Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Amorsa pe perete exterior

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Amorsa pe perete exterior

  Acum 1an am termoizolat casa si din lipsa de timp nu s-a dat decat un stat de adeziv care a inglobat plasa. Cu grindina de acum cateva saptamani mi-a impuscat in multe locuri si cum s-a facut bine de lucrat am dat inca un strat de adeziv Polistirol Premium de la Adeplast, si peste el tinci de exterior tot de la Adeplast ca sa il pot driscui. A iesit foarte bine dar as dori sa hidroizolez cumva aceste straturi. Cum nu am posibilitate sa dau cu vopsea lavabila de exterior as putea da amorsa de la lavabil peste tinciul driscuit ca sa opresc cumva apa sa intre in aceste straturi?
  Sau o las asa cum este existand riscul ca peretele sa se murdareasca excesiv de la aracet (ce se lipeste peste el)?
  Multumesc
  Ultima editare de mvali; 22.mai.2019, 21:20.

 • #2
  Cand doriti sa apicati tencuiala decorativa?
  Pe timp de vara nu este o problema cu umezirea statului de pe polistiren, iarna este mai problematic.
  Nu ar fi trebuit aplicat tinci daca doriti sa finsiati cu tencuiala decorativa, doar stratul de masa de spaclu era suficient. Nu este necesara hidroizolare.

  Comentariu


  • #3
   Nu de umezirea stratului de polistiren imi este teama, ci de cel de adeziv si tinci (l-am aplicat deja pe mai bine de 50% din suprafata si arata foarte bine). Nu stiu daca voi da cu decorativa, pentru ca este foarte scumpa si deocamdata nu imi permit. Mai am ramasa amorsa de la lavabila (Appla) si am vazut ca exista si amorsa CT17. Sa o dau sau sa nu o dau.. aceasta este intrebarea. Mai mult as vrea sa dau cu amorsa pe un perete nordic ca acolo bate ploaia cel mai mult si soare ioc iarna, Iar vara nu stiu cum se va comporta amorsa data pe perete.. O arde soarele sau nu, cum se comporta.

   Comentariu


   • #4
    Tot de acestre straturi spuneam si eu, cele aflate pe polistiren - masa de spaclu si tinciul.
    Tencuiala decorativa este solutia de care aveti nevoie si aceasta trebuie realizata indiferent ca va fi necesar un efort financiar. Restul solutiilor sunt provizorii si nu rezista decat o perioada limitata in timp. Solutia de avarie este sa aplicati un strat de amorsa pentru decorativa, alba. Ea va proteja un sezon peretele dar la aplicarea decorativei va fi necesar un nou strat de amorsa.
    Daca nu aveti posibilitatea de aplicare tencuiala deorativa pe toata casa, o puteti face si pe o parte din pereti, oprindu-va la muchii.
    Costul cu tencuiala este circa 12-15 lei/mp pentru manopera iar tencuiala este in jur de 150 lei galeata pentru circa 8-10mp

    Comentariu


    • #5
     Am inteles. Multumesc pentru sfaturi

     Comentariu

     Procesare...
     X
     sigla BRAT