Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Hidroizolatie subsol

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Hidroizolatie subsol

  Buna ziua,

  Locuiesc la casa intr-o jumatate de parte a unui duplex. Toate camerele/incaperile sunt in oglinda, adica ce e intr-o parte e si in cealalta, ca incaperi.
  Am un subsol de aproximativ 55 metrii patrati (approx 7m x 7m).
  Partea mea de duplex este orientata spre Nord si Vest.
  Usa dinspre nord este din metal, neizolata pe interior (toc+foaie usa) sub nicio forma cu nicio spuma. Izolatia usii e doar un cauciuc semirotund mai gros jur-imprejur.

  Hidroizolatia fundatiei subsolului nu a fost facuta cum ar trebui, cu Sika Igasol + Polistiren extrudat min. 3 cm + membrana de drenaj tip crampoane, ci doar pusa in faza de cofrare jur imprejurul casei, in cofraj membrana tip crampoane (inainte de turnarea betonului de fundatie).
  Dupa aproximativ 5 ani de la turnare, vara si iarna am in subsol umiditate absolut tot timpul 95-96%, fapt care face ca aceasta sa urce invariabil catre parter, prin placa de peste subsol si sa ne creeze mari probleme acolo (la parter) unde apare mucegaiul aproape oriunde.
  Pentru a contracara acest fenomen si a opri temporar apa sa mai urce la parter am cumparat un dezumidificator cu compresor care scoate undeva la 2L la 12h de utilizare, in conditiile in care acesta ar fi trebuit sa scoata maxim 2L la 24h. Dezumidificatorul merge incontinuu la subsol.

  Pe peretii de la parter am fost nevoiti sa ii dam pe toti cu vopsea lavabila de baie si bucatarie antimucegai, pentru ca altfel eram napaditi incontinuu de mucegai..
  Subsolul celeilalti parti din duplex a fost amenajat pentru a fi locuibil, peretii dati la interior cu CR90 si tavanul de la subsol spre parter placati cu Ytong Multipor.
  Subsolul celuilalt duplex nu este inca incalzit, dar va fi incalzit ca suprafata locuibila in 2-4 luni de la acest moment.
  Subsolul nostru nu este incalzit, dar trec intradevar pe la subsol tevile de incalzire de la centrala termica, tevi pe care le-am termoizolat partial.

  Subsolul amandurora este mai mic decat amprenta parterului, subsolul meu avand:
  - un perete sub mijlocul casei;
  - un perete pe lateralul casei (cca. 12 m liniari)
  - un perete in linie cu casa, dar sub terasa casei;
  - un perete comun cu cealalta parte a duplexului.

  Ideea este ca vina foarte multa umiditate din pamant spre subsol, acolo se strange multa umiditate pana ce ajunge la 100% si apoi tinde sa migreze catre parter unde creaza mult mai multe probleme.  Dorim sa scapam de mucegaiul de la subsol si sa avem o umiditate care sa nu creeze probleme pe termen scurt si lung (controlata).
  Precizez ca geamurile de la subsol (cele 3) de approx. 0.3x1m , 0.3x1.3m stau deschise non-stop pentru ventilatie, si alte 2 ventilatoare de camera imping aerul spre geam.

  Mi s-a propus sa sap pe langa casa si sa refac hidroizolatia casei cu Sika Igasol + Polistiren extrudat min. 3 cm + membrana de drenaj tip crampoane, dar fundatia e deja turnata, iar daca inlatur drenajul tip crampoane, voi ramane cu crampoanele de beton de la forma crampoanelor de plastic, lucru care ma face sa ma gandesc de 2x inainte de a face ceva, pentru a nu strica si mai rau treaba. (nu stiu cum se poate hidroizola, daca forma subsolului nu este tip dreapta, ci dupa turnare a capatat forma crampoanelor).

  Accesibil pentru sapat pe langa casa si hidroizolat corespunzator ar fi doar un singur perete, cel mai mare dintre ei, cel din lateralul casei, care are vreo 12m.
  Daca ar fi sa desfac drenajul tip crampoane, ar trebui sa il desfac jur-imprejurul casei, insa acest lucru este de asemenea costisitor si nu stiu daca s-ar putea face in conditii de siguranta, iar daca desfac pe o latura aceasta membrana de drenaj al apei, imi e frica sa nu se infiltreze apa pe la colturile casei, unde panza tip crampoane nu ar mai avea continuitate.

  Vreau sa fac ceva ca sa dureze in timp si sa nu fiu nevoit sa mai sap din nou peste 2 ani/5 ani, caci prin lateralul casei, fix pe langa casa am si teava care duce la fosa si pentru ca este extrem de costisitor.
  Ce imi recomandati? Ce solutii? La interior doar dat cu CR90 am inteles ca mai mult de un an nu dureaza bariera si apoi va trebui refacuta, iar aceasta nu poate fi efectuata decat de 1, maxim 2 ori, aceasta abordare (de a hidroizola subsolul doar de la interior, fara a hidroizola inainte la exterior peretii) nefiind tocmai sanatoasa pentru peretii de subsol ca structura de rezistenta a casei.


  Va multumesc din suflet!
  Multa sanatate!
 • #2
  Foarte complicat .
  Ar trebui cautati niste profesionisti de la o firma serioasa , si facuta hidroizolatia si drenajul pe EXTERIOR atit cit se poate , si unde nu , pe interior . Costa , este santier , dar este singura solutie durabila .
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu

  Procesare...
  X