Esec cu produsele/serviciile Qfort

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • xplozia
    Incepator
    • 17.aug.2007
    • 91

    Esec cu produsele/serviciile Qfort

    In 2008 am pus ferestre termopan la o casa noua (10 ferestre + o usa dubla balcon), cu cei de la Qfort, iar in urma cu 2 ani, am cerut sfatul celor de le Qfort Pitesti sa vedem ce solutii avem pentru a diminua nivelul de zgomot, la 2 dormitoare. M-au asigurat ca putem reduce nivelul de zgomot cu 30%, daca inlocuim foile de geam cu unele tripan. Am dat comanda, pentru inlocuirea foilor de sticla, iar in cateva saptamani au venit si le-au inlocuit. Din pacate nu am simtit nicio diferenta. Am crezut ca poate cauza este spuma, cu care s-a fixat fereastra, poate s-a macinat.
    Casa este situate langa un drum intens circulat, autoturisme si TIR-uri. In 2008 nu erau lafel de multe masini.
    Am cerut sfaturi pe forumul softpedia, iar concluzia a fost “ai unul dintre cele mai bune pachete de geam din punct de vedere termic, fonic nu face mare lucru”. De asemenea am stat de vorba cu cineva de la o alta firma de termopane, i-am dat configuratia, geamului inlocuit, si mi-a spus acelasi lucru, nu are caracteristici fonice bune.
    In 2020 am cautat pe net oferte de geam cu proprietati fonoizolante, asa ca am dat peste saint-gobain.ro, i-am contactat si le-am cerut sfatul. M-au indreptat tot catre Qfort, asigurandu-ma ca lucreaza cu ei si au calitate buna. Cei de la Saint Gobain i-a contactat pe cei de la Qfort, le-a spus de nevoile mele iar cei de la Qfort mi-au facut o oferta, de data asta, doar la o fereastra a unui dormitor, schimbata cu totul, iclusiv tamplaria. De data aceasta oferta a fost pentru un geam 44 441 Sound Crontrol Low-E +F4+441 Sound Control cu Izolare fonica 44 (-2;-10).
    Le-am cerut, celor de la reprezentatnta din Pitesti, sa facem o masurare a nivelului de zgomot inainte si dupa instalarea noii ferestre, dar au spus ca nu au un astfel de instrument, dar pot descarca eu o aplicatie pe telefon, care sa masoare zgomotul. Serios? Cum vine asta, de ce nu vin si ei la masuratori cu rigla? In sfarsit, nu au vrut sa masoare. Le-am scris pe 26 Octombrie 2020 pe email office@qfort.ro, cerandu-le sa masoare inainte si dupa. Nu au raspuns la email.
    La montaj, am fost foarte atent la spuma vechiului geam, atunci cand acesta a fost dat jos, era in regula, nu era macinata, asa cum imi faceam probleme. Au pus noua fereastra, am fost atent sa bage spuma prin toate orificiile, iar dupa ce spuma s-a intarit si au fost scoase distantierele din lemn puse pentru sustinerea ferestrei, pana se intareste spuma, am completat acele goluri cu spuma si au fost facute reparatiile. Din pacate nici de data asta nu se simte, aproape nicio diferenta.
    Intrucat Qfort nu a vrut sa masoare nivelul de zgomot inainte si dupa, am masurat cu telefonul,sunt sigur ca Nu asta era solutia, dar eu am masuratori, la ore difereite, cu acelasi telefon, in aceeasi pozitie, cu vechea si noua fereastra, rezultatele se pot vedea mai jos.
    La 2 zile dupa montaj, am fost sunat de Qfort sa le dau feedback, i-am spus acelei doamne ca sunt nemultumit, mai ales ca nu au raspuns la mailul, prin care le ceream sa masuram nivelul de zgomot, din 26.10.2020.Foarte mirata, doamna, m-a rugat sa ii dau mailul ca va ajunge la cine trebuie. A doua zi, pe 06.11.2020, am facut un email catre ei, am atasat si vechiul email, le-am spus de nemultumirile mele si le-am atasat rezulatatele masuratorilor, facute de mine cu telefonul, cele atasate aici mai jos. Nici in ziua de astazi nu am primit niciun raspuns.
    In Decembrie 2020, i-am sunat pe cei de la reprezentanta din Pitesti si le-am cerut sa trimita pe cineva sa umble la reglaje, poate, nu sunt bine reglate. A venit cineva si a constatat ca sunt ok reglajele.
    Acum ei spun ca poate zidaria e de vina. Eu spun ca nu, am zidarie din Porotherm de 30 cu izolatie de polistiren la exterior, peste care vine si acoperisul, acesta fiind tip mansarda. De asemenea plafonul este placa de ciment turnata, izolata la interior cu polistiren iar peste, se afla izolatie din vata minerala
    Atasez print screenuri ale masuratorilor, denumite cu A_DM_zzz pentru o masuratoare la aceeasi ora in acelasi loc, B_DM_qqq pentru o masuratoare la o alta ora in acelasi loc si C_DM_yyy pentru o masuratoare la o alta ora in alt loc. Distanta fata de fereastra, la efectuarea masuratorilor, aproximativ 2m. Imaginile cu fundal alb sunt masuratori cu noua fereastra, iar cele cu fundal negru sunt masuratori cu vechea fereastra.
    Le mine, se potriveste de minune expresia “ai aruncat banii pe fereastra”.
    PS: in 2020 le-am cerut si celor de la Barrier oferta, dar le-am pus conditia sa masoare nivelul zgomotului inainte si dupa. Nu au cu ce, a fost raspunsul.
    Ultima editare de calin.diaconu; 14.ian.2023, 14:56. Motiv: Introducere Taguri de Optimizare SEO pentru motoarele de cautare.
  • mistretzu
    Incepator
    • 13.ian.2023
    • 4

    #2
    Eu acum cativa ani m-am documentat destul de mult despre geamuri termopane cu proprietati de izolare fonica. Am umblat pe la multi producatori, inclusiv QFort.

    In cele din urma pentru un dormitorul #1 am ales sa pastrez ramele si sa inlocuiesc foile de sticla cu o configuratie tripan speciala: 3.1.3-3-3.1.3.
    Arata ca un tripan, dar defapt sunt 6 foi de sticla de cate 3 milimetri. Cele exterioare fiind lipite cu o rasina transparenta de 1m. Aceasta rasina avand scopul de a bloca undele sonore.
    Despartite cu bagheta de plastic, indoita la colturi, asfel in cat gazul sa reziste cat mai mult inauntru.
    Efectul a fost simtit imediat, zgomotul s-a atenuat destul de mult, dar nu complet.
    Efectul se simnte si acum acum dupa 5 ani.
    Pretul a fost destul de piperat, dar mai e un lucru de luat in calcul, acele pachete de sticle sunt socant de grele. Doi barbati destul de puternci dea abia le-au putut ridica de la nivelul parchetului la nivelul geamului. Mi-a fost frica sa nu cedeze ramele.

    Comanda pentru geamul asta am facut-o la Barier, dar Barier sunt producatori de rame, configuratia de sticla la acea vreme o comandau de la o fabrica din Brasov, numita Olin.

    La dormitorul numarul #2, speriat de greutatea sticlei, si pentru ca acolo aveam un singur geam dar mai lat, am ales o configuratie tripan mai usoara: 6-3-4.
    Asta e cea mai simpla varianta de tripan cu scop de atenuare a zgomotului. Ideea e ca foile de sticla sa fie de grosimi diferite.
    Si aici s-a simtit o atenuare, dar nu la fel de buna ca la dormitorul #1.

    Mai conteaza si spatiul dintre sticle, cu cat e mai generos cu atat mai bine.

    Dar nu sticla e totul, conteaza foarte mult ramele. Sunt rame de geam speciale pentru izolatie fonica, apoi conteaza si mai mult montarea geamurilor, acea spuma care se foloseste pe langa geamuri nu are nici o treaba cu izolatia fonica. Trebuie ceva mai special sau si altceva.

    Apoi mai e si factorul uman:
    - Creierului uman, sau urechii uman, ii trebuie un salt considerabil de decibeli sa fie multumit, adica o atenuare de 5 decibeli, pentru oameni e aproape o atenuare de zero decibeli.
    - Chiar daca obtinem o atenuare de decibeli sesizabila la inceput, dupa cateva saptamani sau aprox o luna, un creier uman preocupat de zgomot, devine nemultumit si simnte din nou ca ar vrea si mai multa atenuare.
    - Dar exista si invers, un creier uman preocupat de alte lucruri, ajunge sa ignore zgomotul.

    Ultima editare de mistretzu; 15.ian.2023, 13:33.

    Comentariu

    • calin.diaconu
      Administrator
      • 17.mar.2005
      • 417

      #3
      Salut,

      vă mulțumim pentru descrierea atât de amănunțită a problemei, xplozia și pentru intervenția la subiect, mistretzu (ați punctat foarte bine aspectele legate de ”factorul uman” (și cum se obinuiește acesta la factorii de stress - uneori fără a conștientiza).

      Am verificat în arhiva articolelor site-ului Misiunea Casa, și am identificat acest articol interesant, pe care-l considerăm relevant pentru subiectul în discuție aici.

      Dacă doriți să citiți mai multe despre izolarea fonică - click aici: https://www.misiuneacasa.ro/izolarea-fonica/

      Izolarea fonică a unei încăperi poate fi îmbunătățită prin utilizarea unui geam tripan, deoarece acesta poate reduce transmisia sunetului prin intermediul ferestrelor.

      Cu toate acestea, limita izolării fonice este determinată de mai mulți factori, cum ar fi calitatea izolării acustice a pereților, tavanului și podelei, precum și de existența oricăror puncte slabe sau zone de transmisie a sunetului în încăpere.

      De aceea este recomandat sa se consulte cu un expert în acustică pentru a evalua și a identifica zonele care trebuie îmbunătățite pentru a obține o izolare fonică cât mai bună.


      Iată ce informații minime ar putea conține un raport de acustică pentru o clădire:
      • Descrierea clădirii: informații despre dimensiunile, configurația și utilizarea clădirii.
      • Evaluarea nivelului de zgomot: măsurătorile nivelului de zgomot din diferite puncte din clădire și evaluarea acestora în raport cu standardele de calitate a vieții sau cu normele legale.
      • Izolarea fonică: evaluarea performanței izolării fonice a pereților, tavanului și podelei și identificarea punctelor slabe sau a zonelor de transmisie a sunetului.
      • Rezolvarea problemelor: propunerea de soluții pentru a îmbunătăți izolarea fonică a clădirii și a reduce nivelul de zgomot.
      • Concluzii și recomandări: concluzii privind performanța acustică a clădirii și recomandări pentru a îmbunătăți acustica clădirii.
      • Măsurătorile: graficele de rezultatele măsurătorilor efectuate și tabelele cu concluziile acestora.
      • Anexe: eventuale poze sau desene care ilustreaza detaliile tehnice sau particularitatile zonei unde se desfasoara masuratorile.
      • Semnatura si data: semnatura persoanei responsabile pentru raport și data la care a fost redactat raportul.
      www.calindiaconu.com

      Comentariu

      • Mircea_G
        Living Legend
        • 14.ian.2007
        • 12202

        #4
        Parerea mea este ca o cladire cu un asemenea " raport " nu este o cladire civila .
        Instalatii verificari-revizii gaze

        Comentariu

        • calin.diaconu
          Administrator
          • 17.mar.2005
          • 417

          #5
          Salut, Domnule Mircea_G ,

          Raportul de expertiză acustică implică desigur specializare și este foarte probabil o raritate pe piața din România. Dacă aveți cunoștință de o firmă care prestează asemenea analize, vă rog să îmi trimiteți în privat sau pe adresa Redacției.

          E important să determinăm (fiecare cu sensibilitatea lui), când devine deranjant zgomotul și ce putem face pentru asta.

          De pildă, când bate vântul, un horn al șemineului poate genera un urlet lugubru ... dar poate unora le place acest aspect, fiindcă așa știu sigur cum e vremea de afară ..., etc. ”Ce instrucțiuni de punere în operă nu am urmat?” - poate fi întrebarea unuia. Altul, se va întreba: ”Se poate izola fonic șemineul care urlă?”, etc.

          Între timp, am fost curios să aflu care ar fi instrumentele prin care este evaluată performanța acustică a unei clădiri (sau a unei zone). Lista e cea de mai jos:
          1. Sonometre: pentru a măsura nivelul de zgomot în diferite puncte din clădire sau în exteriorul acesteia.
          2. Analizoare de spectru: pentru a analiza calitatea sunetului și a identifica diferitele frecvențe care contribuie la zgomotul total.
          3. Microfoane de înregistrare: pentru a înregistra sunetul în diferite puncte din clădire sau în exteriorul acesteia și pentru a analiza ulterior aceste sunete.
          4. Instrumente de analiză a reverberației: pentru a evalua calitatea acustică a unei încăperi sau a unei zone și a măsura timpul de reverberație.
          5. Instrumente de analiză a izolării fonice: pentru a evalua performanța izolării fonice a pereților, tavanului și podelei și a identifica punctele slabe sau zonele de transmisie a sunetului.
          6. Software de analiză acustică: pentru a analiza datele colectate și a genera rapoarte și grafice care ilustrează performanța acustică a clădirii sau a zonei.
          7. Instrumente de masuratori pentru izolarea impactului, pentru a masura nivelul de zgomot generat de impactul picioarelor pe diferite tipuri de pardoseli.
          8. Instrumente de masuratori pentru izolarea aerului, pentru a masura cantitatea de aer care trece prin diferite puncte slabe ale constructiei.
          Mi se pare un subiect interesant, mai ales pentru dezvoltatorii care livrează proiecte urbane în 2023...
          www.calindiaconu.com

          Comentariu

          • Redguard
            Membru
            • 05.iul.2013
            • 155

            #6
            Daca initiatorul este nemultumit de produsele si serviciile q fort, atunci cel mai probabil ar fi nemultumit de produsele si serviciile oricarui alt ofertant.
            Izolarea fonica dar si cea termica doar din ferestre nu este posibila. Mai ales in zone expuse la zgomote foarte mari.

            Comentariu

            Procesare...