Hidroizolatie demisol

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • vmutnean
    Incepator
    • 26.aug.2019
    • 3

    Hidroizolatie demisol

    Buna ziua, Am cumparat o un demisol la o casa intr-o zona cu panza freatica ridicata. Dupa ce ne-am mutat au inceput sa apara infiltratii de apa pe langa prize. Cand am chemat un specialist sa reparare am constat ca toata casa era izolata interior cu polistiren iar zidaria exterioara era uda. Casa nu este izolata exterior si nici nu este posibilitatea de a o izola. As vrea sa dau jos polistirenul de pe pereti si sa fac o hidroizolatie interioara. Peretii sunt si din caramida si din beton (s-a facut subzidire). Ce produse ar fi indicate in situatia mea?
  • VYS
    Living Legend
    • 19.aug.2005
    • 13005

    #2
    Este o problema grava, iti dai seama ca vanzatorul stia problema si acum este posibil sa ai o belea mare de tot. Nu este ceva usor si uneori imposibil, cel putin fara costuri mari, sa nu spun altfel.
    Imi este teama ca ai gresit cu achizitia dar na, acum e tarziu.
    Poate prima problema ar trebui sa fie scaderea actiunii apei asupra constructiei prin reducerea nivelului de umezeala/apa.
    VYS Blog DIY

    Comentariu

    • Gemini
      Moderator
      • 06.iun.2006
      • 15093

      #3
      Pentru o astfel de lucrare trebuie decopertat totul si facuta o expertiza. Daca ajunge sa iasa apa in doze, poate fi estul de grav. in ce zona este casa? o intrebare ar fi : "Nu se poate face un drenaj exterior in curte pentru a reduce nivelul apei subterane?".

      Comentariu

      • vmutnean
        Incepator
        • 26.aug.2019
        • 3

        #4
        Multumesc pentru raspuns. Din pacate nu se poate face o hidroizolatie exterioara, casa fiind la strada si in zona centrala din Cluj Napoca. De 6 luni caut pe cineva care sa ma ajute cu solutii reale in problema mea dar de cate ori chem pe cineva imi dau diferite incat sunt total debusolata. As vrea sa dau jos tot polistirenul de pe pereti si sa ii tencuiesc si tratez cu ceva solutii de stopare a infiltratiilor de apa. Exista ceva care sa ma ajute real? Am citit atata despre produsele din domeniul hidroizolatiilor dar cam toate se refera la beton. Eu am intr-o camera si caramida si beton. DAca tencuiesc si introduc in tencuiala ceva produse cu cristalizare, m-ar ajuta? Sau ce sa fac??? Sunt disperata ! Atasez poza cu una dintre prize.
        Fișiere Atașate

        Comentariu

        • Gemini
          Moderator
          • 06.iun.2006
          • 15093

          #5
          Raspunsuri pot fi multe in legatura cu reactia mesterilor, primul ar fi ca acestia nu se ocupa cu domeniul sensibil al hidroizolatiilor iar cosmetizarea interiorului nu ajuta deloc. Este o reala problema refacerea caselor vechi ce au demisol si fundatii din caramida, supuse la umezeala din sol pot crea probleme precum cea prezentata de dvs. Interventia asupra acestei constructii in directia necesara problemei dvs. poate fi dificila si presupune riscuri, lasand la o parte costurile cel putin semnificative. Faca o atenta analiza a constructiei si probe nu va poate garanta nimeni reusita. Discutia ar trebui sa plece de la subzidirea sau subturnarea realizata anterior, asa cum ati mentionat. De ce s-a facut si mai ales cum?
          Ce se afla dincolo de perete demisolului dinspre strada? Se afla vreo canalizare/pluviala sau alte tevi pe strada si pot influenta umiditatea solului si impicit a acelui perete? Care este umiditatea solului si unde este panza freatica? Pe langa priza respectiva, avem perete umed la nivel de zidarie sau este doar apa venta prin traseul electric (tubul de pozare circuite electrice)?
          Inlaturarea izolatiei interioare este primul pas, sub aceasta poate fi umezeala sau nu. Sun cateva solutii pentru hidroizolarea interioara dar, din nou, fara date concrete nu va poate garanta nimeni efectul sigur. Acestea ar trebui aplicate direct pe caramida rostuita pentru efect maxim. Exista cateva mortare hidroizolante ce ar puta fi incercate, cel putin. Asadar, discutia poate sa fie destul de delicata si necesita multe detalii.

          Comentariu

          • vmutnean
            Incepator
            • 26.aug.2019
            • 3

            #6
            Din pacate nu am de ales, trebuie sa rezolv problema infiltratiilor caci nu am optiunea de a vinde imobilul. Subzidirea s-a facut deoarece initial era o pivnita cu un nivel de inaltime foarte mic si fostii proprietari au sapat in adncime pentru a mari inaltimea camerei. Cand am luat imobilul era turnat beton armat pe jos iar ce s-a facut sub el, nu stiu. Izolatie exterioara nu se poate face deoarece este la stada in plin centru. Am facut izolatie exterioara doar la peretele cu priza caci acela avea peretele exterior in gradina vecinilor. Cand s-a sapat pe langa perete, cum inaintau in adancime, crestea umiditatea desi nu plouase de mult. Panza freatica este destul de ridicata . Peste drum este si un parau. Canalizarea din strada este veche si nu stiu cand vor vrea cei de la Primarie sa o reabiliteze. De un an incerc sa repar si asfaltul in fata casei. Peretele din spatele prizei era ud inainte de izolatia exterioara. Acuma parca s-a mai uscat. Dar la imbinarile din interiorul camerelor dintre polistiren si tavan, apare mucegaiul. La prize unde s-a reparat cu ipsos, la fel...
            Am citit si despre un dispozitiv Biodry . https://www.biodry.eu/ro/?fbclid=IwA...Emxer3TDcK72nM Oare ar putea sa ma ajute sau solutia este renovare completa a spatiului? Si cu ce produse?

            Comentariu

            • Gemini
              Moderator
              • 06.iun.2006
              • 15093

              #7
              In acest moment nu va pot da vreo informatie despre produsul mentionat, nu am vazut efectiv o aplicatie cu acesta. Nu strica sa cereti informatii si o cotatie de pret, o sa incercam sa obtinem si noi aceste informatii.
              Atat timp cat este caramida umeda, polistirenul decat o mascheaza si este doar o chestiune de timp pana cand mucegaiul si igrasie isi fac aparitia la suprafata.

              Comentariu

              Procesare...