Announcement

Collapse
No announcement yet.

Reparatii dupa montare ferestre PVC cu geam termopan

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Răspuns la: Reparatii dupa montare ferestre PVC cu geam termopan

Reparatia poate fi facuta doar pentru a acoperi rostul cu spuma poliuretanica si repararea deteriorarilor la zonele adiacente sau se poate plusa si adauga o termoizolatie care sa acopere profilul tamplariei, la exterior, circa 1cm. A doua varianta presupune lipirea unor bucati din polistiren extrudat cu adeziv pentru polistiren (mineral sau poliuretanic), urmata de finisarea cu masa de spaclu, tinci si vopsea sau masa de spaclu si tencuiala decorativa daca se preteaza la restul stilului fatadei.

La interior nu este neaparat nevoie sa lipiti polistiren dar daca doriti sa compensati acel spatiu se poate. La fel de bine se poate lipi direct gipscarton pe spaleti lipindu-l cu ipsos adeziv. La pardoseala se poate turna un mortar de reparatie, reteta de sapa - gasiti un sac de material predozat in comert, adaugati apa si il aplicati.

Comment

Ca sa nu mai deschid alt topic, cum pot inlatura folia de protectie de pe pervazurile de exterior? (Le-am lasat pana acum ca sa nu murdaresc cu decorativa; acum se rup in bucati foarte mici).Multumesc.

Comment

Glafurile sunt din pcv simplu, cu folie imitatie lemn sau aluminiu?

Comment

Pervazurile sunt din aluminiu

Comment

Incercati cu un uscator de par sa incalziti folia dupa care razuiti cu grija.

Comment

Va multumesc.

Comment

Ati reusit in vreun fel sa indepartati folia de protectie?

Comment

Da, am reusit., am folosit in prima faza un uscator de par, obisnuit, apoi unul industrial. In principiu mergea si cel de par dar un prieten avea unul industrial, mi l-a imprumutat si l-am folosit pe al lui. Folia de pe glafurile dinspre nord a fost mai usor de indepartat; fatada de sud a fost cu probleme, deoarece soarele a batut tot timpul pe ele si folia se rupea in bucati foarte mici. Nu a fost nevoie sa razui folia dupa incalzire, se desprindea incet, singura. Geamurile si glafurile (din aluminiu) au fost montate anul trecut prin septembrile fara a indeparta folia de protectie.
                  Last edited by f0rdiesel; 29 November 2014, 17:46.

Comment

• Astupat gol pe langa termopan.o parere.

Buna seara!Nu prea ma pricep si de aceea va cer sfaturile.Sora mea s-a mutat de curand si nu are balcon la camere dar ferestrele sunt "dotate" pe exterior cu un fel de polita cu grilaj antorata de tocul de lemn al ferestrei.Cand si-a pus termopane nu a vrut sa dea jos si polita cu grilaj,si pt ca era ancorata de tocul de lemn,nu s-a dat jos nici tocul.Doar cercevelele.Astfel montatorii au fost nevoiti sa monteze tocul pvc cu termopan in partea dinspre interior a peretelui lasand intre tocul vechi (ramas afara) si tocul nou un spatiu de ccs 4cm.Ma gandesc ca intre tocuri se va strange apa,zapada....
                    Din cate am inteles navigand pe net trebuie sa dau la exterior cu glet de ext. si la interior cu glet pt interior.
                    Intrebarile mele sunt referitoare la golul dintre tocuri,gol aflat la exterior: sa ma chinui sa gletuiesc doar cat unde s-a pus spuma,intre tot si perete,sau sa astup tot spatiul dintre tocuri?Cu ce imi recomandati sa astup tot golul dintre tocuri?Se da amorsa pe spuma inainte de gleturie?
                    As vrea sa mi dati si cateva nume de gleturi sau cu ce sa astup,va rog,sa stiu ce cer.
                    Multumesc!
                    Attached Files

Comment

• Răspuns la: Astupat gol pe langa termopan.o parere.

Tocul de lemn trebuie scos pt ca optureaza evacuarea condensului din rama termopan - vezi insemnarea pe poza
                      Attached Files
                      Si din nimicuri poti face ceva bun .

Comment

Numai la noi in tara se poate asa ceva.
                        Scoateti tocul de lemn,gasiti alte solutii de prindere.
                        Orice improvizatie va duce problema mai departe,vor aparea infiltratii,condens si mucegai.

Comment

Am inteles.Imi recomandati si un glet de exterior/interior,va rog?Urmez instructiunile de pe ambalaj pt prepararea lui,presupun.

Comment

Originally posted by unique View Post
                            Am inteles.Imi recomandati si un glet de exterior/interior,va rog?Urmez instructiunile de pe ambalaj pt prepararea lui,presupun.
                            Ce ati inteles?

Comment

Ca trebuie demontat tocul de lemn si fixat grilajul de perete cumva.Dar un glet de exterior/interior imi recomandati,va rog?

Comment

la exterior foloseste ciment+nisip sau mortar de reparatii, este mai scump dar si eficient, se intareste repede, foloseste ca umplutura bucati de caramida

Comment

Working...
                                X