Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Membrana bentonitica

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Membrana bentonitica

  Buna ziua.
  Vreau sa fac o fundatie pentru o casa de lemn, fara subsol. Pot folosi o membrana bentolitica pusa direct in sant, pe peretele exterior (adancime 90-100 cm) (pentru a optimiza pretul, fara cofrag), apoi turnat betonul astfel incat sa fixeze membrana si s-o activeze? Am gasit acest tip de membrana care practic se lipeste de beton atunci cand este umezita, nu la cald....Pare o varianta de luat in considerare?

  Ce alta varianta de hidroizolat fundatia exista (in afara de aditiv de impermeabilizare), care sa nu necesite sapaturi in plus si nici cofrag?
  Mukltumesc
  Mihai M.

 • #2
  Pt ce sa izolezi toata fundatia ????
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu


  • #3
   Nu inteleg intrebarea .... Nu trebuie hidroizolatie la fundatie? Asta era ideea? E noua...
   Mihai M.

   Comentariu


   • #4
    Este un material scump si sensibil in executie. Nu se preteaza la aplicatia ta, fara a avea spriin pe spatele membranei.
    Vorba lui Mircea, chiar iti trebuie hidroizolatie? Solutiile sunt realizate pentru a fi aplicate in conditii speciale, unde avem umezeala in sol si este necesara o etansare buna, in niciun caz sa aplici o astfel de membrana intr-un sant de pamant. Pentru asta poti utiliza memmbrana cu crampoane dar etansata la imbinari,
    VYS Blog - 100 % D I Y
    Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

    Comentariu


    • #5
     Din ce stiu, membrana cu crampoane nu reprezintă hidroizolație, ci doar protejează și ajută hidroizolația...
     Sprijinul din spatele membranei bentonitice este malul de pământ... Ea va fi comprimata de betonul proaspăt turnat în șanțul de pământ....
     Mihai M.

     Comentariu


     • #6
      Din ce am citit, nu se utlizeaza la adancimi mai mici de 1m cu sprijin pe sol. Probabil forta de impingere este prea mica fara parapet si solul nu este un substrat solid la suprafata. Nu este o hidroizolatie veritabila membrana cu crampoane dar face fata cu brio pentru protectia la umezeala daca este etansa. Totusi, de ce iti trebuie hidroizolatie la o fundatie de acest gen?
      VYS Blog - 100 % D I Y
      Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

      Comentariu

      Procesare...
      X