Protejare hidroizolatie zid de sprijin

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Burian
    Incepator
    • 09.iun.2022
    • 10

    Protejare hidroizolatie zid de sprijin

    Salutare tuturor,

    Așa cum am precizat și în titlul acestei postări, aș dori să protejez hidroizolația unui zid de sprijin (înafară de membrană cu crampoane, explic de ce mai jos), dar de câteva zile tot caut informații fără succes în rezolvarea problemei.
    Așadar, am apelat la acest forum, poate cineva cu mai multă experiență în domeniu sau cunoștință de cauză s-a confruntat și poate să-mi ofere o sugestie/rezolvare.

    Zidul în cauză:
    - Zid de sprijin: elevație(1,35m), lungime(23m)
    - Hidroizolație: emulsie bituminoasă (fără rezistență UV)

    Situația din teren stă în felul următor:

    - Acum 2 ani am făcut un zid de sprijin între proprietatea mea și terenul vecinului care este mai înalt cu aproximativ 1m.
    Pe partea pozitivă a zidului am hidroizolat cu emulsie bituminoasă (amorsă + 2 straturi), membrană cu crampoane (+ profil închidere superioară) pentru protejarea hidroizolației și drenaj francez.

    - Acum aș dori să elimin membrana cu crampoane din cauza că porțiunea de ~40cm dintre teren și partea superioara a zidului este supusă razelor UV deteriorând membrana cu crampoane.
    O altă cauză este că în viitor nu voi mai avea acces la acea parte a zidului, fiind pe proprietatea vecinului, dar nici nu voi ști dacă se mai înalță sau coboară cu nivelul pământului.
    Prin urmare, trebuie să găsesc o soluție permanentă (pentru toată suprafața zidului), nu de câteva luni în cazul membranei.

    Așadar, am rugămintea dacă puteți să-mi sugerați o soluție/metodă optimă pentru protejarea (mecanică, UV) a hidroizolație și câteva produse compatibile cu emulsia (de ex. grund/amorsă, mortar impermeabil pe bază de ciment, etc).


    Pentru a înțelege mai bine situația din teren, atașez niște poze cu zidul de sprijin.


    Vă mulțumesc anticipat.
    Numai bine.

    Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	20190824_130956.jpg  Afișări:	0  Mărime:	598,3 KB  ID:	686742 Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	received_322272723446487.jpeg  Afișări:	0  Mărime:	437,1 KB  ID:	686739 Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	received_853263658965141.jpeg  Afișări:	0  Mărime:	553,6 KB  ID:	686740
    Fișiere Atașate
    Ultima editare de Burian; 09.iun.2022, 12:48.
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 34932

    #2
    In astfel de cazuri este de preferat o solutie cu gard din beton masiv, un parapet de beton si nu unul din boltari. Acum este tarziu dar tot ce este peste nivelul solului nu are nevoie de protectie si hidroizolare. Intelegem ca nu stiti ce se va intampla pe terenul vecin insa se pot alege solutii doar cand o sa aflati ce face vecinul, in cunostinta de cauza, daca va intelegeti bine cu el. Sa faceti acum ceva in directia dorita, mi se pare prea devreme si fara a sti ce se va intampla pe terenul vecin.

    Comentariu

    Procesare...