lamuririle date va multumesc caci acum m-am mai linistit si nu-mi mai fac griji.

   Comentariu


   • #33
    Buna ziua,
    Am ridicat si eu o casa in rosu P + M in regie proprie si am uitat sa fac hidroizolatia fundatiei, ce imi puteti recomanda sa fac

    Comentariu


    • #34
     Postat în original de Asztalosrobert
     Buna ziua,
     Am ridicat si eu o casa in rosu P + M in regie proprie si am uitat sa fac hidroizolatia fundatiei, ce imi puteti recomanda sa fac
     Puteti detalia si posta cateva poze ale casei?
     Ce tip de fundatie aveti, ce adancime are etc.?

     Comentariu


     • #35
      Buna seara! Este gresit daca hidroizolez talpa +fundatia casei(fara demisol) cu emulsie bituminoasa + membrana cu crampoane,desi nu este prevazut in proiect acest lucru?
      Mentionez ca talpa este la 1,1 m in pamant, iar diferenta de nivel dintre spatele fundatiei si fata fundatiei este de 55cm(95cm in spate si 150 cm in fata).
      Este nevoie de un drenaj in spatele casei daca urmeaza sa fac o terasa + zid de rezistenta in spatele casei?
      Fișiere atașate

      Comentariu


      • #36
       In partea dinspre deal se poate amenaja un parapet din beton sau din alte materiale, de exemplu ceva mai rustic din lemn, va avea atat rol functional cat si decorativ. Cred ca o alunecare este putin probabila in acea zona.
       Trebuie sa dirijati apele ce pot veni de pe deal pe fiecare latura a casei astfel incat sa nu ajunga o cantitatea insemnata de apa la fundatie/elevatie.
       Ca masura de protectie, cel putin pe partea dinspre deal cat si pe laterale trebuie aplicata o minima hidroizolatie si avand in vedere inaltimea elevatiei, o termoizolatie cu polistiren extrudat rugis, de exemplu sortimentul XPS P de la Austrotherm.
       Drenajul este optional, daca se realizeaza corect trotuarele si dirijarea cat mai buna a apei pentru a nu stationa in zona fundatiei totul va fi in regula.

       Comentariu


       • #37
        Urmeaza sa incarc pe lateralul si spatele fundatie cu pamant pana la nivelul solului de langa fundatie. Care ar fii inaltimea minima a fundatiei in spate care trebuie sa o las deasupra pamantului, luand in considerare ca urmeaza sa mai pun piatra apoi o placa de beton si sa fac o terasa in spatele casei(terasa avand panta spre zidul de rezistenta)?
        Fișiere atașate

        Comentariu


        • #38
         Presupun ca aceasta terasa va fi in continuarea casei, fara spatiu intre casa si terasa. In aceste conditii,ideal este ca terasa sa aiba aceeasi inaltime cu parterul pentru a avea o trecere facila intre cele doua suprafete.
         Ati spus de o panta catre peretele de rezistenta, ce intelegeti prin acest perete?
         Panta terasei nu trebuie sa fie spre casa ci spre exterior, indiferent ca este spre spate sau spre laterale.

         Comentariu


         • #39
          Peretele(zidul) de rezistenta nu apare in foto deoarece nu este inca facut.
          Panta terasei va fii facuta de la fundatia din spate(poza) spre zidul de rezistenta ce va urma sa fie facut.
          Stiu ca ideal ar fi fost sa fi facut prima data zidul de rezistenta si mai apoi fundatia casei dar din pacate bugetul de care am dispus a fost redus si asa am hotarat sa fac prima data fundatia pt. a o termina pana la radier,si sa nu ma blochez cu banii in mijlocul lucrarilor.
          Va multumesc pt. timpul acordat si pt raspunsurile Dvs.

          Comentariu


          • #40
           Aveti in spatele casei un mare deal . Chiar daca faceti acolo o tersa sau nu , va trebui sa faceti o rigola , un sant de scurgere care sa dirijeze apa si mizeria adusa de apa , pe linga casa . In caz contrar , la o ploaie mai mare , apa , noroiul si ce mai vine de la deal , va va intra in casa .
           In sectiune ar arata asa cum vedeti in " desen " .
           Dupa cum vad eu , locurile de scurgere ale apei au fost blocate de constructii , deci pe unde se va scurge apa va fi in cantitati si viteze mari .
           Fișiere atașate
           Instalatii verificari-revizii gaze

           Comentariu


           • #41
            Chiar daca nu am amintit de rigola, dar oricum urmeaza sa o pun deoarece si arhitectul mi-a spus de ea, si va fi amplasata la baza zidului de rezistenta.
            Va multumesc pt. raspuns!

            Comentariu

            Procesare...
            X