Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Caramida sticla dublata de geam termopan

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Caramida sticla dublata de geam termopan

  Buna ziua. As dori sa explic problema mea pe care am intalnit o cu acest tip de caramida de sticla. Pe holul casei am 2 geamuri realizate din acest tip de caramida. Dimensiunile fiecaruia sunt de aproximativ 300*60cm, 300cm reprezinta inaltimea geamului, ele sunt pozitionate in casa scarii, de acolo si inaltimea de 3m. La parter se afla baia in care se intra din hol, usa baii este tot timpul deschisa, cand nu se face dus.
  Problema este ca aceasta caramida nu prea izoleaza termic din cate vad, se simte cum vine aer rece din zona acestor geamuri. Nu mai stiu ce firma sunt, dar izolarea este slabuta, de la geamurile de termopan nu se simte sa vina asa aer rece. Pe sezonul de iarna rosturile caramizii de sticla fac mucegai, iar atunci cand e frig de cele mai multe ori acestea sunt transpirate, insa geamurile de termopan de la parter, nu. Ce masuri ar trebui luate pentru o mai buna izolatie termica? Stiu, cel mai bine ar fi fost sa instalez 2 geamuri termopan in locul acestor caramizi de sticla, dar asta presupune sa stric din rama peretelui si casa a fost recent renovata si la exterior si la interior. Eu m-am gandit la montarea unor geamuri de termopan pe interior, spatiul permite, langa aceste caramizi de sticla. Acum nu stiu cum se va comporta acest ansamblu, exista posibilitatea sa apara condens intre termopan si aceasta caramida de sticla? Ce idei ar mai exista?

 • #2
  Sigur vei avea condens in interior pentru ca aerul acela nu va fi usor controlabil ca umiditate si temperatura. Cel mai usor ar fi sa speli peretele de caramida cu un curent de aer cald, nu poti instala un mic calorifer ?
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Din pacate nu pot instala acolo un calorifer, si chiar daca as putea, tot nu s-ar rezolva problema termoizolatiei slabe a sticlei de caramida. Ma gandeam ca fenomenul actual este urmatorul: aerul caldut din interior (21grade) si probabil ca si umed intalneste suprafata rece a caramidei de sticla si condenseaza. Daca se mai monteaza un geam termopan pe interior, primul contact al aerului din incapere va fi cu geamul de termopan, care teoretic nu ar mai trebui sa fie asa rece, deci nu ar trebui sa favorizeze aparitia condensului, si asa s-ar rezolva si cu termoizolarea. Insa nu stiu ce se va intampla intre geamuri. Revin cu o poza, se va vedea mai bine despre ce este vorba.

   Comentariu


   • #4
    Aerul condenseaza cand intalneste o suprafata suficient de rece, asa um este acea zona din caramida nevada. SIgur, un calorifer sau o perdea de aer nu rezolva cauza insa trateaza efectul si va scuteste de neplacerile actuale. Imbunatatirea izolatiei nu poate fi facuta fara a renunta la caramida respectiva. O solutie, daca este agreata si daca nu se altereaza aspectul exterior este acoperirea pe exterior cu termoizolatie ceea ce duce la pierderea aportului de lumina prin caramida. Dublarea cu un perete de sticla termoizolanta, la interior, poate fi facuta insa trebuie sa nu fie un geam fix ci unul care sa permita accesul pentru curatarea ulterioara a peretelui din caramida. Exista riscul sa se murdareasca (praf, condens etc.).

    Comentariu

    Procesare...
    X