Announcement

Collapse
No announcement yet.

Reparatii dupa montare ferestre PVC cu geam termopan

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Am gasit la Moment Expres Fix...care este perfect pentru glafuri... nu si pentru cele metalice insa. Am vazut expus un Moment Profesional care lipsea de pe rafturi (oare de ce-l mai tineau in "vitrina"?) si am gasit si un tip de silicon-adeziv-etansare pentru montaj de la Bison sau Den Braven insa nu aveau mentionat la ce temperaturi rezista (de preferat ar fi fost intre -20 si +100 grade). In final m-am decis sa achizitionez niste Elast-o-rub de la Den Braven care merge pentru etansare rosturi intre piatra (beton) si metal sau pentru etansarea elementelor de aluminiu. Sper sa lipeasca glaful metalic de cimentul mozaicat.

  Comment


  • Originally posted by citi71
   Am gasit la Moment Expres Fix...care este perfect pentru glafuri... nu si pentru cele metalice insa. Am vazut expus un Moment Profesional care lipsea de pe rafturi (oare de ce-l mai tineau in "vitrina"?) si am gasit si un tip de silicon-adeziv-etansare pentru montaj de la Bison sau Den Braven insa nu aveau mentionat la ce temperaturi rezista (de preferat ar fi fost intre -20 si +100 grade). In final m-am decis sa achizitionez niste Elast-o-rub de la Den Braven care merge pentru etansare rosturi intre piatra (beton) si metal sau pentru etansarea elementelor de aluminiu. Sper sa lipeasca glaful metalic de cimentul mozaicat.
   Folositi Bison montage-kit . Se preteaza la lipiri metalice si rezista pina la -25grC. Elast-o-rub nu este pt lipit ci pentru etansari .
   Instalatii verificari-revizii gaze

   Comment


   • Originally posted by citi71
    Solutie antimucegai de la BISON, se comercializeaza in recipient (capacitate 500 ml) de plastic rosu cu pulverizator... iar pretul variaza in functie de magazin ...intre 24 si 28 RON.
    Confirm calitatea acestui produs. L-am folosit in doua incaperi din doua apartamente diferite. Are efect pe moment, dar mucegaiul reapare dupa o perioada, evident daca raman valabile conditiile care l-au generat prima oara.

    Pe un balcon, unde aveam placa plina cu mucegai negru (adica foarte negru si "sanatos") a trebuit sa dau de mai multe ori, dar pana la urma l-a dovedit.

    In camera unde locuiesc, l-am folosit de doua ori in iarna asta, si a trebuit sa locuiesc in alta camera vreo doua-trei zile cat a durat aerisierea.
    Prima oara cand l-am folosit m-am mutat inapoi in camera dupa doar 48 de ore, inca mai mirosea a clor, si mi-a iritat gatul de parca aveam vreo raceala.

    A doua oara am aerisit mai bine (vreo trei zile) si gatul a scapat intreg.

    Comment


    • Mesaj sters (aparuse de doua ori).

     Comment


     • reparatii dupa ce am pus ferestre termopan

      Dupa ce au montata ferestrle stiti ce a ramas...
      Astept sa se intareasca spuma

      Ca sa fac reparatiile si sa montez glafurile ce am nevoie?

      mortar sau glet special? ce tipuri se gasesc si sunt bune?
      glafurile sa le pun cu silicon?

      astept orice ajutor din partea celor care au facut asta deja.

      Multumiri anticipate !

      Florian. Very Happy

      ps. daca au mai fost date informatii despre asta si stiti postul...va rog sa-mi puneti shortcut Wink

      Comment


      • Gasiti informatiile solicitate AICI .

       Comment


       • Originally posted by Specialistul MC
        Gasiti informatiile solicitate AICI .
        am citit tot dar...la intrebarile 1,2,3,4,5,6 nu se dau raspunsuri....erau raspunsurile de care si eu am nevoie

        se vorbeste mai mult de mucegai...am retinut asta

        sunt reparatii de facut...ce material sa folosesc ?
        m-am uitat la ceresit si nu am gasit nimic?? de interior si exterior pentru strat mare 3... 5 + cm

        Comment


        • Scuze, am modificat linkul anterior deoarece era gresit, gasiti informatiile solicitate AICI .

         Comment


         • Buna ziua,

          Am nevoie de un sfat competent in urmatoarea problema: locuiesc la casa si am schimbat de curand vechea tamplarie de lemn (ferestre + usa baie + usa exterior) cu tamplarie din PVC. Deoarece vechile tocuri aveau o latime de aprox 150 mm, dupa scoaterea acestora si montarea celor de PVC a ramas in interior o zona de aprox. 100 mm latime si 20 mm adancime (in jurul ferestrelor) care trebuie tencuita si apoi finisata. As vrea sa fac singur aceste reparatii insa am nevoie de sfaturi cu privire la urmatoarele chestiuni:
          1. care sunt etapele de urmat pentru efectuarea reparatiilor ?
          2. ce fel de amestec, material de umplutura sau material gata preparat sa folosesc si in ce proportii astfel incat sa faca priza buna cu chirpicul din zidarie ?
          3. cum / cu ce se fixeaza glaful din PVC de la ferestre ?
          4. usa de la baie a fost inaltata astfel incat a fost nevoie sa adaug o scandura de sustinere (boiandrug) noua. Cum pot finisa zona aceasta ?

          Va multumesc anticipat.[/img]

          Comment


          • Finisare spuma de la ferestre

           de curind mi-am pus ferestrele la casa si vreau sa dau cu ceva peste spuma de pe margine,dar nu stiu cu ce. am auzit ca daca spuma sta mult in soare se macina,iar acum nu am bani ca sa o izolez si sa fac si glafurile cu polistiren.cu ce imi recomandati sa dau peste spuma?

           multumesc mult!

           Comment


           • Pentru o izolare termica si fonica este necesara etansarea rostului dintre fereastra si zidarie cu vata minerala sau cea pentru izolatie fonica, material expandat sau banda precomprimata. Nu se vor umple rosturile cu mortar sau tencuiala.
            Nu sunt admise fixarile si imbinarile cu materiale ce contin bitum.

            In cazul in care se va folosi spuma expandata poliuretanica se vor respecta cu strictete indicatiile producatorului. Spuma trebuie sa fie compatibila cu materialul ferestrei si cu cel de etansare. Spuma nu va ramane la vedere, ea va fi acoperita cu tencuiala sau cu o bagheta (rigla). De avut in vedere ca spuma poliuretanica , prin expandare, poate deforma rama.

            Comment


            • deci pot sa-i dau peste spuma cu un strat de tencuiala?adica cu multibat? ma gindeam sa tai spuma la nivelul ramei apoi sa-i daau un strat subtire de adeziv de faianta impotriva razelor solare.asta provizoriu pina pun polistiren extrudat de 2,5 la glafuri. este bine?

             Comment


             • Puteti sa dati cu tencuiala peste spuma, dar numai dupa ce aceasta s-a uscat foarte bine.

              Comment


              • Originally posted by ConsultantTamplarie
               Puteti sa dati cu tencuiala peste spuma, dar numai dupa ce aceasta s-a uscat foarte bine.

               am inteles. se poate folosi si adeziv de placi ceramice de exterior sau pt. polistiren ?ca mai am ramas ceva prin niste saci.

               Comment


               • Adezivul pentru polistiren sau pentru placi ceramice are anumite proprietati, care difera de cele ale tencuielii, dar in principiu puteti folosi.

                Comment

                Working...
                X