Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Esesc cu produsele/serviciile Qfort

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Esesc cu produsele/serviciile Qfort

  In 2008 am pus ferestre termopan la o casa noua (10 ferestre + o usa dubla balcon), cu cei de la Qfort, iar in urma cu 2 ani, am cerut sfatul celor de le Qfort Pitesti sa vedem ce solutii avem pentru a diminua nivelul de zgomot, la 2 dormitoare. M-au asigurat ca putem reduce nivelul de zgomot cu 30%, daca inlocuim foile de geam cu unele tripan. Am dat comanda, pentru inlocuirea foilor de sticla, iar in cateva saptamani au venit si le-au inlocuit. Din pacate nu am simtit nicio diferenta. Am crezut ca poate cauza este spuma, cu care s-a fixat fereastra, poate s-a macinat.
  Casa este situate langa un drum intens circulat, autoturisme si TIR-uri. In 2008 nu erau lafel de multe masini.
  Am cerut sfaturi pe forumul softpedia, iar concluzia a fost “ai unul dintre cele mai bune pachete de geam din punct de vedere termic, fonic nu face mare lucru”. De asemenea am stat de vorba cu cineva de la o alta firma de termopane, i-am dat configuratia, geamului inlocuit, si mi-a spus acelasi lucru, nu are caracteristici fonice bune.
  In 2020 am cautat pe net oferte de geam cu proprietati fonoizolante, asa ca am dat peste saint-gobain.ro, i-am contactat si le-am cerut sfatul. M-au indreptat tot catre Qfort, asigurandu-ma ca lucreaza cu ei si au calitate buna. Cei de la Saint Gobain i-a contactat pe cei de la Qfort, le-a spus de nevoile mele iar cei de la Qfort mi-au facut o oferta, de data asta, doar la o fereastra a unui dormitor, schimbata cu totul, iclusiv tamplaria. De data aceasta oferta a fost pentru un geam 44 441 Sound Crontrol Low-E +F4+441 Sound Control cu Izolare fonica 44 (-2;-10).
  Le-am cerut, celor de la reprezentatnta din Pitesti, sa facem o masurare a nivelului de zgomot inainte si dupa instalarea noii ferestre, dar au spus ca nu au un astfel de instrument, dar pot descarca eu o aplicatie pe telefon, care sa masoare zgomotul. Serios? Cum vine asta, de ce nu vin si ei la masuratori cu rigla? In sfarsit, nu au vrut sa masoare. Le-am scris pe 26 Octombrie 2020 pe email office@qfort.ro, cerandu-le sa masoare inainte si dupa. Nu au raspuns la email.
  La montaj, am fost foarte atent la spuma vechiului geam, atunci cand acesta a fost dat jos, era in regula, nu era macinata, asa cum imi faceam probleme. Au pus noua fereastra, am fost atent sa bage spuma prin toate orificiile, iar dupa ce spuma s-a intarit si au fost scoase distantierele din lemn puse pentru sustinerea ferestrei, pana se intareste spuma, am completat acele goluri cu spuma si au fost facute reparatiile. Din pacate nici de data asta nu se simte, aproape nicio diferenta.
  Intrucat Qfort nu a vrut sa masoare nivelul de zgomot inainte si dupa, am masurat cu telefonul,sunt sigur ca Nu asta era solutia, dar eu am masuratori, la ore difereite, cu acelasi telefon, in aceeasi pozitie, cu vechea si noua fereastra, rezultatele se pot vedea mai jos.
  La 2 zile dupa montaj, am fost sunat de Qfort sa le dau feedback, i-am spus acelei doamne ca sunt nemultumit, mai ales ca nu au raspuns la mailul, prin care le ceream sa masuram nivelul de zgomot, din 26.10.2020.Foarte mirata, doamna, m-a rugat sa ii dau mailul ca va ajunge la cine trebuie. A doua zi, pe 06.11.2020, am facut un email catre ei, am atasat si vechiul email, le-am spus de nemultumirile mele si le-am atasat rezulatatele masuratorilor, facute de mine cu telefonul, cele atasate aici mai jos. Nici in ziua de astazi nu am primit niciun raspuns.
  In Decembrie 2020, i-am sunat pe cei de la reprezentanta din Pitesti si le-am cerut sa trimita pe cineva sa umble la reglaje, poate, nu sunt bine reglate. A venit cineva si a constatat ca sunt ok reglajele.
  Acum ei spun ca poate zidaria e de vina. Eu spun ca nu, am zidarie din Porotherm de 30 cu izolatie de polistiren la exterior, peste care vine si acoperisul, acesta fiind tip mansarda. De asemenea plafonul este placa de ciment turnata, izolata la interior cu polistiren iar peste, se afla izolatie din vata minerala
  Atasez print screenuri ale masuratorilor, denumite cu A_DM_zzz pentru o masuratoare la aceeasi ora in acelasi loc, B_DM_qqq pentru o masuratoare la o alta ora in acelasi loc si C_DM_yyy pentru o masuratoare la o alta ora in alt loc. Distanta fata de fereastra, la efectuarea masuratorilor, aproximativ 2m. Imaginile cu fundal alb sunt masuratori cu noua fereastra, iar cele cu fundal negru sunt masuratori cu vechea fereastra.
  Le mine, se potriveste de minune expresia “ai aruncat banii pe fereastra”.
  PS: in 2020 le-am cerut si celor de la Barrier oferta, dar le-am pus conditia sa masoare nivelul zgomotului inainte si dupa. Nu au cu ce, a fost raspunsul.

Procesare...
X