Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Termoizolare casa caramida

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Conditii exterioare

  Buna ziua,

  Imi puteti spune, va rog, care sunt conditiile exterioare optime in care se poate lucra la izolatia exterioara a unei case? Ma refer la temperatura, umiditate etc
  Peretii sunt din boltari de ciment, tipul izolatiei inca nu l-am ales (vata sau polistiren).

  Multumesc

  Comentariu


  • Răspuns la: Termoizolare casa caramida

   Atat timp cat sunteti in intervalul de temperatura +5 ... +30 °C este in regula pentru realizarea termoizolatiei exterioare. Nu se va lucra pe ploaie sau cand este umiditate foarte ridicata.
   Mai pretentioasa este aplicarea tencuielii decorative, temepratura mai ridicata, la un minim de 8 ... 10 °C.
   In cazul dvs. utilizati termosistemul de minim 10 cm grosime pentru izolatie.

   Comentariu


   • Izolatie necorespunzatoare sau...

    Buna-ziua.
    As dorii sa va adresez cateva intrebari legate despre casa pe care am construito in regie proprie,dar inainte de asta am sa va scriu cam cum sta treaba :
    Casa este P+M1 si este construita din caramida sarbeasca(porotherm sarbesc) dimensiune 25/19/19.La parter zidurile exterioare sunt de 250mm,iar cele interioare de 190mm,iar zidurile de la mansarda sunt de de 190mm grosime.Casa a fost izolata pe exterior cu polistiren de 50 mm(in puncte fara a fi pus adeziv de jur-imprejurul placi de polistiren),iar pe zidurile interioare a fost placata cu rigips 9 mm(cu ADEZIV in puncte).Problema este ca in toata casa este un curent continuu ce provine din exterior.Mi-am dat seama (ca vine in exterior)deoarece(poate ca o sa zambiti)cand bate vantul afara se simte cel mai tare.Ce posibile greseli am descoperit eu:
    1-La zidarie nu s-a umplut cu mortar distanta dintre caramizi(pe verticala) nici pe interior nici pe exterior.
    2-Izolatia a fost aplicata in puncte(nu a fost aplicat adeziv pe fiecare latura a placii de polistiren asigurand astfel etansarea fiecarei placi individual.
    3-Izolatia nu a fost inchisa cu adeziv la baza(linga elevatie) ci nici sus(langa acoperis)--->Am facut acest lucru ulterior dar totdegeaba.
    4-Distanta intre placa de polistiren si zid este cam mare(undeva intre 1 cm si 2.5 cm)desi zidurile sunt in mare parte drepte cu mici abateri.
    5-Rigipsul a fost aplicat direct pe caramida folosind adeziv in puncte.La fel ca la punctul 4-->distanta intre rigips si caramida este de 1 cm-2 cm.
    5-aparitia mucegaiului in anumite zone ale casei(in casa este cald iar de afara vine frig astfel incat peretele este rece).
    Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi in ceea ce priveste problemele enumerate mai sus:La vara as dori sa schimb izolatia si sa o refac cu polistiren de 100mm.Aceasta vreau s-o aplic in puncte DAR si fiecare placa(pe fiecare latura)astfel asigurand etansarea fiecarei placi individual.Va rog sa-mi confirmati daca este ok sau daca aveti alte sfaturi?Este bine umplerea distantei dintre caramizi(pe verticala)Daca o voi umple o voi putea face doar pe exterior cand voi da jos plostirenul (nu as vrea sa dau jos rigipsul din interior).Este de ajuns acesta umplere?Rigipsul a fost aplicat corect?Ce este mai bine sa folosesc la lipirea polistirenului pe zid:adeziv clasic sau spuma(este mai practic)?

    Cu deosebita consideratie
    Adrian

    Comentariu


    • Răspuns la: Termoizolare casa caramida

     V-am raspuns in celalalt topic, nu discutam in doua locuri pentru ca pierdem firul discutiei.

     Comentariu


     • Polistiren sau vata bazaltica ptr. termoizolatia exterioara?

      E vorba despre o casa de locuit constructie noua cu pereti de caramida de 25 cm. si stalpi de beton. Parter + etaj mansardat cu acoperis de tigla ceramica sau tiglade beton (inca nu m-am hotarat)... Am inteles ca vata bazaltica desi cu aprox. 50% mai scumpa ca si polistirenul ar fi mult mai sanatoasa ptr. termoizolatia peretilor exteriori ai casei.
      Ce ma sfatuiti? Merita platita diferenta? Am inteles ca se face mucegai intre polistiren si peretele casei in timp, lucru nesanatos... E vorba de grosimea de 10 cm. la temoizolatie...
      Care sant avantajele sau dezavantajele din punct de vedere al termoizolatiei si fonoizolatiei, al vatei bazaltice fata de polistiren la aceeasi grosime (10cm.)

      Comentariu


      • Răspuns la: Termoizolare casa caramida

       Din punct de vedere tehnic, termosistemul cu vata bazaltica este superior fata de cel cu polistiren expandat.
       Avantajele au fost mentionate si de dvs., comportare mai buna la difuzia vaporilor cu efecte asupra reducerii posibilitatii de condensare, efect pozitiv in planul fonoizolator.
       Puteti sa analizati topicul pentru termosistemul cu vata bazaltica, cea care nu are un pret foarte accesibil inca, http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...ight=bazaltica

       Comentariu


       • izoalre casa polistiren

        Buna ziua,

        pentru izolarea termica a casei contruita din caramida de 25 cm ce recomandati pt izolatie:
        - polisitiren PS 70 de 15 cm
        sau
        - polisitire PS 80 de 10 cm

        Multumesc

        Comentariu


        • Răspuns la: Termoizolare casa caramida

         Polistiren EPS 80 de 15 cm .
         Si din nimicuri poti face ceva bun .

         Comentariu


         • Răspuns la: Termoizolare casa caramida

          Dintre cele doua optiuni mentionate de dvs. as alege varianta polistiren expandat EPS 70, 15cm dar poate fi utilizata si cealalta varianta.

          Comentariu

          Procesare...
          X