Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Alegere dimensiune ferestre casa mica

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Alegere dimensiune ferestre casa mica

  Salutari. Ieri m-a contactat arhitectul si mi-a propus pentru casa ferestre foarte mari, eu i-am spus ca exagereaza si am ales dimensiuni mai mici. Respectiv 1.60x1.40 pentru dormitoarele de 13 mp si bucataria de 9 mp si 2.30x1.40 pentru sufragerie. Dupa ce am facut asta m-am uitat pe modele de ferestre pe dedeman si vad ca ei vand ferestre si mai mici decat cele alese de mine. De pilda asta:
  https://www.dedeman.ro/ro/fereastra-...apta/p/6031577

  7 camere de la salamander la un pret mic si dimensiunea 146x 114. Mai au si varianta 176x 114. Acuma stau si ma intreb daca varianta 146 x 114 nu e prea mica pentru dormitoare si bucatarie. Ma gandesc la pretul de instalare dar si mai mult la pierderile de caldura. Nu vreau sa trebuiasca sa aprind lumina in mijlocul zilei, dar nici ferestre care sunt mai mari decat trebuie. Ca reper am doar ferestrele de la apartamentul vechi unde stau acum, ferestrele sunt mari(2.30x1.40 pentru dormitor si sufragerie), dar cu termopane proaste care deja s-au uzat dupa vreo 7 ani si o pozitie umbrita a blocului am parte de pierderi de temperatura si lumina tot e insuficienta. Ceea ce e absurd.

  Daca ar fi sa aleg, as prefera totusi o camera mai intunecoasa dar cu pierderi mici de caldura pentru ca acolo unde imi fac eu casa nu am deocamdata gaze si voi instala centrala electrica. In acelasi timp nu vreau nici sa cheltuiesc 4000 de euro pe 5 geamuri amarate. Iarasi, daca e sa aleg, prefer geamuri de calitate mai mici decat geamuri mari si proaste. Stiu ca si instalarea e importanta, o sa ma ocup si de asta.

  Ce sa aleg, ce sa fac? Varianta de la dedeman de 146x 114 ar fi suficienta pentru dormitoarele mele mici si bucatarie? Plec aici de la premisa ca aia care produc aceste ferestre nu au ales dimensiunea asta de nebuni, trebuie sa fi avut ei o logica. Camerele mele fiind mici banuiesc ca se incadreaza la categoria recomandata de suprafata. Orice parere e binevenita, multumesc,
  Ultima editare de rochester21; 06.mar.2019, 00:20.

 • #2
  10% din suprafata camerei , se calculeaza geamul ....restul se numeste arhitectura !?
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu


  • #3
   O camera luminoasa este de preferat fata de una intunecoasa, lumina naturala este o prioritate. In aceleasi timp, a exagera cu dimensiunile poat einsemna pierderi nejustificate daca panorama oferita nu compenseaza. Inaltimea de 1.40 nu este foarte utilizata, se poate reduce la 120, maxim 1.30. Latimea depinde si de dimensiunea peretilor, la o camera cu latimea de 3.5m, se poate utiliza o latime a ferestrei de 1.7-1.8m, geam fix si o fereastra, pentru efect de panoramare fereastra mai mica decat partea fixa.
   Simularea arhitectului va poate ajuta sa aveti o dimensiune a fatadei reala, eventual facuta cu 2 variante, suprafete vitrate mai mari si mai mici.

   Comentariu


   • #4
    Multumesc pentru raspuns, m-am luptat cu arhitecta si ea a castigat, asa in casa o sa am 3 geamuri de 160x150 pentru dormitoare si bucatarie, unul de 50x50 si unul de 240x150.

    Sper sa pot cumpara un set de ferestre de calitate medie-buna(mi s-a recomandat salamander clasa A, geam simplu+low-e+argon) pe la 2200 euro.
    Ultima editare de rochester21; 07.mar.2019, 15:44.

    Comentariu


    • #5
     Aveti in vedere geam triplu cu control solar. Puteti posta foto cu fatadele respective si suprafetele vitrate?

     Comentariu


     • #6
      Suprafeteel de sticla mari va ajuta in economisirea energiei electrice pe timp de iarna in conditiile in care alegeti o configuratie de geam performanta.

      Comentariu

      Procesare...
      X
      sigla BRAT