Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Membrana bituminoasa si membrana cu crampoane

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Membrana bituminoasa si membrana cu crampoane

  locuiesc la casa, unde panza freatica este destul de ridicata

  va rog sa imi spuneti daca membrana bituminoasa este suficienta ca hidroizolatie si de ce grosime

  deasemenea, ce grosime trebuie turnata sapa

  mentionez ca exista stratul de rupere a capilaritatii

 • #2
  Stimate d-le Gheorghe Gheorghiu,
  Membranele bituminoase sunt o solutie de hidroizolatie dar ele se monteaza de regula intre zona umeda si elementul de constructie pe care doriti sa-l protejati. Alegerea tipului de membrana sau a numarului de straturi se face in functie de genul de actiune al apei freatice respective (cu presiune, fara presiune, etc.) Solutia in cazul dvs. ar trebui data de un specialist, in functie de conditiile constatate la fata locului.

  Comentariu


  • #3
   Membrana bituminoasa si membrana cu crampoane

   Am in constructia o casa in panta (diferenta de nivel 2 m - 11m).

   Proiectantul a trecut in desen pentru peretii laterali aflati sub pamant, hidroizolatie din membrana cu crampoane dar citind mesajele de pe forum am ceva dubii.
   Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac sa merg pe membrana bituminoasa sau sa raman pe membana cu crampoane.
   Asadar, puteti sa-mi spuneti care solutie e mai buna, membrana bituminoasa sau membrana cu crampoane?

   Va multumesc!
   MGC

   Comentariu


   • #4
    Pe ambele. Montati hidroizolatie din membrana si protejati hidroizolatia cu membrana cu crampoane.

    Comentariu


    • #5
     Multumesc Frumos

     Multumesc Frumos pentru raspuns. Poteti sa-mi recomandati o solutie de aplicare la rece a membranei bituminoase?. Va multumesc. MGC

     Comentariu


     • #6
      Grund Ceresit Allwetter BT26, membrana autoadeziva Ceresit Allwetter BT21 si banda de etansare Ceresit CP50.

      Comentariu


      • #7
       Multumesc

       Multumesc Frumos. MGC

       Comentariu


       • #8
        inca o intrebare

        Imi cer scuze pentru deranj dar revin cu o noua intrebare. Daca direct peste beton aplic o solutie hidroizolanta pe baza de bitum ( aplicata cu bidineaua) si peste pun membrana cu crampoane - este suficient? - astept sfatul Dumneavoastra inclusiv ce tip de material sa folosesc. Terenul este argila contractila iar panza freatica este la adancimi considerabile. Multumesc frumos. MGC

        Comentariu


        • #9
         Pai stati asa nu va grabiti cum adica peste beton ? de ce nu ati facut hidroizolatia inainte de a turna placa de beton ?
         Ce straturi aveti sub placa de beton si la ce nivel se gaseste fata de terenul din exterior ?

         Comentariu


         • #10
          detalii suplimentare

          eu vorbesc de peretii laterali ai fundatiei (pe acestia vreau sa-i izolez acum). Sapatura este executata in taluz. Ca sa fiu complet mentionez ca intentionez sa montez conducta de dren la baza fundatiei si doresc sa stiu daca izolez cu solutie pe baza de bitum si apoi membrana cu crampoane este suficient. Adancimea este de 2m. Multumesc frumos . MGC

          Comentariu


          • #11
           Chiar daca acuma nivelul apelor freatice este redus in viitor cine stie ce se v-a intampla. O casa o construiti ca sa aibe o viata cat mai lunga. Daca acuma ar fi suficient sa hidroizolati doar cu membrana cu crampoane viitorul ne poate rezerva surprize neplacute.
           In opinia mea ar trebui sa montati membrana bituminoasa si apoi sa protejati cu membrana cu crampoane fundatia.

           Comentariu


           • #12
            Multumesc

            Multumesc Frumos

            Comentariu


            • #13
             Indicati va rog solutia cea mai corecta pt hidroizolarea unei fundatii :
             1. BT26+BT21+MEMBRANA CU CRAMPOANE+UN RAND DE CARAMIDA SAU STRAT DE BETON PT PROTECTIE
             2. HIDROSTOP+MEMBRANA CU CRAMPOANE+UN RAND DE CARAMIDA SAU STRAT DE BETON PT PROTECTIE
             In ideea ca se doreste si hidro si termoizolarea soclului este bine daca se continua hidroizolarea cu 1.) sau 2.) si pe soclu(cam 50cm), dar fara membrana cu crampoane, apoi peste hidroizolare se vine cu extrudat de 2-3cm si peste el se vine cu un strat de 2-3cm de beton armat cu plasa de buzau??????
             Cele mai sus mentionate au fost gandite in ideea de a se face si sistemul de termoizolare pe exterior cu expandat de 5cm, astfel incat fatada sa vina la acelasi nivel cu soclul pastrand straturile mentionate.
             Am vazut schita aceea pe care ati postat-o pt realizarea trotuarului in jurul casei, pt ca dupa hidro si termoizolarea fundatiei si soclului, vreau sa realizez trotuar pe langa casa insa NU AM INTELES CARE ESTE TREABA CU:
             *TEAVA DE DRENARE;
             *ROSTURILE DE DILATARE PERPENDICULARE PE SOCLU SI CELE DE LANGA SOCLU;
             As dori explicatii suplimentare pe acesta tema si daca e posibil schite
             MULTUMESC.

             Comentariu


             • #14
              Postat în original de alex3000
              Indicati va rog solutia cea mai corecta pt hidroizolarea unei fundatii :..........................
              Solutia corecta de hidroizolare este cea elaborata de cel care intocmeste proiectul, functie de caracteristicile solului, particularitatile cladirii si pe baza studiului geo.

              In principiu solutia 1) ofera o hidroizolatie corespunzatoare pana la randul de caramida. Sunt prea multe straturi inutile in enumerarea dvs., membrana cu crampoane elimina necesitatea zidariei de protectie din caramida iar stratul de beton nu vad ce mai poate proteja.
              In anumite conditii este suficienta si o hidorizolatie cu membrana cu crampoane aplicata cu solutia bituminoasa.

              Hidroizolatia trebuie se va termina, la nivelul superior al soclului. Daca se opteaza pentru termoizolarea soclului/fundatiei cu polistiren extrudat atunci nu mai este nevoie de membrana cu crampoane si se aplica polistirenul extrudat direct pe stratul hidroizolator din membrane bituminoase. Stratul de izolatie preia si rolul de protectie al hidroizolatiei.

              TEAVA DE DRENARE se aplica la nivelul inferior al fundatiei, in sol, avand rolul de a colecta si dirija spre exterior apa, protejand in acest fel fundatie de umiditatea excesiva.
              "ROSTURILE DE DILATARE PERPENDICULARE PE SOCLU" sunt de fapt rosturi pe latimea trotuarului avand rolul evacuarii apei meteorice si permite dilatarea la nivelul stratului de beton.
              "CELE DE LANGA SOCLU" care este de fapt un rost ce permite umplerea cu bitum petru etansarea acetuia, eliminand posibilitatea infiltrarii apei spre fundatie.

              Comentariu


              • #15
               Fundatia si soclul de care am pomenit mai devreme sunt deja hidroizolate cu carton clasic lipit cu smoala(metoda veche), care se prelungeste si sub zidarie, adica intre fundatie si zid(fundatia iesind de la suprafata solului in sus cam 40-50 cm).Starea lor este buna avand in vedere ca treaba asta s-a facut anul trecut.
               In situatia in care intentionez sa pastrez hidroizolatia existenta(daca nu este buna ce RISCURI MA PASTE??), ce operatii ar mai trebui sa fac pt fundatie si pt soclu. Precizez ca vreau sa izolez termo fatada casei si soclul.Fatada cu expandat de 5 si soclul cu extrudat de 2-3cm.

               Este vreo problema daca se renunta la rosturile de dilatare perpendiculare pe soclu si se da trotuarului doar panta de scurgere?????
               "permite dilatarea la nivelul stratului de beton"--sa inteleg ca stratul de neton se dilata???? asta sa fie oare rostul lor???

               Daca imbinarea trotuarului se face bine cu soclul se poate renunta si la rostul de langa soclu???avad in vedere ca trotuarul are panta de scurgere...

               Folia de sub trotuar este strict necesara????care e functia ei???

               Precizez ca trotuarul pe care vreau sa-l fac langa casa va fi de cca50-60cm, iar streasina casei este prevazuta cu uluce si burlane aruncatoare, apa cazind jos cam la 60-70cm de soclu, deci cam la 10cm de marginea trotuarului pe care vreu sa-l fac.Casa este in regim de parter.

               Comentariu

               Procesare...
               X