Reparatii dupa montare ferestre PVC cu geam termopan

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • miki3
    Membru
    • 24.feb.2008
    • 133

    #91
    Nu stiu sa va dau un sfat la problema dvs, dar poate ne spuneti ce credeti ca ati gresit in ceea ce ati facut dvs pentru a evita si altii.

    Am si eu de facut o lucrare asemanatoare si strang cat mai multa informatie, tocmai pentru a face o lucare de calitate si a nu avea surprize neplacute pe viitor.

    Comentariu

    • PowerMC
      Administrator
      • 02.mai.2007
      • 2239

      #92
      Voi posta cele mai sugestive foto primite de la dvs., pentru fiecare spatiu.

      O sa va rog sa discutati punctual, despre fiecare problema.

      Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	imbinare_profile_402.jpg  Afișări:	4695  Mărime:	36,5 KB  ID:	562344 Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	debara_139.jpg  Afișări:	4637  Mărime:	21,5 KB  ID:	562345 Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	geam_baie_mica_r_144.jpg  Afișări:	4790  Mărime:	26,0 KB  ID:	562346 Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	detaliu_bucatarie_211.jpg  Afișări:	4644  Mărime:	28,9 KB  ID:	562347
      Alte foto - balcon 1

      Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	balcon_1_678.jpg  Afișări:	5016  Mărime:	39,7 KB  ID:	562348 Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	balcon_nr1_semirotund_182.jpg  Afișări:	4496  Mărime:	30,6 KB  ID:	562349
      Foto - Balcon 2

      Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	balcon_nr2_semirotund_rost_exterior_613.jpg  Afișări:	4444  Mărime:	22,3 KB  ID:	562350 Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	balcon_nr2_dif_212.jpg  Afișări:	4514  Mărime:	37,0 KB  ID:	562351
      Foto - Balcon 3

      Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	balcon_nr3__portiunea_de_rost_problema_143.jpg  Afișări:	4354  Mărime:	29,5 KB  ID:	562352 Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	balcon_nr3__vedere_ansamblu_183.jpg  Afișări:	4363  Mărime:	25,4 KB  ID:	562353 Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	balcon_nr3__urme_rugina_120.jpg  Afișări:	4405  Mărime:	33,0 KB  ID:	562354
      Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

      Community Manager MC

      Comentariu

      • VYS
        Living Legend
        • 19.aug.2005
        • 13007

        #93
        Prima poza - rostul dintre profilul rotund si profilul de racordare pe tamplarie este o deficienta de montaj, in mod normal nu ar trebui sa ai acel rost pentru ca ar fi trebuit sa fie strans bine cu elementele de asamblare (holtzsurubul). Daca intra apa pe acolo ajunge pe zona cu spuma si apoi la interior - in cazul cel mai nefecit. Poti pune un cordon de silicon sanitar, alta varianta nu cred ca ai.
        VYS Blog DIY

        Comentariu

        • SpecialistulMC
          Moderator
          • 19.mai.2004
          • 34968

          #94
          Am sa revin cu schite care sa ilustreze modalitatea de a repara zona spaletilor din jurul ferestrelor termopan.

          Comentariu

          • sriw
            Membru Marcant
            • 05.dec.2007
            • 538

            #95
            La balcon,in exterior nu mai are rost sa reparatii cu mortar sau alt material.Acolo va trebuie pervaz de exterior,din cauza asta aveti probleme cu mucegaiul si infiltratii de apa.Daca nu mai puteti monta pervaz,placati cu gresie si rostuiti rosturile cu chit rezistent la apa.Unde se imbina rama geamului cu viitorul pervaz,care o fi,rostuiti cu silicon sanitar.Inauntru va recomand aceiasi solutie,montarea unui pervaz de interior sau alt material(gresie,marmura).

            Ar fi fost execlenta si o placare la exetrior cu polistiren a balconului.
            If you can't pay cash for something, you probably don't need it.

            Comentariu

            • citi71
              Incepator
              • 31.oct.2007
              • 25

              #96
              La imbinarile profilului cu suportul (rosturile umplute cu spuma si finisate superficial cu materiale pe baza de ciment) infiltratii din exterior datorate ploii sau ninsorii nu am observat... dar am observat condens care se scurgea de pe profilul PVC la imbinarile de unghi mai mare de 90 grade... probabil pentru ca acei stilpi de imbinare a partilor de tamplarie nu sunt camerali. Apa din acel condens ramanea pe pervazul unde se observa mucegaiul din cele trei balcoane. La balconul nr.2, dupa cum se vede in poza expusa, am mucegai care s-a intins si in jos pe peretele interior si asta datorita faptului ca am dus o parte din flori in acel balcon, am tinut geamurile balconului inchise fara sa aerisesc, am tinut usa camerei deschise in ideea de a crea un climat bun pentru flori (umiditate, temperatura siin primul rand LUMINA) si asta a durat cam timp de o luna dupa care am scos florile, am inchis usa la camera si am tinut geamul la balcon in permanenta deschis.

              Multumesc sriw pentru sugestii..., insa in situatia asta apare o alta dilema: daca plachez cu gresie atunci profilul PVC va fi acoperi cu mai mult de 1 cm (finisajul existent cuprinde si putin din profilul PVC cum este si normal)... din spusele unor meseriasi care se ocupa de instalarea termopanelor trebuie avut in vedere ca suprafata care se acopera la operatiunile de finisare dupa montarea termopanelor sa nu depaseasca 1 cm.
              Doua din balcoane au forma semirotunda.... si nu am vazut pana acum glafuri de exterior care sa se potriveasca la balcoane cu forme din astea dubioase... Sau meseriasii se pricep sa faca decupaje de glaf si imbinari realizate in mod profesional (la mine in oras... avand in vedere modul de montare a termopanelor la balcoanele mele, nr.de firme care monteaza termopane - peste 15 intr-un oras mic, specializarea celor care monteaza si multe altele... nu gasesti pe cineva care sa faca treaba de calitate). Problema este ca montatorii vin si monteaza tamplaria dupa care imediat si geamurile si uite ca in 6 ore au montat toate termopanele la cele trei balcoane (aprox 14,5 metri liniari), dupa care tu trebuie sa scoti penele de lemn si sa completezi cu spuma, apoi trebuie sa te chinui sa finisezi prin exterior (pentru ca ei nu au timp si nici interes si nici bunavointa de a te informa ca, dupa ce pui termopanele trebuie sa faci finisaje - care la interior se lucreaza mai simplu) si uite asa, dupa ce termopanele sunt montate te trezesti ca trebuie sa gasesti alternative pentru finisajele exterioare datorita faptului ca sunt diferente de dimensiune la rosturi, configuratia ferestrelor nu-ti permite sa lucrezi in exterior...etc ce sa spun...oare trebuie adoptate legi si pe linia montarii termopanelor... sau este de ajuns o "resemnare" de genul "ce sa-i faci...suntem in Romania!" Si uite asa ajunge lumea sa descopere adevaratele probleme care apar DUPA ce se consuma faptul si nu INAINTE. Noroc ca exista emisiuni de profil si site-uri de specialitate (multumesc voua - MC - cu aceasta ocazie)...Ma rog.... poate ca ar trebui ca firmele din acest domeniu sa aiba un consultant care, pentru o suma modica, sa consilieze clientul dupa ce, in prealabil, echipa a facut masuratori la destinatie. Scuze pentru devierea de la subiect.

              Comentariu

              • VYS
                Living Legend
                • 19.aug.2005
                • 13007

                #97
                Cea mai eleganta metoda este cu glaf de exterior insa este ceva mai costisitoare. Glaful iti poate acoperi o zona de X mm din profil, iar la imbinarea cu profilul tamplariei etansezi cu silicon. Lipirea glafului pe suportul de mozaic o faci cu un adeziv de montaj - gasesti la Moment dar si la altii.

                Merge si cu ceramcia insa utilizarea unui adeziv strandard (CM11) are ceva probleme pentru ca aderenta la mozaicul ala este cu probleme. Daca te hotarasti sa pui peste tot ceramica, poti face efortul sa iei un sac de CM17 - adeziv flexibil.
                Ceramica va veni putin peste tamplarie insa sub nivelul picuratoarelor. Aceeasi etansare cu silicon pe imbinarea cu tamplaria.
                Ceramica o montezi cu panta spre exterior si va depasi 2-3cm nivelul parapetului.
                Pareta cu montajul tamplariei este corecta, am mai discutat pe forum despre acest aspect. Asta e realitatea (cruda), ei se rezuma la montaj si atat, finisatul este sarcina beneficiarului.
                Din poze nu am vazut ca ai zone pe rotunda ci doar planuri diferite ale ferestrelor. Am inchis si eu un balcon iar mbinarea o am tot cu profilele acelea rotunde, insa nu am probleme iar glaful l-am facut din ceramica asa cuma m spus mai sus. Daca poti sa faci lucrarea singur tu sti altfel trebuie sa cauti un mester dispus sa piarda timpul cu maruntisuri. In esenta nu est emare scofala dar trebuie putina atentie.
                VYS Blog DIY

                Comentariu

                • miki3
                  Membru
                  • 24.feb.2008
                  • 133

                  #98
                  Si eu ma intreb de ce oare firmele de montat termopane nu-si angajeaza un mester specializat care sa faca aceste operatiuni de finisaje dupa montarea termopanului.
                  Pentru ca vad ca multi se confrunta cu aceasta problema(si eu de altfel) si nu toti mesterii se pricep in adevaratul sens al cuvantului(unul mie mi-a zis ca-mi face tot finisajul si la exterior cat si la interior cu ipsos, ca e cel mai rapid si asa a facut el pana acum- total gresit din ce m-am documentat, mai ales la exterior risti sa se faca mucegai), ei adopta solutii cat mai rapide pentru ei, sa scape repede si sa ia banul cat mai repede.

                  Ori zic eu o firma de termopane care se respecta ar trebui sa aibe un mester care sa rezolve si aceasta problema(deci montarea termopanului sa se faca si cu acest finisaj) sau macar sa te intrebe daca ai nevoie sau nu. Si cred ca ar avea numai de castigat o astfel de firma, dovedind ca se preocupa ca intr-adevar clientul sa fie cu adevarat multumit.

                  Voi ce parere aveti?

                  Comentariu

                  • petre2
                    Incepator
                    • 03.ian.2008
                    • 35

                    #99
                    Postat în original de miki3
                    ... o firma de termopane care se respecta ar trebui sa aibe un mester care sa rezolve si aceasta problema(deci montarea termopanului sa se faca si cu acest finisaj) sau macar sa te intrebe daca ai nevoie sau nu. Si cred ca ar avea numai de castigat o astfel de firma, dovedind ca se preocupa ca intr-adevar clientul sa fie cu adevarat multumit.
                    Asa este; multi clienti ar scapa de batai de cap, si firmele de montaj ar avea doar de castigat.

                    Comentariu

                    • citi71
                      Incepator
                      • 31.oct.2007
                      • 25

                      Mmmmm... deci m-am hotarat pana la urma sa cumpar glafuri metalice de exterior pe care sa le montez dupa ce, in prealabil, indepartez toata panaram aia de tinci si ceresit CM11. Din masuratori mi-au iesit 3 tipuri de glafuri: de 8, de 11 si de 15 cm... asta ca sa nu le cumpar pe toate de 15 cm in ideea de a mai economisi vreo cateva sute de mii care vor intra in adezivul de lipit. Totusi ce adeziv sa folosesc pentru a lipi glaful metalic de suportul mozaicat??? Am cautat prin oras ...dar am gasit niste preturi mai colorate... cam 37,5 RON pentru un tub de 425 ml iar de lipit am ceva...ceva...!... cam 20 metri liniari (gresisem mai sus cand am spus de 14,5 m.l.). Cineva mi-a indicat (nu e reclama) "Teocol"... ce-o mai fi si asta... ca nu am gasit in oras (banuiesc ca este un fel de mastic poliuretanic care se aplica la rece si se intareste dupa vreo cateva ore). Cert este ca nu stiu ce sa folosesc ... dar sa se gaseasca si in comert.

                      ...iar d.p.d.v. al mucegaiului ... am gasit o solutie care m-a dat pe spate... Am respectat instructiunile de pe recipient care spuneau sa pulverizez fara sa curat (sterg) mucegaiul... asa ca am dat direct peste "florile de mucegai" pur si simplu si...surpriza... toata negreala care era pe perete (a se ignora cacofonia) si care se vede prin poze a disparut. Solutia a dizolvat mucegaiul si a lasat peretele ca si cum n-ar fi existat vreodata mucegai acolo. La aplicarea solutiei este indicat a se folosi o masca... sau altceva... pt. ca vaporii iti pot provoca, printre altele, stari de greata. Solutia contine hipoclorit de sodiu agenti neionici si acizi fosforici.

                      Deci revin cu intrebarea...:
                      - Ce adeziv sa foloses pentru lipirea glafurilor metalice de mozaic?
                      Glafurile nu intentionez sa le prin cu autofiletante in profilul PVC dar este normal sa folosesc un silicon neutral la "imbinarea" cu tamplaria.
                      O a doua intrebare ar fi (acum mi-am amintit-o):
                      - Ce folosesc daca nu gasesc silicon neutral (...ca silicon acril pentru interior am gasit peste tot)?

                      Comentariu

                      • Mircea_G
                        Living Legend
                        • 14.ian.2007
                        • 12204

                        Postat în original de citi71
                        ...iar d.p.d.v. al mucegaiului ... am gasit o solutie care m-a dat pe spate...
                        Puteti spune ce solutie ati folosit , eventual si o poza . Mai sint si altii interesati ...
                        Instalatii verificari-revizii gaze

                        Comentariu

                        • citi71
                          Incepator
                          • 31.oct.2007
                          • 25

                          Solutie antimucegai de la BISON, se comercializeaza in recipient (capacitate 500 ml) de plastic rosu cu pulverizator... iar pretul variaza in functie de magazin ...intre 24 si 28 RON.

                          Comentariu

                          • Mircea_G
                            Living Legend
                            • 14.ian.2007
                            • 12204

                            Postat în original de citi71
                            Solutie antimucegai de la BISON, se comercializeaza in recipient (capacitate 500 ml) de plastic rosu cu pulverizator... iar pretul variaza in functie de magazin ...intre 24 si 28 RON.
                            Mai sa fie ! Ieri la-am vazut in magazin dar ma gindeam ca este iar o teapa .
                            Multam , am sa iau si eu sa testez .
                            Instalatii verificari-revizii gaze

                            Comentariu

                            • citi71
                              Incepator
                              • 31.oct.2007
                              • 25

                              Atentie ca sub eticheta de pe spatele produsului este o alta eticheta cu instructiuni... A SE RESPECTA INTOCMAI INSTRUCTIUNILE!

                              Comentariu

                              • GabItz
                                Incepator
                                • 04.oct.2007
                                • 44

                                Solutia Bison pentru mucegai este cea mai buna si eficienta.
                                Atentie si la pulverizarea pe obicetele cromate din baie. Functie de calitatea acestora le poate pata definitiv. Am folosit asa ceva doar de trei ori in 10ani in aceeasi baie pentru ca efectul e de durata.

                                Evitati solutia similara de la Dr. Beckmann (sper ca am scris corect). Am achizitionat-o pentru ca scria pe eticheta ca nu contine clor. Total ineficienta.

                                Comentariu

                                Procesare...