Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Pete maronii pe tavan

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Pete maronii pe tavan

  Salut,

  De cateva luni m-am mutat intr-un apartament situat la ultimul etaj al unui bloc nou cu acoperis tip terasa. Am trecut si prin perioada ploioasa din vara acestui an fara probleme. Odata cu inceputul lunii iulie au inceput sa imi apara pete mici de culoare maronie pe tavan, toate in aceeasi zona. Nu pare sa aiba legatura cu precipitatiile, nu evolueaza constant, ci apar mai degraba intamplator, chiar fara sa ploua. Sunt situate la iesirea din baie, la aprox 3m de o ghena de ventilatie pe care este montata un ventilator cu grila automata. De asemenea in zona respectiva in unele puncte suna a gol, semn ca tencuiala s-a desprins.
  Terasa a fost verificata si se prezinta in conditii perfecte, constructorul m-a asigurat ca a fost montata termoizolatie si bariera de vapori, pe langa cele doua straturi de membrana bituminoasa, ceea ce ma face sa cred ca este vorba mai degraba de un condens. Din pacate nu am putu urmari cu ochii mei desfasurarea lucrarilor. A propus sa mai instaleze aeratoare in zona respectiva, insa mi se pare ca e mai mult ca sa imi inchida mie gura. Nu prea pricep cum reuseste sa se ude placa de beton, in apartament nu exista surse majore de umiditate, nu fac dus cu apa fierbinte, nu a fost niciodata vreo sursa de aburi, apartamentul este aerisit in mod constant. Ghena de ventilatie pe care am mentionat-o mi se pare suspectul principal, ma gandesc ca odata cu mutarea mai multor locatari pe in bloc (eu fiind printre primii) a crescut umiditate transportata de ghena, care cumva uda planseul.

  V-ati mai lovit careva de o problema asemanatoare? Atasez si cateva poze.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20190709_093136.jpg 
Afișări:	18 
Mărime:	63,4 KB 
ID:	675052 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20190721_114127.jpg 
Afișări:	16 
Mărime:	99,1 KB 
ID:	675053
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20190723_105008.jpg 
Afișări:	13 
Mărime:	93,9 KB 
ID:	675054 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20190727_131026.jpg 
Afișări:	14 
Mărime:	82,9 KB 
ID:	675055
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20190729_100534.jpg 
Afișări:	13 
Mărime:	80,0 KB 
ID:	675056

 • #2
  Nu este obligatoriu ca apa sa vina dinspre terasa. Cea mai grea situatie este sa fie sistemul de termoizolare si hidroizolare realizata astfel incat sa provoace condens, lipsa unei bariere e vapori sau a membranei de difuzie cu sau fara acele aeratoare.
  Daca tencuiala suna a gol, va fi necesara indepartarea ei. Sa nu va cada in cap, mare grija. Se poate verifica daca decopertati zonele patate si constatati umezeala pe placa de beton.

  Comentariu


  • #3
   Pana la urma au incetat infiltrațiile. Constructorul sustine ca a gasit zone in jurul paratraznetului unde nu era lipita corect membrana si a remediat. Eu imi mentin anumite rezerve fata de explicatia lui, sa vedem daca mai apar pete.

   Comentariu


   • #4
    Sa fim optimisti, stie el ce a gasit insa mai important este sa fi remediat.
    VYS Blog - 100 % D I Y
    Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

    Comentariu

    Procesare...
    X
    sigla BRAT