Announcement

Collapse
No announcement yet.

Reparatii dupa montare ferestre PVC cu geam termopan

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Reparatii dupa montare ferestre PVC cu geam termopan

  Am si eu o intrebare? Daca spatiul umplut cu spuma a fost de doar 5-6mm iar in partea de sus geamul a fost fixat fara sirmele de ancorare doar cu spuma intre tabla de strasina si rama, iar finisarea interioara si exterioara doar cu un strat subtire de glet de finisaj imi poate crea probleme si de ce fel? Pot sa astup spatiul ocupat de spuma si sa includ si o parte din rama cu glet de faianta?
  Last edited by Calin Diaconu; 14 January 2022, 13:25. Reason: Corectura ortografie

 • #2
  Stimate vizitator,
  Spatiul liber de 5-6 mm. intre timplaria de aluminiu sau PVC si golul respectiv este perfect normal. Timplaria e bine sa fie prinsa in dibluri (conexpanduri) pe toate laturile ei. De regula nu se monteaza streasina la partea de sus a ferestrei pentru ca ia din lumina; se monteaza glaf la partea de jos pentru a evita scurgerea apei de la ploi, de pe fereastra pe peretele de sub ea. Spuma poliuretanica este un foarte bun hidroizolator.
  Dupa intarirea ei se taie cu caterul excesul si se mateaza cu un mortar fara var. Nu va sfatuiesc sa inlocuiti spuma cu un mortar de montat faianta.

  Comment


  • #3
   geam termopan

   Va multumesc dar cred ca nu am fost inteles suficient de bine. Nu vreau sa inlocuiesc spuma poliuretanica din spati, acea a ramas la locul ei ,a fost taiata si apoi acoperita doar cu un strat subtire de glet de finisaj, si pe interior si pe exterior. Intrebarea mea era daca trebuie sa curat la exterior gletul si sa etanseizez cu glet de faianta (murexin) si daca pot sa "incalec" putin rama ferestrei, rama care este din PVC, astfel incat sa nu am neplaceri cu firma care a realizat lucrarea (geamul) care stipuleaza in contract ca nu am voie sa deteriorez in nici un fel lucrarea. Treaba cu tabla drept streasina, nu am avut alta solutie de a-mi proteja geamul de vecinul de deasupra si pentru ca geamul se termina chiar in buza peretelui(podelei) vecinului. Treaba cu diminuarea luminii este adevarata dar nu am avut de ales.

   Comment


   • #4
    Poti sa incaleci din rama, cit ai chef
    Prin rama oricum sunt pierderi, asa ca nu vad care e problema

    Nu poti sa finisezi spaletul pina la muchia ramei, si sa nu incaleci deloc, pentru ca e greu

    Mie cind mi-au montat rama, in exterior spaletul depaeste rama cu 1-2 cm, pentru ca asa a fost turnata placa

    Comment


    • #5
     Stimate d-le Dan C,
     In general la exterior nu se recomanda gleturi pe baza de ipsos pentru ca acest material nu se comporta bine la umezeala. Din aceasta cauza se prefera mortarele pe baza de ciment. Daca s-a facut deja matarea cu glet de ipsos o lasati asa pina cind se va deteriora si o inlocuiti atunci.
     In privinta depasirii ramei cu finisajul rostului cred ca numai daca este de rea credinta producatorul timplariei poate sa o invoce ca motiv de iesire din garantie.

     Comment


     • #6
      finisare ferestre termopan

      care sunt etapele necesare finisarii peretilor in urma montarii unor ferestre termopan?
      se finiseaza cu ipsos sau cu ciment?
      doresc sa montez si glafuri

      Comment


      • #7
       cauta mai jos, in posturile la care s-a raspuns, si vei gasi raspunsurile cu argumentele de rigoare

       Comment


       • #8
        izolare geamuri termopan exterior

        draga domnule moderator,
        va rog sa-mi spuneti cu ce pot izola diferenta dintre perete si geamul nou montat de termopan?(dupa ce s-a pus spuma poliuritanica)
        Am montat anul trecut ca glaf de exterior la recomandarea unor `meseriasi` gresie si dupa aceea la aparitia ploilor mi-a udat tot peretele! Acum m-am decis sa montez un glaf din AL de exterior de la acceasi firma care mi-a montat geamurile, dar inainte a-si dori tencuiesc cu niste material (adeziv). Ce adeziv pentru izolare mi-ati recomanda? este bine sa las gresia existenta si sa montez glaful de exterior peste? sau trebuie scoasa si tencuit cu vreun adeziv???????
        multumesc

        Comment


        • #9
         Eu de exemplu am de gand sa dau cu un fel de hidroizolatie pe exteriorul geamului tocmai pentru a nu pati asa ceva.

         Poate e mai bine sa scoateti intai gresia aia. Altfel deja se ridica prea mult glaful. Peste gresia aia cred ca ar fi mai greu de prins glaful din cauza lipsei de aderenta.
         Stefan

         Comment


         • #10
          Originally posted by i96nds
          Eu de exemplu am de gand sa dau cu un fel de hidroizolatie pe exteriorul geamului tocmai pentru a nu pati asa ceva.

          Poate e mai bine sa scoateti intai gresia aia. Altfel deja se ridica prea mult glaful. Peste gresia aia cred ca ar fi mai greu de prins glaful din cauza lipsei de aderenta.


          pai si ce hidroizolatie vrei sa pui???????????????

          Comment


          • #11
           Uite ca tocmai am cumparat niste amorsa bituminoasa "Hydrostop" - de la Altas. E ca un namol negru ce se dilueaza cu apa. Ma gandesc sa dau cateva straturi cu asa ceva. Chestia insa e ca nu mai prinde dupa aia tencuiala pe asa ceva - ca e pe baza de bitum. Dar sub pervazul de PVC sau aluminiu merge ca doar nu vine lipit.

           Alta varianta e sa torn asa ceva in tencuiala si cica devine tencuiala hidroizolanta. Asa scrie in instructiunile lor. Din pacate nu zic acolo cat Hydrostop sa pun la cat ciment.... Deci dozajul e o necunoscuta.

           A treia varianta e sa cauti pasta hidroizolatoare pe baza de ciment. Eu cautasem Ceresit CL50 sau CL51 si nu am gasit. Nici macar CR65 nu am gasit la nici un magazin.
           Stefan

           Comment


           • #12
            daca am inteles bine problema, ai nevoie sa izolezi roata cu polistiren extrudat (nu expandat). Un polistiren de grosimea necesara ca sa treaca peste tocul termopanului. Acelasi lucru ar trebui facut si pe interior, astfel incat rama termopanului sa fie "incastrata" in aceasta izolatie.

            Comment


            • #13
             exista un asha numit "profil de legatura"

             profil de legatura pentru usi si ferestre: Profile PVC cu banda de etansare si plasa din fibra de sticla pentru o legatura etans si sigura intre sistem termoizolant si tocul ferestrelor si usilor..

             si imbracati "roata" cu polistiren folosind si acest profil

             Comment


             • #14
              "Profile PVC cu banda de etansare si plasa din fibra de sticla"
              ai mai multe informatii? eventual o poza sau un link, ar fi grozav.
              Multumesc!

              Comment


              • #15
               eu am un ghid de la baumit
               dar nu cred ca este pe site-ul lor
               oricum il gasiti la orice dealer baumit

               Comment

               Working...
               X