Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Sfaturi terasa neacoperita

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Sfaturi terasa neacoperita

  buna forum,
  apelez la cunostiintele si experientele voastre ptr a va cere niste sfaturi ptr cum as putea proceda mai departe cu amenajarea unei terase neacoperite

  terasa este deasupra unui garaj; este turnata placa, peste care este pus polistiren de 5cm, sapa si 2 membrane bituminoase.

  va rog ajutati-ma sa ma lamuresc cu urmatoarele intrebari

  1. ptr a proteja membrana bituminoasa, ce recomandati sa pun peste ea tinand cont ca am o usa care face accesul in pod iar momentan aceasta ara un prag de 7cm peste nivelul membranei

  2. membrane este trecuta peste zidul de BCA ale terasei si inca 10 cm peste ca sa acopere si polistirenul cand vine termoizolata pe exterior casa.
  in acest caz imi puteti spune cum as putea proceda cu acest zid ptr a proteja de asemenea membrana? pot sa pun peste polistiren mai subtire si apoi sa il tencuiesc?


  3.de asemenea, as avea nevoie ca acest zid sa fie putin mai inalt ptr ca moment e pana la nivelul soldului; care ar fi cea mai simpla solutie (si costuri medii)?
  m-am gandit la o balustrada de metal; dar nu stiu cum ar trebui prinsa ptr ca in zona bate f tare vantul. de asemena ar prefera sa nu fie prinsa pe marginea zidului ptr ca atunci ar perfora membrana bituminoasa; ce recomandati in acest caz

  4. am mai vazut la alte lucra ca peste grosimea zidului era pus tabla ceea ce cred ca este o idee f buna dar tinand cont de ce scriam la punctul 3, ptr a fi prinsa tabla de zid ar presupune perforarea cu suruburi a membranei, nu?

  5. m-ar ajuta f mult daca m-ati lamuri care ar fi ordinea recomandata a operatiunilor:
  ex:
  a) lipire polistiren pe zidul de BCA, pus plasa si tencuire
  b) pus balustrada peste zidul de BCA
  c) pus polistiren pe exteriorul casei
  d) pus tabla peste grosimea zidului de BCA
  ....

  multumesc anticipat ptr sfaturi
  Ultima editare de ioneveu; 13.mai.2020, 09:29.

 • #2
  Buna seara,

  Mesajul dvs.este destul de neclar si as dori sa ne scrieti ceva mai explicit.

  1. Protejare membrana in ce zona? Pe toata suprafata de acces in pod sau la usa de intrare? Pe o membrana de acest tip nu se circula. Daca doriti sa amenajati o cale de circulatie se poate aplica un podet din lemn astfel incat sa nu calcati pe membrana si pe acest podet.Se mai pot adauga dale.

  2. Este vorba de aticul respectiv? Puteti desena pe foto cu sageti ce zone sunt in discutie?


  3. Peste atic se poate prinde orice balustrada care sa il inalte putin, asta daca este suficient de rezistent. Orice prindere se poate etansa, nu este o problema ca se gaureste desupra.

  4. Acea tabla are rolul de a proteja mecanic si la precipitatii. Marginile depasesc cativa cm grosimea zidului pentru a nu se prelinge apa direct pe perete si sa apara probleme de infiltratii.

  5. Atat cat am inteles, se termizoleaza exterioa casa lipind polistiren. Partea superioara (orizontala,) nu ar fi necesitat hidroizolare. Se poate aplica acel profil din tabla pe atic depasind termoizolatia si marginea interioara. O balustrada sau un profil de inaltare se poate fixa si pe lateralul peretelui, interior sau exterior, ar fi mai usor de fixat si se expune mai putin zidul la apa.

  Comentariu

  Procesare...
  X