Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Ferestre termopan duble

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Mircea G
  a răspuns
  Postat în original de danecdan
  .....am scos numai rindul din exterior al ferestrelor de lemn,....am scos balamalele de pe tocaria de lemn,...am pus in locasul din interiorul tocului de lemn toata rama cu tocul si geamurile termopan,...au fost fixate in tocaria de lemn,...si au ramas funtionale rindul 2 de ferestre dinspre camera, cele de lemn....
  PARCA M_AM MUTAT PE ALTA STRADA...este in sfirsit linisteeeee.....

  Iar la sfirsit,. au inteles cu totii ca este mult mai bine asa...
  Asa DA ! Felicitari pt realizare si curaj .

  Lasă un comentariu:


 • Gamezcdr
  a răspuns
  Ati facut o treaba inteligenta, felicitari chiar arata bine.

  Lasă un comentariu:


 • danecdan
  a răspuns
  Postat în original de Gamezcdr
  Stau "la" un bulevard zgmotos din Cluj (Titulescu) si as vrea sa mai scad din zgomotul facut de camioane.
  ...m-am gindit mult pina sa montez termopan la casa. Mentionez ca locuiesc la casa ,...nu la bloc. Vecinii mei , au tinut mortis sa fie in pas cu moda, sa scoata tocaria veche de lemn, in 90 %din cazuri buna, rezistenta ...si sa monteze frumoasa timplarie de termopan .
  Locuiesc,...de asemeni pe o strada cu trafic intens . Parerea mea este contrara expertului in timplarie ...
  Intr-o tara supusa seismelor ca Romania, este o crima sa demontezi tocaria de lemn groasa de 70mm si sa pui o tocarie de plastic PVC de 55mm , la case vechi de 30-60 de ani.
  Tocaria de lemn are si rol de rezistenta in decupajul unei ferestre .
  Vecini mei se asteptau la imbuntatiri substantiale prin izolare fonica si termica,...dar.nu este asa....pe deasupra au trebuit sa renunte la clasicele obloane ce se gaseau la toate casele de sasi din Transilvania si care in timpul zilei iti pot feri camera de lumina, daca doresti sa te odihnesti, vara de soarele puternic si caldura de afara ce bate direct in geam, iar sera ..de ochi indiscreti ai vecinilor si trecatorilor.
  Eu am gasit o solutie, buna si ieftina ...
  ...am de 2 ori mai multa liniste
  ...am re 2 mai multa caldura,...iarma
  ...am de 2 ori mai multa racoare ,..vara...
  ...am platit de 2 ori mai putin...
  ---or sa reziste de 2 ori mai mult in timp pentru ca soarele nu o sa bata direct in PVC,...si nu o sa se 'coaca" prea repede...
  .............montatul unei ferestre a durat 30 minute iar deranjul, mizeria au fost cu 95 % mai putin.
  Pe scurt,.....am scos numai rindul din exterior al ferestrelor de lemn,....am scos balamalele de pe tocaria de lemn,...am pus in locasul din interiorul tocului de lemn toata rama cu tocul si geamurile termopan,...au fost fixate in tocaria de lemn,...si au ramas funtionale rindul 2 de ferestre dinspre camera, cele de lemn....
  PARCA M_AM MUTAT PE ALTA STRADA...este in sfirsit linisteeeee.....

  A trebuit sa duc o munca de lamurire teribila cu ...nevasta, care zicea ca nu a mai auzit o asa prostie si ca o sa arate ca ...dracu`, cu cel care a venit pentru masuratoare de la firma de termopan,....ca el nu a mai facut asa ceva la nimeni...(expert in timplarie) cu meseriasul care a venit sa-mi izoleze casa ca nu intelegea de unde sa porneasca cu izolatia si cum o sa fac la geamuri...

  Iar la sfirsit,. au inteles cu totii ca este mult mai bine asa...

  Lasă un comentariu:


 • morioka70
  a răspuns
  Re: Ferestre termopan duble

  Postat în original de Gamezcdr
  Se mai poate pune pe langa randul de geamuri termopan inca unul ptr o mai buna izolatie fonica ?
  D-le Gamezcdr, vă rog sa cititi cu atentie subiectul tratat la adresa: http://www.misiuneacasa.ro/forum/vie...=22543&start=0 (atentie că sunt 4 pagini de citit!).
  E vorba despre altcineva (rghelase2001) care se văita de acelasi lucru ca Dvs (zgomotul infernal al traficului din apropiere) si felul cum a reusit nu sa anuleze complet acest zgomot, ci sa-l diminueze simţitor!!!
  Consider că-ntr-o tară ca România, este mult mai inteligent (si mai ieftin !) sa montati un vitraj fonic de tipul Stadip Silece 4.2.4 (4.2.4 mm+16mm+4mm = 28 mm), decat sa va complicati inutil cu inca o ramă (tâmplărie) la exteriorul celei existente. La a doua ramă pusa in exterior se complica rau de tot:
  - deschiderea (pentru aerisire si intretinere),
  - prinderea mecanică in zid (suruburile vor fi prea in marginea spaletului ferestrei, neoferind o ancorare trainică)
  - se micsorează foarte mult suprafata vitrată (asta s-ar traduce prin mai putina lumina naturală in casă)
  - mai multă bataie de cap cu intretinerea (doua rame + doua vitraje, in loc de o ramă + un vitaj)

  Însă pe de altă parte, în afară de o mai bună protectie la zgomot (si antiefractie!), vitrajului fonic are si el dezavantajele lui:
  - e mai greu cu 50% (asta in cazul unui Stadip de genul 4.2.4), deci va solicita mai mult feroneria si rama PVC
  - vă va obliga sa micsoraţi lătimea baghetor de plastic ce fixează vitajul la interior => trebuie cumparate alte baghete mai subtiri
  A, era sa uit! Se mai diminuează si coeficientul de transmitere a luminii, dar acest lucru este nesemnificativ (scade cu 5...7%, pe cand la montarea unei a doua ferestre, acelasi coeficient scade cu 20-30% ).

  Lasă un comentariu:


 • Gamezcdr
  a răspuns
  Centura care ma intere pe mine Apahida - Valcele numai in sept se deschide, daca se va deschide, e de 6 ani in lucru...

  Lasă un comentariu:


 • coretweaker
  a răspuns
  Un profil termopan cu 6 camere, si cu geam triplu ar trebui sa-ti rezolve problema... Si unde mai pui ca acum s-a dat in functiune si centura ocolitoare a Clujului, deci zgomotul generat de trafic ar trebui sa scada semnificativ.

  Lasă un comentariu:


 • Mircea G
  a răspuns
  Se fabrica asa ceva dar n-am vazut pe la noi . Am pus eu niste poze cu o asa timplarie , pe forum .

  Lasă un comentariu:


 • Gamezcdr
  a răspuns
  Stau "la" un bulevard zgmotos din Cluj (Titulescu) si as vrea sa mai scad din zgomotul facut de camioane.

  Lasă un comentariu:


 • Consultant Tamplarie
  a răspuns
  A monta doua randuri distincte de tamplarie normala PVC nu este deloc estetic, lasand la o parte complicatia cu deschiderile inverse.
  Din ce cauza doriti acest lucru?
  Ati putea opta pentru geam tripan daca doriti.

  Lasă un comentariu:


 • Gamezcdr
  a răspuns
  Ferestre termopan duble

  Se mai poate pune pe langa randul de geamuri termopan inca unul ptr o mai buna izolatie fonica ?

  Lasă un comentariu:


 • robertciulei
  a creat un topic Ferestre termopan duble

  Ferestre termopan duble

  Sal,
  Vreau sa dublez un Rehau basic cu geam de 6 pe exterior, 2200 L pe 1400H, low interior, zic ei,care il am, de care sunt multumit ca si montaj- l-au montat f bine- dar nu mai sunt multumit ca zgomot si frig, deoarece am dat jos cuplajul de lemn fereastra usa dintre balcon si camera. De asta m-am gandit sa pun unul in fata lui - la vreo 10-15 cm distanta unul de altul- ,insa, sticla Sunguard sau Planistar(S.Gobain) si duplex 3.1.3 deoarece un cuplaj fereastra usa m-ar costa mai mult si m-am obisnuit cu spatiu mai mare. Pentru aceasta, m-am gandit la Rehau, Salamander, Kommerling sau Veka desi cred ca sunt mai scumpe, nu Trocal, Gealan..nu-mi plac profilele, modul de inlocuire al garniturilor, etc..Dimensiunile ar fi 2200 latime L pe 1550 H inaltime cu o singura deschidere de 900-950 restul fiind fix, probabil 5 camere ca 3 nush daca mai sunt.Pot pune 3 camere? sau mai bine 5? Cineva care vinde kommerling mi-a spus ca in cativa ani voi avea probleme cu basic-ul..nush ce sa cred..sa-l schimb? nU vad insa rostul pe criza asta..eu oricum vreau 2 geamuri.
  M-am gandit la cele 2 variante: 1)deschidere normala deci cercevea in cerceva, am spatiu mai sus cu 15 cm in tavan direct, fata de cel actual care marginea deschiderii e mai jos, iar in partea de jos la fel, deci geamul nou ar avea deschiderea mai mare decat cel actual,doar lateralele ar avea aceiasi dimensiune, avand itot 2200, cum si cat s-ar deschide nu ar ramane in mijlocul balconuli incomodandu-ma? SAU
  2 care ar fi perfecta, dar..din cate stiu mai scumpa, osciloculisanta si aici as prefera feronerie Roto, Siegenia, sau GU in cel mai rau caz. Ar fi mai ieftin si mai bine sa incerc pe Al varianta asta osciloculisanta?
  Intrebare -rugaminte: cat m-ar costa si daca stiti importatori de feronerie osciloculisanta?
  Multumesc frumos
  Robert
Procesare...
X