Termoizolare casa caramida

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • Gemini
    a răspuns
    Oricare ar fi grosimea zidariei este absolut necesar sa izolati casa pe exterior. Este adevarat ca sistemul cu polistinre este mai putin permeabil la vapori insa datele prezentate de dvs. cu privire la durata de viata si modul de comportare al polistirenului nu sunt deloc reale. Durata de viata conform agrementelor tehnice ale sistemelor de izolare cu polistiren expandat este de minim 25 ani.

    Sistemul cu vata bazaltica este ceva mai scump si are avantajele mentionate mai sus dar permite o "respiratie" a peretelui mai buna decat la sistemul cu polistiren expandat. Vata bazaltica pentru izolarea fatadei nu este afectata de umiditate si nu va cauza probleme asociate cu umezeala cum ar fi mucegaiul si igrasia. Este o varianta mai buna si poate fi aplicata fara probleme daca doriti sa optati pentru ea.
    Pentru sistemul cu polistiren puteti utiliza un minim de 10 cm de polistiren sortiment EPS 80, indiferent daca veti opta pentru blocuri ceramice de 25, 30 sau 38cm. Sortimentul EPS 80 este destinat izolarii fatadelor in aderenta, un exemplu de produs este EPS AF80 de la Austrotherm. Utilizarea unui sortiment superior, un EPS 100, care ar avea o densitate echivalenta mai mare nu se justifica pentru aplicatia dvs.
    Alta varianta ar fi utilizarea fatadei ventilate, cea care asigura o buna ventilare a peretilor si implicit eliminarea totala a posibilitatii de aparitie a problemelor legate de condens insa necesita un alt gen de finisaj final.

    Lasă un comentariu:


  • emymonac
    a răspuns
    Postat în original de Gemini
    Daca se poate, tot pe varianta 2 as merge si eu.

    http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=24941
    ok. deci izolatia cu placi de vata minerala bazaltica este mai buna deoarece este ignifuga si izoleaza fonic. cat despre partea cu izolarea termica, cele doua sisteme izoleaza cam in aceeasi masura. din auzite si din citite prin alte parti pe net, unii spun ca folosirea acestei vate minerale nu ar fi de preferat deoarece retine umezeala si cu timpul apare mucegaiul si alte cele. exista acest risc la sistem de izolare cu vata minerala bazaltica?

    si o a doua intrebare... in cazul in care izolez casa la exterior, presupunem ca zidul are grosimea de 24 cm, cu polistiren de 100mm densitate 15, exista riscul sa apara mucegai? ar fi mai sigur sa folosesc caramida de 29 cm? ar fi si mai sigur sa folosesc polistiren de 100mm cu densitatea de 19-20?

    va multumesc
    Ultima editare de emymonac; 04.ian.2012, 14:02.

    Lasă un comentariu:


  • emymonac
    a răspuns
    sugestie de izolare termica a unei case noi?

    Salutare. Cu riscul de a deschide un subiect care a mai fost discutat, va spun urmatoarele:

    Scurt si la obiect: judetul neamt, o constructie noua subsol, parter si mansarda, nu sunt hotarat pentru ce tip de caramida sa optez, grosimea acesteia, tinand cont ca vreau sa folosesc si un sistem de izolare termica. Constructia nu este pornita, este in faza de proiect.

    Arhitectul mi'a recomandat caramida poroterm de 38 cm, fara un sistem de izolare termica. Eu sunt cam sceptic in privinta ei. Este suficient pentru confortul termic din casa acesta caramida? suplineste un sistem de termoizolatie?

    Daca se pune problema izolatului, din ce stiu eu polestirenul este una dintre cele mai la indemana solutii, dar este o solutie viabila, de viitor? La acest sistem se spune ca peretii nu respira, apare mucegaiul. Durata de viata a polestirenului este de 10-15 ani, se macina in timp, isi schimba dimensiunea la temperaturile din timpul verii si in plus fiind instalat pe exteriorul constructiei este "firav", putand fiind usor avariat sub actiunea diferitilor factori mecanici.


    Ce parere aveti despre vata minerala bazaltica? este de 2 ori mai scumpa dar oare se merita banii?
    Alte alternative?
    Cum se izoleaza termic casele moderne?

    Astept sugestii si pareri din partea voastra!
    Va multumesc!

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    1. Este un lucru imbucurator ca ati gasit echipa care a lucrat corespunator.

    2. Daca nu sunt probleme legate de umiditatea solului in zona dvs. este suficient. Daca pe zona de soclu este aplicata acea amorsa bituminoasa prinderea polistirenului pentru soclu (stiar sau rugos, de exemplu Austrotherm XPS P) se va realiza cu mastic bituminos sau cu benzi din butil dubluadezive. Vedeti discutia http://www.misiuneacasa.ro/forum/vie...=23323&start=0

    3. Ramane valabil raspunsul anterior

    4. Tencuiala decorativa se aplica dupa ce s-a uscat masa de spaclu, dupa ce a fost slefuita si amorsata cu un grund specific decorativei si in nuanta apropiata de culoarea acesteia. Masa de spaclu se aplica intr-o singura mana, numai la nevoie se suplimenteaza cantiatea de adeziv, daca nu a fost aplicat in cantitate suficienta prima mana, Consumul de adeziv peste placile de polistiren este de circa4-5kg/mp . Tencuiala decorativa are rolul de protectie a straturilor de sub aceasta si asigura aspectul placut al fatadei. Rolul profilului de soclu este cel de asigurarea unui punct de plecare unitar pentru termoizolatie, protectia suplimentara a soclului si eliminarea posibilului condens sau infiltratii aparute.

    5. Uleiul ars nu este un tratament pentru lemn, este o improvizatie urata. Lemnul aplicat la exterior se protejeaza cu grund si lazura dedicate acestuia. Produse pentru aceasta aplicatie gasiti la Sadolin. Obloanele se pot ancora pe zidarie direct, pe on cadru din lemn (de cele mai multe orice asa sunt livrate) sau pe tamplarie (mai putin recomandat).

    6. Daca utilizati polistiren cu grosimea de 10 cm este suficient si pentru zonele de stalpi, centuri.
    Asta nu inseamna ca nu se poate utiliza un polistiren mai gros pe aceste zone insa complica executia, fiind nevoie de o mai multa atentie pe zonele de imbinare cu polistirenul din campul fatadei care va fi mai subtire.

    Lasă un comentariu:


  • LOREDANA @LIVIU
    a răspuns
    termoizolatie casa de caramida

    multumesc mult de operativitate. scuze pt majuscule, prob am asrit acest aspect al regulamentului.
    1. zidaria este realizata f bine (multumesc pt deschiderea catre tari straine unde, partea mea, baietii plecati sa faca un ban fara a avea neaparat o calificare practica deosebita, au invatat meserie in adevaratul sens al cuvintului. ai mei erau veniti din irl si din ceea ce spun ceilalti meseriasi, electricieni, instalatori, etc, se pare ca lucrarea afost executat ok.
    2. fundatia a fost tratata cu amorsa bituminoasa (acum mi.am amintit cum ii zice) doar deasupra solului, ar mai trebui acum si altceva? ex.:membrane, carton asfaltat sau cum i.o mai zicind si astuia? trebuia si sub nivel cota 0? daca trebuie nu e prea tirziu, nu am turnat inca trotuatele in jur.
    3. grosimea zidariei este de 290, am folosit caramida brikston de la ceramica iasi.
    4. despre aceasta as dori daca se poate sa ma indrumati putin legat de:
    - unii mesteri ziceau ca aceasta decorativa se aplica direct odata cu plasa. mi se pare consumul cam mare si adezivul de peste plasa cred ca are proprietatile lui legate de prinderea pe polistiren, nu? decorativa este pt rigidizare, protectie si..... decorativa. gresesc? si inca ceva legat de punerea in opera: rolul profilului de soclu? pt numele lui D.zeu dar atitea blocuri si case am vazut fara acesta incit cred ca e iarasi o treaba cu "merge si.asa"
    5. la obloane ma refer la tensiunea in consola datorita lungimii de 100 (doar in carnea polistirenului, plus 20 trecerea prin o scindura finisata pe exterior (schita o am pe hirtiile mele, nu in calculator, scuze). toata aceasta lungime, chiar daca suruburile sunt prinse bine in caramida, la utilizare se pot petrece miscari si lasari ale acestora, obloanele fiind cu deschidere laterala si sunt cam grele. de asta prin dulapul prins pe caramida am vrut sa reduc tensiunea aceasta. lemnul trebuie tratat cu ceva ex ulei ars sau altele?
    6. stilpii verticali ai cladirii, grinzile, centurile se izoleaza cu alt tip de polistiren? am mai vazut si aici unele pareri, dar vreau una avizata (traiasca capitalismul care a scos profesionistii in detrimentul lui dorel).
    cam atit deocamdata, banui ca mai sunt atitia care asteapta raspunsurile dvs

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    1. Se poate aplica termosistemul cu sau fara stratul de tencuiala. Parerile sunt impartite, unele dintre acestea sustin ca ar lega zidaria mai bine, altele ca este inutila fiind un strat care se utilizeaza pentru:
    - finisarea suprafetelor interioare si exterioare ale peretilor;
    - protectia hidroizolatiilor;
    - finisarea suprafetelor din sipci si trestie;
    - realizarea de elemente decorative (profile, scafe, ancadramente etc.) la tavane sau pereti.
    Din acest ultim punct de vedere se poate considera ca nu ajuta foarte mult termosistemul.
    In discutie poate intra si planeitatea actuala zidariei, daca aceasta nu este tocmai plana, ar putea fi nevoie de un strat de tencuiala pentru a putea aplica ulterior izolatia.
    Este sigur faptul ca fara tencuiala costurile de executie scad atat ca timp cat si financiar.

    2. Va referiti doar la partea de sub nivelul solului sau si la zona de soclu? Aceasta a fost tratata cu amorsa bituminoasa respectiva?

    3. Se utilizeaza acelasi tip de polistiren pe toata fatada. Pentru termosistem utilizatiun polistiren expandat EPS 80. Va pot recomanda polistirenul EPS AF80 sau EPS AFPlus de la Austrotherm. Grosimea polistirenului poate fi 8 sau 10cm. Ce grosime ale zidaria?

    4. Aveti in foto un exemplu de tencuiala decorativa, driscuita intr-un sens. Efectul obtinut este denumit scoarta de copac. Materialele utilizate in acest caz sunt tencuielile decorative Ceresit CT63 si CT64, sunt disponibile intr-o gama larga de nuante. In mesajele urmatoare vom discuta si de aplicarea acesteia.

    5. Nu am inteles exact cum doriti sa fixati obloanele din lemn insa este perfect posibila montarea acestora pe o fatada termoizolata. Ancorarea se face pe zidarie. Pe zona spaletilor se poate placa utilizand polistiren extrudat, mai subtire decat expandatul de pe fatada.
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • PowerMC
    a răspuns
    Am modificat denumirile pozelor si va rog ca pe viitor sa urmati acest exemplu.

    Totodata va rog sa nu mai utilizati majuscule.

    Lasă un comentariu:


  • LOREDANA @LIVIU
    a răspuns
    Termoizolatie casa din caramida

    In primul rand multumesc ca ma aflu printre voi si va salut pe toti cei preocupati ca facem cumva sa realizam una din cele trei mari sarcini ale unui trecator pe pamantul asta ... stiti voi ... casa, copacul si bebe-ul. Ca sa fiu scurt -problema mea. Sunt in stadiul de casa ridicata, acoperita, geamuri puse si am ajuns la termoizolatie. Pana acum am avut parte de meseriasi foarte bunie dar l afaza asta ma cam indoiesc la ce am vazut si vreau sa mai invat si eu cate ceva, sa stiu ce sa le cer.
    1. Recomandare: observ ca polistirenul se pune dierct pe caramida. E corect? Datorita criteriilor de costuri? Cu tencuiala cum e? Nu se mai pune datorita acestei tehnologii sau lumea face doar economie?
    2. Partea de fundatie: am hidroizolat ce iese din pamant cu smac de ala negru (scuze, imi scapa numele sau producatorul) si odata ci izoaltia trebuie sa fac si acolo ceva cu toate ca recomandarile tuturor sunt sa nu pun nimic (casa nu are subsol).
    3. Marca de polistiren, ma intereseaza ca si densitate, e cumva diferit nord fata de sud, perete de caramida, centuri , stalpisori, fundatie (acolo stiu ca se pune extrudat) - grosimea?
    4. O recomandare de tencuiala decorativa striata, dupa cat timp de la uscarea adezivului se face aceasta, grosimea stratului sau pe scurt pasii de urmat in realizarea acesteia.
    5. La geamuri vreau sa pun obloane de lemn (gen italiene), este vreo problema daca sub polistiren fac o rama de dulap pentru prinderea balamalelor - daca nu pun e problema cu tensiunea in consola a suruburilor care le sustin - se pot lasa. Trebuie tratat lemnul cu ceva? Desigur in zona respectiva reduc grosimea polistirenului, probleme aici?
    Sa vad daca dimensiunile pozelor imi permit, o sa va stresez si cu cateva poze. Multumesc mult deocamdata.
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • mircea1971
    a răspuns
    Va multumesc mult

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    Depinde cat de neecsara este rostuirea. Daca intre caramizi sunt goluri mari este necesara rostuirea corecta a zidariei utilizand mortar in principal sau o combinatie cu spuma poliuretanica daca sunt zone in care se observa dintr-o parte in alta a zidariei.

    Lasă un comentariu:


  • sriw
    a răspuns
    Pai daca sunt rosturi goale intre caramizi,o metoda usoara si practica ar fi sa le astupati cu spuma poliuritanica.Cumparati un tub,doua de spuma pentru montaj si umpleti toate rosturile.

    Puteti folosi mortar daca aveti la indemana,dar merge mai anevoie.

    Lasă un comentariu:


  • sandafulop
    a răspuns
    Buna ziua,
    in sfarsit am ajuns si la faza de izolare a casei. Sotul meu a citit pe site ca rosturile dintre caramizi trebuiesc astupate, mesterul zice ca nu are importanta, la garaje (este un corp de cladire separat) nu au astupat rosturile. Va rog sa imi dati un sfat cum este corect: sa le astupe sau sa lipeasca polistirenul direct fara sa mai rostuiasca? In cazul in care raspunsul este afirmativ cu ce material se rpstuieste?

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    Tehnic sunt posibile ambele solutii.
    Evident ca solutia mai buna este si cea mai elaborata si mai scumpa - tencuiala si termoizolatie) insa asta nu inseamna ca fara tencuiala nu se poate.
    Daca optati pentru placarea directa pe caramida trebuie sa fie rostuita bine caramida si in nici un caz nu se va aplica "putin adeziv" ci atat cat trebuie functie de modul de lipire pentru care se opteaza.
    Ca adeziv se poate opta si pentru varianta adezivului poliuretanic si va recomand produsul CT84 de la Ceresit.

    Lasă un comentariu:


  • w0den
    a răspuns
    Polistiren peste caramida

    Salut,

    Am discutat astazi cu echipa de constructori in legatura cu termoizolatia casei.
    Ei spuneau ca polistirenul se pune direct peste caramida(brikston 30), fara nici o tencuiala. Doar putin adeziv si dibluri.
    Eu am ceva dubii in legatura cu asta.

    Imi puteti spune va rog care este solutia corecta?

    Multumesc

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    Daca s-a lipit corect polistirenul si mai ales in pat continuu, diblurile nu sunt obligatorii la inaltimea casei dvs.

    Lasă un comentariu:

Procesare...