Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Reparatii dupa montare ferestre PVC cu geam termopan

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Nu ma incanta solutia cu rigipsul, e prea mare golul , plus ca o sa iasa prea mult in afara, trebuie sa mai fie metode de-a astupa -aduce la drept acea bucata de zid, sa tencuiesc cu ce ar merge, ceva rezistent, mortar sau ce materiale se mai folosesc acum?

  Comentariu


  • Daca masurati verticalitatea stalpului puteti constata cat de in afara trebuie sa iasa, minim, acest stalp finisat. De la acest punct adaugam grosimea gipscartonului 9,5mm plus 5 mm ipsosul adeziv si ajungem la 1 cm.Daca tencuim nu putem avea o grosime mai mica. Asadar grosimea poate fi comparabila si nesemnificativa ca si criteriu.
   Urmeaza sa comparam rezistenta, rapiditatea in executie. Mai rezistent cu tencuire dar mai greu de realizat de o persoana mai putin indemanatica. Implica mortar umed si timp de uscare mai mare ca la gipscarton.

   Comentariu


   • O alta varianta ar mai fi sa aduc la drept cu polistiren lipit cu adeziv de polistiren, apoi ce aplic peste polistiren sa pot finisa? ptr celelalte usi , care nu necesita decat o aplicare de material dupa taierea spumei, ce material trebuie sa folosesc ptr glaf? Am sa folosesc si coltare unde necesita acest lucru.

    Comentariu


    • Este anevoios cu polistiren,multe straturi timpi de uscare ,eu as taia la fata spuma,pune pe dreapta si pe stanga cate o sipca in functie de cat trebuie glaful sa fie si as umple spatiul cu goldband sau mp75 sau adeziv,dupa aceea coltare si glet.

     Comentariu


     • Vreau sa repar peretele de caramida rosie de langa geamurile termopan - am pus un strat de Cm9 pt nivelare asperitati, umplere goluri mari.

      Acum pot pune direct o placa de polistiren subtire lipita cu CM9 sus langa tavan sa acopar marginea de spuma si perete de arprox 3 degete ramasa? apoi tinci pt finisaj?

      Comentariu


      • Pe zona unde aveti de incarcat pe caramida, este mai bine sa aplicati un strat de tencuiala, fie o preparati la fata locului din nisip si liant, fie cumparati 1 sac de mortar predozat.
       Ulterior, daca doriti sa aveti peretele mai aproape de tamplarie, se poate lipi polistiren pentru a compensa diferenta de spatiu. Polistirenul se lipeste cu adeziv pentru polistiren.
       Deasemenea, se pot utiliza straifuri din gipscarton, dupa cum aveti nevoie pe spaleti.

       Comentariu


       • Din pacate nu am tencuiala, am doar CM9 si tinci. Nu as putea pune CM9 pt incarcare - este deja un strat subtire CM9 dat ppeste caramida si zona rosie - asa obtin nivelare.

        Spuma aceea ramasa din montajul geamului trebuie acoperita sau cum se face? Ma refer pt izolare termica si posibile precipitatii.

        Intentia era sa pun polistiren lipit insa cu CM9.

        Comentariu


        • In strat gros se poate fisura adevizul CM9.
         VYS Blog - 100 % D I Y
         Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

         Comentariu


         • Postat în original de Gemini Vezi post
          Pe zona unde aveti de incarcat pe caramida, este mai bine sa aplicati un strat de tencuiala, fie o preparati la fata locului din nisip si liant, fie cumparati 1 sac de mortar predozat.
          Ulterior, daca doriti sa aveti peretele mai aproape de tamplarie, se poate lipi polistiren pentru a compensa diferenta de spatiu. Polistirenul se lipeste cu adeziv pentru polistiren.
          Deasemenea, se pot utiliza straifuri din gipscarton, dupa cum aveti nevoie pe spaleti.
          Am si eu doua usi la care trebuie reparati spaletii dupa montare. Sigur se poate face aceasta reparatie cu polisitren? Mesterii mei asa ma indruma. Grosimea care trebuie incarcat are undeva la 2 cm, deci ar merge extrudat de 1 cm plus adeziv, plasa etc.

          Comentariu


          • Cu gipscarton este mai bine. Se lipeste cu ipsos adeziv pe spaleti si apoi se getuieste.
           VYS Blog - 100 % D I Y
           Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

           Comentariu


           • Postat în original de VYS Vezi post
            Cu gipscarton este mai bine. Se lipeste cu ipsos adeziv pe spaleti si apoi se getuieste.
            Ideea este ca peretii vor fi finisati cu tinci. Deci nu vreau glet. Si de asta intrebam daca este OK cu polistiren.
            Ultima editare de ghimarcat; 28.iun.2019, 09:04.

            Comentariu


            • Poate fi in regula si cu polistiren extrudat dar va trebui sa spacluiti si sa armati cu fibra de sticla.

             Comentariu


             • Multumesc!

              Comentariu


              • Salut, am si eu nevoie de o idee cum as putea repara peretii pe interior dupa inlocuirea ferestrelor.
               Mi s-a zis sa pun placi de gipscarton si sa umplu spatiul dintre placi si perete cu ceva adeziv, sa folosesc coltare si plasa peste care sa aplic tencuiala.
               Vreun sfat, va rog? Nu voi apela la mesteri, am doua geamuri si o usa de balcon de reparat si mi s-a cerut o suma astronomica doar pe manopera.
               Doar geamurile sunt in stadiul asta, usa la balcon e mai usor de reparat. M-ar ajuta foarte mult o lista de materiale si ordinea in care se pun.
               Ultima editare de oanaa11; 21.sep.2019, 09:45.

               Comentariu


               • Ce grosime au rosturile de montaj sau cat va trebui incarcat pana la cota dorita a spaletior?
                In primul rand va trebui sa taiati spuma poliuretanica si spaletii ar trebui sa nu fie chiar paraleli ci sa fie putin evazati spre interior, deci inclinati pentru a permite viitoare schimbari de tamplarie fara distrugeri mari.
                Sunt posibile mai multe variante, daca preefrati cu gipscarton va fi mai usor de realizat si mai repede.

                Comentariu

                Procesare...
                X