Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Infitratii apa in beci

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Infitratii apa in beci

  Am un beci sub terasa casei care este situat 80 cm deasupra solului si 120 cm in pamant. In cazul unor ploi de durata sau cu debit foarte mare mi se infiltreaza apa pe la imbinarea dintre podea si peretele exterior. Fundatia casei nu a fost hidroizolata in mod special, la turnarea ei punandu-se numai o membrana cu crampoane. P e exteriorul casei este turnat trotuar, iar apa pluviala este dirijata departe de casa. Terenul pe care este contruita casa este in panta, deci scurgerea apelor pluviale se face foarte repede. Cred ca nu este vorba de panza freatica, aceasta fiind mult mai jos, ci mai degraba de un izvor subteran care in cazul precipitatiilor cu un debit mare in timp scurt isi mareste brusc debitul. De exemplu, in aceste ultime doua saptamani in care a plouat zilnic si in cantitati mari, am scos din beci cca. 30 litri apa. Datorita spatiului ingust fata de proprietatea vecina nu pot face o hidroizolatie exterioara, motiv pentru care am rugamintea sa ma sfatuiti cum pot rezolva problema din interior. In pozele atasate se vede ca s-a udat si peretele exterior. Linia rosie de sub gura de aerisire reprezinta nivelul solului din exterior.

  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	1.jpg 
Afișări:	176 
Mărime:	201,3 KB 
ID:	680039 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	3.jpg 
Afișări:	162 
Mărime:	221,0 KB 
ID:	680036 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	4.jpg 
Afișări:	166 
Mărime:	157,0 KB 
ID:	680037 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	2.jpg 
Afișări:	171 
Mărime:	130,9 KB 
ID:	680038 ​​​​​​​
  Fișiere atașate
  Multumesc anticipat.
  Cu stima
  C. SIRBU

 • #2
  Membrana cu crampoane, daca nu a fost etansata la imbinari, este egala cu zero. Peretele de sub cota terenului din ce este realizat?
  Din ce se vede in foto prezenta apei in sol este in cantitati mari. Foto din exterior puteti posta? Pardoseala cum este realizata?

  Comentariu


  • #3
   Tot peretele este din beton armat. Partea de jos are 45 cm grosime, iar cealalta portiune pana la tavan are 30 cm. Pardoseala este din beton de 12cm grosime, turnata pe un strat de pietris, fara hidroizolatie. Mentionez ca problema apare in cazul ploilor de lunga durata si cu debit mare. In cazul ploilor cu debit mic nu sunt probleme indiferent de durata acestora si deasemenea in cazul ploilor cu debit mare dar cu durata scurta. Acum nu a mai plouat de 3 zile si totul s-a uscat. In poza, in coltul din dreapta jos se vede gura de aerisire a beciului. Teava de PVC este depozitata acolo, nu este teava de scurgere.
   Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	5.jpg 
Afișări:	141 
Mărime:	231,4 KB 
ID:	680069
   Multumesc anticipat.
   Cu stima
   C. SIRBU

   Comentariu


   • #4
    Din ce vedem in foto pare ca problema vine dinspre pardoseala sau rostul cu fundatia.
    Ar trebui sa decopertati intreaga pardoseala si sa incercati o hidroizolare pe ea plus urcare pe zona verticala a peretilor de 45cm. Obligatoriu racordare in zona de imbinare pardoseaa - perete prin scafa si montare banda etansare. Se poate face o hidroiozolare in strat subtire, 2 straturi apoi se placheaza cu gresie.

    Comentariu


    • #5
     Cu ce materiale imi recomandati sa fac hidroizolatia pe interior?
     Multumesc anticipat.
     Cu stima
     C. SIRBU

     Comentariu

     Procesare...
     X