Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Izolare tamplarie PVC

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Izolare tamplarie PVC

  Buna ziua ! Mi-am inlocuit de curand termopanul vechi cu unul nou in tot apartamentul fara mari distrugeri la nivelul tencuielii vechi. Intrebarea mea este daca pot sa acopar spatiul; dintre tocul geamului si perete care este de 1 cm , doar cu placi de rigips . Am incercat sa acopar cu extrudat de 2 cm dar imi ocupa aproape tot spatiul...pana in balamale care este de 3 cm. O alta problema este ca vechile glafuri ale peretilor din jurul geamurilor sunt evazate si daca lipesc extrudatul , imi scoate coltarul metalic in afara si nu se pliaza la 90 de grade fix pe colt. Coltarul trebuie cu plasa sau fara plasa ? Intreb pentru ca plasa ar incarca material pe muchia laterala.
  Ultima editare de Alex75; 07.nov.2018, 20:27.

 • #2
  Daca inainte nu aveati probleme cu condensul pe glaf puteti sa incarcati de pe coltar pana la rama geam cu adeziv ,apoi se da glet . Daca doriti izolare se gaseste si polistiren 1 cm dar trebuie dat cu adeziv si plasa ,coltar cu plasa si se merge pe zid partea paralelea cu geamul,apoi se gletuie.

  Comentariu


  • #3
   Mai toti meseriasii sunt ocupati si pentru mine nu este usor sa incarc cu adeziv dinspre colt spre toc si de aceea am intrebat daca pot pune placi de rigips , pentru ca sunt mai dure si sunt plane fata de polistiren sau extrudat care este mult mai moale la grosimea de 1cm . Condens pe glafurile vechi nu am avut.Este vreo problema daca pun rigips cu adeziv pe glaful vechi astfel incat sa ocup zona de spuma poliuretanica ? Mucegaieste sau termic nu isi face datoria ?
   Ultima editare de Alex75; 08.nov.2018, 08:22.

   Comentariu


   • #4
    Poti pune linistiti gips-carton

    https://www.youtube.com/watch?v=c8A1ZO63Qyc

    Comentariu


    • #5
     Ok ...Am sa incerc cu placi de rigips . Multumesc .

     Comentariu


     • #6
      Decat polistiren, mai bine straifusi din gipscarton. Se pot lipi cu ipsos adeziv sau glet din ipsos. Adaugati coltare, banda de rosturi si la final gletuiti intreaga suprafata daca va pricepeti.
      La imbinarea cu tamplaria aplicati un cordon de acril inainte de a vopsi cu lavabila.

      Comentariu


      • #7
       Multumesc foarte mult pentru sfaturi.. Mi-ar fi fost de un real ajutor doar sa lipesc straifuri de rigips daca vechile glafuri nu erau evazate ...asa eu daca le pun la 90 de grade pe marginea tocului , imi va ramane un mic spatiu intre placa si marginea colt a peretelui. Daca le pun fix pe planul vechiului glaf evazat , coltarul nu se va aseza. Ok...O sa incerc aceasta varianta gipscarton.

       Comentariu


       • #8
        Chiar daca este evazat putin, se aseaza coltarul. Desfaceti putin coltarul de aluminiu si va fi in regula, plus ca micile spatii de sub coltar se preiau de ipsosul adeziv. Puteti indrepta sau nu spaletii.

        Comentariu

        Procesare...
        X
        sigla BRAT