Tamplarie casa pasiva

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Luck Cooper
    Incepator
    • 16.mai.2012
    • 3

    Tamplarie casa pasiva

    Mi-am construit o casa langa Bucuresti si abia acum am constatat ca e cam mare (350 m2).
    Am ajuns la faza cu exteriorul si tocaria si deja am dureri de cap, picioare si buzunare.
    Sa revin! intrucat hardughia a iesit cum a iesit, suprafetele vitrate sunt mari, (unul este f mare 12 mp) am decis sa merg pe eficienta termica, dat fiind pretul gazului, al energiei electrice, panourilor fotovoltaice, panourilor solare sau al mobilierului pe care sper sa nu ajung sa il ard in semineu ca sa ma incalzesc (si eu care credeam ca incalzirea globala ma va scuti de dureri de cap )
    Din rascolirea mea generala prin diverse site-uri romanesti si straine am constatat ca exista o categorie ”aparte” pretabila pentru case pasive, pentru care coeficientul de transfer termic este sub........ 0,9 w/m2*k. Din aceasta categorie am evidentiat Rehau Geneo si Salamander Bluevolution! intrebare cu HELP mare catre everybody, anybody sau cineva care le are sau poate mai multi care le au:
    - cunoasteti si alte profile care ar putea indeplini standardul de transfer termic susmentionat?
    - a facut cineva calculul de costuri in transfer termic ?( care este diferenta de pierdere termica intre un profil de sub 0,9 si unul de peste 1) pentru ca ma tem ca diferenta intre un profil mai ieftin (intre 1 - 1,2) si unul de casa pasiva (sub 0,9) este foarte mare ( in cazul meu cam 3500 euro) suma neamortizabila in valorile de consum energetic, adica cei 3500 euro mi-ar ajunge sa imi platesc gazul cam 5 ani pe medie ceea ce inseamna 70 % din durata de viata a multor elemente din cadrul profilului si daca mai punem la socoteala ca nu vorbim de Groenlanda, deci ma intereseaza eliminarea disconfortului termic creat de sezonul rece ceea ce inseamna cam 6 luni...ajung la o concluzie care nu prea se leaga cu realitatea trista a profilelor de casa pasiva. Sunt in ceata!
    Orice informatie in acest sens e binevenita
    Multam mult !
  • alone_frank
    Membru
    • 06.feb.2012
    • 138

    #2
    Răspuns la: Help cu termopanele de casa pasiva (?)

    0.9 w/m2*k .... nu prea este de casa pasiva 0.7 este valoarea mai aproape de adevar... valoarea asta mai poate fi imbunatatita putin cu niste arificii.
    Oricum aceste valori ideale se obtin in casul unui monaj corect care implica multe accesorii si pe cele mai multe nu le vinde nimeni in Romania
    si a urmare cine stie sa le monteze ??
    In alta ordine de idei profiluL PVC are o viata limitate in timp pentru un geam cat mai durabil solutia optima este lemnul stratificat.

    PS 3500 euro/ 5ani gaz la o casa de 350 mp chiar si pasiva este parerea mea optimist in conditiile reale de romania.
    O casa pasiva ( cu recirculare, de aer ferestre spre sud , instalatii cu randament ridicat etc ) fara apa calda
    la 350 mp ar avea nevoie genera costuri in aprox 2300-2500 euro/ 5ani.
    Mai puneti si apa calda in sezon rece (si cald daca nu aveti panouri solare) si un coeficient de "realitati romanesti in santier ,
    la care se adauga suprafetele vitrate mari despre care pomeniti parerea mea este ca veti sari tilejer 4500 euro+/5 ani

    Comentariu

    • Luck Cooper
      Incepator
      • 16.mai.2012
      • 3

      #3
      Răspuns la: Tamplarie casa pasiva

      @ alone_frank!
      nu mi-ai dat niciun raspuns !
      despre costuri de incalzire discutia este offtopic! am facut o aproximare pentru ca nu asta era subiectul! pot detalia costurile cu incalzirea, in valori estimative, daca esti kiar interesat! dar nu aici! 4500 euro pe 5 ani daca vrei... nu am nimic impotriva! cat vrei tu! oricum nu folosesc ca baza informationala ”realitati din santier” altfel nu eram aici cautand raspunsuri! hai sa tinem ridicata calitatea discutiilor si transferul de informatii si eventual know how!
      Te-as ruga sa imi arati tu ceva de 0,7 ca eu nu am gasit decat Geneo cu 0,73 si asta daca se introduce in el o bagheta termica.... pe una sau mai multe camere probabil! sunt la faza de informare daca postez aici!
      Deci... termopane? stii ceva? care cum sunt? valori? producatori? modele? posibilitati? ”artificii”?
      Multam
      Ultima editare de Luck Cooper; 16.mai.2012, 12:44.

      Comentariu

      • alone_frank
        Membru
        • 06.feb.2012
        • 138

        #4
        Răspuns la: Tamplarie casa pasiva

        Plasticaraie nu mi-am batut capul ca nu are rost ( numarul de camere este o fraiereala)
        atat de ieftina dar pot sa iti recomand marfa de calitate

        0.6 w/m2*k de la internorm cu 4 randuri de sticla si cu rulou interior de aluminiu

        0.65-0.7 w/m2*k de la sigg cu variante de lemn sau lemn-aluminiu


        PS casa mentii ridicata calitatea discutiilor ar trebui sa intelegi ce inseamna PS = Post Scriptum - Notala/comentariu finalul unei scrisori
        si sa stii ca k=chi

        Comentariu

        • Luck Cooper
          Incepator
          • 16.mai.2012
          • 3

          #5
          Răspuns la: Tamplarie casa pasiva

          Trebuie sa nuantez o intrebare anterioara ca poate nu m-am facut inteles!
          Cautand prin ROMANIA (pe net si pe la distribuitori) am identificat o categorie ”aparte” de profile care se preteaza, se apropie sau sunt preferate de persoanele (fizice sau juridice) orientate economic si tehnic catre eficienta energetica.
          Eu personal am identificat:
          REHAU GENEO cu o eficienta termica Uw= 0,73 W/m2K (site-ul REHAU) PVC
          SALAMANDER BLUEVOLUTION cu eficeinta termica de 0,82 W/m2 K (site producator) PVC
          Bineinteles cunoastem faptul ca acestea sunt valori standard necesare noua pentru a ne face o idee intrucat valorile efective se calculeaza pentru fiecare element constructiv in parte (geamul, rama, cerceveaua). O influenta deosebita o are si suprafata vitrata, feroneria dar si instalarea ferestrei fara a omite modul in care este termoizolat golul in care este amplasata fereastra.
          Colac peste pupaza (sau cucuvea) vine si intrebarea! ce ferestre eficiente termic (in valori de pana la 0,90) mai cunosteti si care sunt distribuite si instalate in Romania, ca sa nu ne desprindem de realitatea efectiva!
          Va multumesc tuturor!

          @alone_frank
          multumesc de informatii! mi se pare f interesant cel cu 4 randuri de geam! nu voi spune mai multe, cunosc foarte bine limba romana si ce inseamna PS, nu ma intereseaza parerile tale personale ca lemnul este sau plasticul nu este, etc directia discutiilor deviaza de la subiect! Nu ai inteles ca am introdus si factorul costuri, am vazut si eu elemente ultraeficiente (a ajuns internetul si la mine in sectorul 1 cam tarziu acum vreo 13 ani cu dialup de la xnet si pcnet). Multumesc mult pentru intelegere! Daca asa intelegi tu sa conversezi pe tema eficientei ferestrelor sper sa nu mai postezi aici! Nu am nici chef si nici timp de contradictii!
          Ultima editare de Luck Cooper; 17.mai.2012, 08:41.

          Comentariu

          • Consultant Tamplarie
            Moderator
            • 27.mai.2008
            • 909

            #6
            Răspuns la: Tamplarie casa pasiva

            Totusi, inteleg ca se discuta de tamplarie superioara insa care este legatura dintre aceasta tamplarie si titlul de casa pasiva? Este casa dvs. chiar pasiva? Va intreb pentru ca se poate sa fie o problema falsa, pasiv inseamna o executie deosebita si nu cred ca este cazul aici. Se pot cauta metode de umbrire, protectie solara si fara a cauta tamplarie minune. Poate specificul casei permite si alte solutii, ne aratati cateva foto cu fatada in cauza?

            Comentariu

            Procesare...