Originally posted by builder1
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Reparatii dupa montare ferestre PVC cu geam termopan
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
-
Tocuri ferestre
Buna ziua.
Va cer sfatul in urmatoarea problema:
Am montat ferestre termopan la bloc comunist. Acum trebuie sa finisez la interior marginile ferestrei. Deoarece din ce am citit pe aici, este o operatiune care necesita indemanare si experienta, iau in calcul posibilitatea realizarii unor margini asemanatoare cu cele folosite pentru tocurile usilor. Nu stiu denumirea lor, dar practic mascheaza (acopera) peretele pe cativa centimetri.
Am vazut intamplator pe net o astfel de fereastra si nu arata rau (vezi imaginea de mai jos). Problema este ca nu am gasit nici un fel de informatii despre acest subiect.
Oricum la prima vedere pare mult mai usor de rezolvat asa, decat sa umplu sapte centimetri grosime (spuma are trei centimetri, dar pana la marginile interioare ale peretelui se fac sapte...).
Va rog, daca stie cineva despre ce vorbesc aici , sa-mi spuna si mie...
A... si cum se numesc "tocurile" astea (sau ce-or fi)?
Multumesc anticipat.
Comment
-
In zona mea (Ardeal) se numesc spaleti , iar partea de jos - pervaz.
De curand am aflat ca la pervaz i se mai spune si glaf ,sau mai bine zis la materialul care umple golul de sub geam.
Ceea ce vad in foto mi se pare tot un material PVC, deci tot cu firma de termopane trebuie sa iei legatura. Arata chiar frumos.Mi-ai dat o idee.
Stilul clasic cu mortar (nisip-var-ciment-apa) nu e chiar asa de greu de executat si arata destul de bine daca e corect facut. Dar nu am gasit nici un meserias care sa fie foarte incantat de o asemenea lucrare decat daca are o lucrare mai mare(de tencuit toata camera de exemplu).
Sper ca am reusit sa te ajut cu ceva.
Pe curand.omul cat traieste invata.
nimeni nu s-a nascut expert,
Comment
-
Originally posted by DumitrescuAndrei2[...] spuma are trei centimetri, dar pana la marginile interioare ale peretelui se fac sapte...[...]
Originally posted by DumitrescuAndrei2[...] A... si cum se numesc "tocurile" astea (sau ce-or fi)?De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
În schimb, există Instalatorul de Iaşi.
Comment
-
-
Multumesc pentru raspunsuri.
Una dintre ferestre a fost montata acum trei ani si de atunci nu a fost finisata la interior, nici spuma nu a fost taiata. In acest interval au trecut trei ierni si nu a aparut mucegai sau igrasie. Totusi intentionez sa ma folosesc de spatiul acela pentru a realiza o izolare termica.
Pentru partea estetica, as prefera acele tocuri (spaleti), fiindca imi vor permite realizarea unor suprafete drepte fara prea mare efort sau experienta.
Unde se pot gasi cateva exemple de spaleti (tocuri) in genul celei postate in imaginea de mai sus, sa-mi fac o parere mai documentata ? Eu am cautat pe net, si in afara de numele Zendow care pomeneste ceva de spaleti, nu am gasit nimic.
Comment
-
-
Re: Tocuri ferestre
Originally posted by DumitrescuAndrei2Buna ziua.
Va cer sfatul in urmatoarea problema:
Am montat ferestre termopan la bloc comunist. Acum trebuie sa finisez la interior marginile ferestrei. Deoarece din ce am citit pe aici, este o operatiune care necesita indemanare si experienta, iau in calcul posibilitatea realizarii unor margini asemanatoare cu cele folosite pentru tocurile usilor. Nu stiu denumirea lor, dar practic mascheaza (acopera) peretele pe cativa centimetri.
Am vazut intamplator pe net o astfel de fereastra si nu arata rau (vezi imaginea de mai jos). Problema este ca nu am gasit nici un fel de informatii despre acest subiect.
Oricum la prima vedere pare mult mai usor de rezolvat asa, decat sa umplu sapte centimetri grosime (spuma are trei centimetri, dar pana la marginile interioare ale peretelui se fac sapte...).
Va rog, daca stie cineva despre ce vorbesc aici , sa-mi spuna si mie...
A... si cum se numesc "tocurile" astea (sau ce-or fi)?
Multumesc anticipat.
Si femeia din poza e pentru mascare?
Comment
-
Femeia e "la pachet" in poza.
Oricum mai astept si alte pareri sau informatii despre locurile unde pot sa gasesc astfel de solutii (nu ma refer la femei).
Chiar daca se gasesc la producatorii de usi, as prefera ceva dedicat pentru ferestre si nu neaparat din lemn, fiindca nu prea mi se pare ca se potrivesc cu termopanele care sunt totusi din alt material. As prefera ceva dintr-un material care sa se asorteze cu ferestrele.
Comment
-
Originally posted by DumitrescuAndrei2Femeia e "la pachet" in poza.
Oricum mai astept si alte pareri sau informatii despre locurile unde pot sa gasesc astfel de solutii (nu ma refer la femei).
Chiar daca se gasesc la producatorii de usi, as prefera ceva dedicat pentru ferestre si nu neaparat din lemn, fiindca nu prea mi se pare ca se potrivesc cu termopanele care sunt totusi din alt material. As prefera ceva dintr-un material care sa se asorteze cu ferestrele.
http://www.mti2001.ro/glaf.htm
Comment
Comment