Reparatii dupa montare ferestre PVC cu geam termopan

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • citi71
    Incepator
    • 31.oct.2007
    • 29

    #91
    Remediere finisaj la ferestre termopan

    ...Mergea postat la unul din subiectele existente..., dar in cazul meu e vorba de o tencuiala deja facuta superficial (fara plasa din fibra) si mai e vorba si de mucegai aparut iarna. Asa ca am decis sa postez aici, pregatindu-ma si cu ceva poze. Pozele sunt in numar de 60 si vorbesc singure... avand in vedere ca ar trebui sa scriu un text mai lung decat cel de fata ca sa redau in cuvinte. Problema este: cum incarc pozele (am citit tutorialul despre BB dar nu am inteles mare lucru). Ar fi avantajos daca as dispune de o adresa de email la care sa trimit fotografiile (la care le-am dat un resize ca sa le aduc sub 1MB ca dimensiune pe fiecare)
    Stau la etajul 3. Blocul este din 2000. Izolatie exterioara sau interioara nu este. Balconul de sub mine are montate termopane. Balconul de deasupra mea nu are termopane si nici un fel de tamplarie. In luna octombrie (am prins vreo cateva zile mai calduroase) am facut comanda pentru montarea termopanelor din PVC. Dupa montare, la cateva zile, am scos penele din lemn si am completat golurile cu spuma poliuretanica (am incercat la un ochi de geam si varianta completarii cu tinci - doar doua goluri). Prinzand din nou vreo cateva zile mai calduroase, am tencuit (superficial ...din cate imi dau abia acum seama) rosturile umplute cu spuma poliuretanica (am folosit niste tinci care imi ramasese de la montarea usii metalice si apoi am cumparat ceresit CM11 - dupa cum se va vedea in poze). Acum, pentru ca frigul a trecut si vremea permite, vreau sa duc treaba pana la capat si sa repar ce am facut in graba si fara experienta.
    Rugamintea mea pentru specialistul MC dar si pentru userii cu pregatire in domeniu este sa ma ajute cu niste raspunsuri (sfaturi) la intrebarile de mai jos (problemele la care ma refer se pot observa clar in poze):
    1. In tencuiala NU am pus plasa din fibra si in unele locuri s-a crapat. Cum repar?
    2. La balconul nr.3 (din poze), pe o anume portiune s-a desprins ceresitul de pe suport. Cum repar?
    3. Ce parere aveti despre utilizarea tinciului peste care am pus apoi o banda (daca o pot numi banda) de ceresit CM11?
    4. La interior nu am acoperit spuma poliuretanica. Datorita faptului ca suportul pe care e montat tamplaria nu era drept (si nu mi-a venit ideea indreptarii-nivelarii cu ciment sau ceresit), rosturile umplute cu spuma difera ca si dimensiune (daca se urmaresc de la un capat la celalalt al balconului) – sunt diferente chiar de 2 sau 3 cm. – de exemplu la un capat am 0,4 cm iar pe unele portiuni de la aceeasi fereastra ajunge la 3 cm. Cum acopar rosturile... cum fac finisajele?
    5. La bucatarie, debara si baie mica nu am finisat nimic nici pe interior nici pe exterior. Ce folosesc pentru protejarea spumei (care la exterior nu se prezinta la fel ca la interior pentru ca rosturile exterioare sunt mult mai mici)?
    6. Pot folosi ceresitul neutral la exterior si ceresitul acrilat la balcoane, bucatarie, baie si debara in situatia mea? Cum protejez portiunile de spuma de inaltime mare (de 3 – 4 cm)?
    7. Cum scap de igrasia din balcoane si cum pot evita aparitia ei in viitor (exclus izolatie in exterior, iar cea de interior nu este eficienta – mucegaiul tot apare – conform principiilor fizicii fluidelor – diferenta de temperatura interior exterior mai mare de 4 grade, punctul de roua, condens, aer saturat cu vapori, mucegai)?
    8. Pentru situatia defectului de imbinare a tamplariei la unghiul mai mare de 90 grade (acea mica fanta de un milimetru care nu este pe toata inaltimea profilului – ci doar pe vreo 40 cm) este gresit daca izolez cu ceresit neutral (e ca si cum ar fi o camera in plus)?
    Cam astea ar fi intrebarile... si multumesc anticipat pentru rabdarea de a citi tot ce am postat si pentru posibilele sfaturi.

    Comentariu

    • PowerMC
      Administrator
      • 02.mai.2007
      • 2210

      #92
      Credeti ca toate cele 60 poze sunt absolut necesare pentru a evidentia problemele mentionate sau putem face o selectie?

      Pentru ca trebuie sa discutam in limitele posibilitatilor tehnice ale forumului o solutie este postarea a catorva poze, astfel incat sa discutam punctual fiecare problema ridicata pana le epuizam pe toate.

      Utilizand un programel puteti redimensiona pozele la o rezolutie de max. 550x550px ceea ce va face posibila postarea pe forum.

      Aveti Mesaj Privat cu adresa de mail unde puteti sa transmiteti fisierele dvs. insa am rugamintea sa limitati atasarea unui mail la 10MB.
      Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

      Community Manager MC

      Comentariu

      • miki3
        Membru
        • 24.feb.2008
        • 133

        #93
        Nu stiu sa va dau un sfat la problema dvs, dar poate ne spuneti ce credeti ca ati gresit in ceea ce ati facut dvs pentru a evita si altii.

        Am si eu de facut o lucrare asemanatoare si strang cat mai multa informatie, tocmai pentru a face o lucare de calitate si a nu avea surprize neplacute pe viitor.

        Comentariu

        • PowerMC
          Administrator
          • 02.mai.2007
          • 2210

          #94
          Voi posta cele mai sugestive foto primite de la dvs., pentru fiecare spatiu.

          O sa va rog sa discutati punctual, despre fiecare problema.
          Fișiere Atașate
          Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

          Community Manager MC

          Comentariu

          • PowerMC
            Administrator
            • 02.mai.2007
            • 2210

            #95
            Alte foto - balcon 1
            Fișiere Atașate
            Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

            Community Manager MC

            Comentariu

            • PowerMC
              Administrator
              • 02.mai.2007
              • 2210

              #96
              Foto - Balcon 2
              Fișiere Atașate
              Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

              Community Manager MC

              Comentariu

              • PowerMC
                Administrator
                • 02.mai.2007
                • 2210

                #97
                Foto - Balcon 3
                Fișiere Atașate
                Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

                Community Manager MC

                Comentariu

                • VYS
                  Living Legend
                  • 19.aug.2005
                  • 12977

                  #98
                  Prima poza - rostul dintre profilul rotund si profilul de racordare pe tamplarie este o deficienta de montaj, in mod normal nu ar trebui sa ai acel rost pentru ca ar fi trebuit sa fie strans bine cu elementele de asamblare (holtzsurubul). Daca intra apa pe acolo ajunge pe zona cu spuma si apoi la interior - in cazul cel mai nefecit. Poti pune un cordon de silicon sanitar, alta varianta nu cred ca ai.
                  VYS Blog DIY

                  Comentariu

                  • SpecialistulMC
                    Moderator
                    • 19.mai.2004
                    • 35026

                    #99
                    Am sa revin cu schite care sa ilustreze modalitatea de a repara zona spaletilor din jurul ferestrelor termopan.

                    Comentariu

                    • sriw
                      Membru Marcant
                      • 05.dec.2007
                      • 524

                      La balcon,in exterior nu mai are rost sa reparatii cu mortar sau alt material.Acolo va trebuie pervaz de exterior,din cauza asta aveti probleme cu mucegaiul si infiltratii de apa.Daca nu mai puteti monta pervaz,placati cu gresie si rostuiti rosturile cu chit rezistent la apa.Unde se imbina rama geamului cu viitorul pervaz,care o fi,rostuiti cu silicon sanitar.Inauntru va recomand aceiasi solutie,montarea unui pervaz de interior sau alt material(gresie,marmura).

                      Ar fi fost execlenta si o placare la exetrior cu polistiren a balconului.
                      If you can't pay cash for something, you probably don't need it.

                      Comentariu

                      • citi71
                        Incepator
                        • 31.oct.2007
                        • 29

                        La imbinarile profilului cu suportul (rosturile umplute cu spuma si finisate superficial cu materiale pe baza de ciment) infiltratii din exterior datorate ploii sau ninsorii nu am observat... dar am observat condens care se scurgea de pe profilul PVC la imbinarile de unghi mai mare de 90 grade... probabil pentru ca acei stilpi de imbinare a partilor de tamplarie nu sunt camerali. Apa din acel condens ramanea pe pervazul unde se observa mucegaiul din cele trei balcoane. La balconul nr.2, dupa cum se vede in poza expusa, am mucegai care s-a intins si in jos pe peretele interior si asta datorita faptului ca am dus o parte din flori in acel balcon, am tinut geamurile balconului inchise fara sa aerisesc, am tinut usa camerei deschise in ideea de a crea un climat bun pentru flori (umiditate, temperatura siin primul rand LUMINA) si asta a durat cam timp de o luna dupa care am scos florile, am inchis usa la camera si am tinut geamul la balcon in permanenta deschis.

                        Comentariu

                        • citi71
                          Incepator
                          • 31.oct.2007
                          • 29

                          Multumesc sriw pentru sugestii..., insa in situatia asta apare o alta dilema: daca plachez cu gresie atunci profilul PVC va fi acoperi cu mai mult de 1 cm (finisajul existent cuprinde si putin din profilul PVC cum este si normal)... din spusele unor meseriasi care se ocupa de instalarea termopanelor trebuie avut in vedere ca suprafata care se acopera la operatiunile de finisare dupa montarea termopanelor sa nu depaseasca 1 cm.
                          Doua din balcoane au forma semirotunda.... si nu am vazut pana acum glafuri de exterior care sa se potriveasca la balcoane cu forme din astea dubioase... Sau meseriasii se pricep sa faca decupaje de glaf si imbinari realizate in mod profesional (la mine in oras... avand in vedere modul de montare a termopanelor la balcoanele mele, nr.de firme care monteaza termopane - peste 15 intr-un oras mic, specializarea celor care monteaza si multe altele... nu gasesti pe cineva care sa faca treaba de calitate). Problema este ca montatorii vin si monteaza tamplaria dupa care imediat si geamurile si uite ca in 6 ore au montat toate termopanele la cele trei balcoane (aprox 14,5 metri liniari), dupa care tu trebuie sa scoti penele de lemn si sa completezi cu spuma, apoi trebuie sa te chinui sa finisezi prin exterior (pentru ca ei nu au timp si nici interes si nici bunavointa de a te informa ca, dupa ce pui termopanele trebuie sa faci finisaje - care la interior se lucreaza mai simplu) si uite asa, dupa ce termopanele sunt montate te trezesti ca trebuie sa gasesti alternative pentru finisajele exterioare datorita faptului ca sunt diferente de dimensiune la rosturi, configuratia ferestrelor nu-ti permite sa lucrezi in exterior...etc ce sa spun...oare trebuie adoptate legi si pe linia montarii termopanelor... sau este de ajuns o "resemnare" de genul "ce sa-i faci...suntem in Romania!" Si uite asa ajunge lumea sa descopere adevaratele probleme care apar DUPA ce se consuma faptul si nu INAINTE. Noroc ca exista emisiuni de profil si site-uri de specialitate (multumesc voua - MC - cu aceasta ocazie)...Ma rog.... poate ca ar trebui ca firmele din acest domeniu sa aiba un consultant care, pentru o suma modica, sa consilieze clientul dupa ce, in prealabil, echipa a facut masuratori la destinatie. Scuze pentru devierea de la subiect.

                          Comentariu

                          • VYS
                            Living Legend
                            • 19.aug.2005
                            • 12977

                            Cea mai eleganta metoda este cu glaf de exterior insa este ceva mai costisitoare. Glaful iti poate acoperi o zona de X mm din profil, iar la imbinarea cu profilul tamplariei etansezi cu silicon. Lipirea glafului pe suportul de mozaic o faci cu un adeziv de montaj - gasesti la Moment dar si la altii.

                            Merge si cu ceramcia insa utilizarea unui adeziv strandard (CM11) are ceva probleme pentru ca aderenta la mozaicul ala este cu probleme. Daca te hotarasti sa pui peste tot ceramica, poti face efortul sa iei un sac de CM17 - adeziv flexibil.
                            Ceramica va veni putin peste tamplarie insa sub nivelul picuratoarelor. Aceeasi etansare cu silicon pe imbinarea cu tamplaria.
                            Ceramica o montezi cu panta spre exterior si va depasi 2-3cm nivelul parapetului.
                            Pareta cu montajul tamplariei este corecta, am mai discutat pe forum despre acest aspect. Asta e realitatea (cruda), ei se rezuma la montaj si atat, finisatul este sarcina beneficiarului.
                            Din poze nu am vazut ca ai zone pe rotunda ci doar planuri diferite ale ferestrelor. Am inchis si eu un balcon iar mbinarea o am tot cu profilele acelea rotunde, insa nu am probleme iar glaful l-am facut din ceramica asa cuma m spus mai sus. Daca poti sa faci lucrarea singur tu sti altfel trebuie sa cauti un mester dispus sa piarda timpul cu maruntisuri. In esenta nu est emare scofala dar trebuie putina atentie.
                            VYS Blog DIY

                            Comentariu

                            • miki3
                              Membru
                              • 24.feb.2008
                              • 133

                              Si eu ma intreb de ce oare firmele de montat termopane nu-si angajeaza un mester specializat care sa faca aceste operatiuni de finisaje dupa montarea termopanului.
                              Pentru ca vad ca multi se confrunta cu aceasta problema(si eu de altfel) si nu toti mesterii se pricep in adevaratul sens al cuvantului(unul mie mi-a zis ca-mi face tot finisajul si la exterior cat si la interior cu ipsos, ca e cel mai rapid si asa a facut el pana acum- total gresit din ce m-am documentat, mai ales la exterior risti sa se faca mucegai), ei adopta solutii cat mai rapide pentru ei, sa scape repede si sa ia banul cat mai repede.

                              Ori zic eu o firma de termopane care se respecta ar trebui sa aibe un mester care sa rezolve si aceasta problema(deci montarea termopanului sa se faca si cu acest finisaj) sau macar sa te intrebe daca ai nevoie sau nu. Si cred ca ar avea numai de castigat o astfel de firma, dovedind ca se preocupa ca intr-adevar clientul sa fie cu adevarat multumit.

                              Voi ce parere aveti?

                              Comentariu

                              • petre2
                                Incepator
                                • 03.ian.2008
                                • 35

                                Postat în original de miki3
                                ... o firma de termopane care se respecta ar trebui sa aibe un mester care sa rezolve si aceasta problema(deci montarea termopanului sa se faca si cu acest finisaj) sau macar sa te intrebe daca ai nevoie sau nu. Si cred ca ar avea numai de castigat o astfel de firma, dovedind ca se preocupa ca intr-adevar clientul sa fie cu adevarat multumit.
                                Asa este; multi clienti ar scapa de batai de cap, si firmele de montaj ar avea doar de castigat.

                                Comentariu

                                Procesare...