Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Sistem etansare tamplarie

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #61
  Răspuns la: Sistem etansare tamplarie

  Da, in acele foto se vede ca sub toc este un profil solbanc. Tot un fel de extensie este dar cu alte dimensiuni.

  Comentariu


  • #62
   Răspuns la: Sistem etansare tamplarie

   Pentru ca sistemul de la postul #21 mi s-a parut normal pentru o izolare termica cat mai buna, am cautat si eu acele console de la SFS Intec. Aventura mare bineinteles, ca la romani, dar am gasit si in tara pana la urma un distribuitor care aducea minim 50 de bucati din fiecare tip de consola ( ca sunt 2 tipuri, pentru partea de jos a ferestrei si pentru lateralele si partea de sus a ferestrei). Oricum eu le-am cumparat din Polonia ca firma de acolo mi le-a trimis in 3 zile, pe cand romanul nostru a reusit intr-o luna sa imi zica cat costa si care e cantitatea minima.
   Parerile:
   - firma care instaleaza ferestrele (adica baietii de la montaj) trebuie sa aiba o inteligenta ceva mai ridicata doar pentru a incerca sa inteleaga sistemul si a avea bunavointa de a incerca sa-l instaleze conform instructiunilor producatorului
   - golul ferestrei ar trebui tencuit, ca sa fie cat mai drept pentru estetica sistemului (ca sistemul oricum preia o gramada de denivelari)
   - timpul de executie ceva mai mare, pana si-au intrat baietii in mana
   - nu stiu daca economie energetica recupereaza pretul consolelor
   Fișiere atașate

   Comentariu


   • #63
    Răspuns la: Sistem etansare tamplarie

    Etapele spaletariei la o usa :

    1. Se da jos din silicon pentru a face un gol de 1-1,5 cm fata de tocul usii
    2. Se incarca cu multibat + nisip
    3. Se glestuieste
    4. Se freaca gletul
    5. Se da cu lavabila

    E corect ?

    Multumesc .

    Comentariu


    • #64
     Răspuns la: Sistem etansare tamplarie

     Se poate executa si cu o fasie de gipscarton lipita cu adeziv dedicat, nu uitati de coltar.

     Comentariu


     • #65
      Răspuns la: Sistem etansare tamplarie

      As dori niste sfaturi pentru finisarea corespunzatoare a zonei de la fereastra.
      Am montat tamplarie noua din PVC, montata jos cu profil solbanc. Mesterii care mi-au pus polistirenul pe exterior nu am finisat deloc partea de jos a pervazului pentru ca nu am avut glafurile cumparate. Deci acum zona de la fereastra are polistren extrudat montat pe pe 3 laturi (laterale si sus) insa nimic la partea de jos. In plus, au taiat fara prea multa grija spuma poliretanica mai ales sub solbanc, fiind zone pe unde pot sa bag degetele.
      Pot baga spuma noua in zonele respective sau risc sa se deformeze profilul? Ma gandesc ca atata timp cat zone nu este inchisa (si la interior tot nefinisat este) nu ar avea de ce sa se deformeze pentru ca spuma in exces ar iesi in lateral.
      As vrea sa finisez eu zona respectiva si ma gandeam asa:
      - la exterior, acum am un gol de cca 1.5-2cm sub solbanc, cu spuma de montaj, cu problema mentionata mai sus. Solbancul are cca 3cm inaltime, deci am cca 4-5cm de la caramida tencuita pana la profilul propriu zis al ferestrei.
      Ma gandeam sa mai bag un pic de spuma, apoi dupa intarire sa o tai la fata, sa aplic un silicon acrylic sau mastic siliconic cu care sa inchid spuma. Apoi sa montez un polistiren extrudat de 2-3 cm grosime si sa montez glafuri de Al. Acestea se pot lipi cu adeziv pentru polistiren (am niste saci ramasi de Thermo Universal) sau trebuie un alt adeziv?
      - la interior, la fel, sa aplic un silicon cu care sa inchid spuma poliuretanica, apoi sa lipesc un XPS de 2cm peste care sa pun un glaf de PVC de interior. Problema este ca peretii sunt deja gletuiti si vopsiti...sper ca margine rasfransa a glafului sa mascheze XPS pe care intentionez sa-l pus sub glaf...

      Ce ziceti, este ok planul meu?

      Comentariu


      • #66
       Răspuns la: Sistem etansare tamplarie

       Postat în original de Vecinu' Vezi post
       As dori niste sfaturi pentru finisarea corespunzatoare a zonei de la fereastra...

       Ce ziceti, este ok planul meu?
       Zonele cu gauri din cordonul de spuma pot fi umplute ulterior cu spuma poliueratanica fara a exista vreun risc. Zona glafului se poate acoperi cu polistiren extrudat lipit cu adeziv Thermo Universal de la Ceresit sau cu adeziv poliuretanic. Dupa ce aplicati polistirenul extrudat spacluiti suprafata cu acelasi adeziv pentru polistiren (Thermo Universal) armat cu plasa de fibra. Dupa uscarea adezivului puteti aplica glafurile din aluminiu, fixandu-le pe profilul solbanc.
       La interior, puteti aplica polistiren extrudat sau straifuri din gipscarton. Ulterior se lipeste glaful din PVC cu adeziv de montaj, la tub. Margine glafului din PVC este de circa 20mm astfel ca o grosime mare a adaosului poate arata urat. Daca nu aveti vopsea ramasa, va fi mai greu de finisat fara a se cunoaste diferenta de nuanta.

       Comentariu


       • #67
        Răspuns la: Sistem etansare tamplarie

        Postat în original de Cipri1 Vezi post
        Etapele spaletariei la o usa : .
        Merge cu adeziv pentru polistiren si daca zona este mai lata se armeaza suprafata cu banda de fibra de sticla, apoi glet Ceresit CT126 si lavabila.

        Comentariu

        Procesare...
        X