Termoizolare casa caramida

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Octavian VALSAN
    Incepator
    • 16.iun.2004
    • 2

    Termoizolare casa caramida

    Buna ziua! Am cateva intrebari scurte in legatura cu posibilitatile de izolare atat exterioara a unui perete din caramida, cat si interioara! Deja lucrez la izolarea unui perete al casei mele cu polistiren expandat de 3 cm! Intrebarile ar fi urmatoarele: 1. Este vreo problema daca nu mai nivelam eventualele goluri cu tencuiala clasica (nisip, var, ciment) si punem polistirenul doar cu adeziv, urmand apoi nivelarea sa la exterior, sau chiar se recomanda sa ramana intre caramida si polistiren o asa zisa retea de canale pentru circulatia vaporilor de aer, retea care n-ar exista daca s-ar pune mortar? 2. Vecinul cu care lucrez (peretele comun) vrea sa zugravim la final cu o vopsea cauciucata sau una pe baza de silicon, in ideea de impermeabilizare maxima a suprafetei! Este o idee buna sau dimpotriva, peretele nu mai respira si, practic, ajungem de unde am plecat si cu banii dati! 3. In beci, la adancimea de 2 m acelasi perete prezinta umezeala accentuata! Nu exista posibilitatea sapaturii pe exterior, deci as vrea sa aplic o metoda pe interior! Peretele beciului este tot din caramida, bineinteles, fara nici un fel de tencuiala! Pot sa zugravesc cu o vopsea antiumezeala, pot sa pun polistiren sau sa tencuiesc in mod clasic dupa ce tratez cu o solutie anti-mucegai! De mentionat ca adancimea pivnitei este mai mare decat a canalului de colectare a apei care se afla la 2 m de acest perete, pe directia altui perete, care este insa foarte uscat!
    Multumesc anticipat!
    Cu stima,
    Octavian VALSAN.
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 35026

    #2
    Stimate dl. Vilsan,
    Polistirenul trebuie lipit pe toata suprafata sa si bine ar fi sa faceti aceasta lipire cu mortarul adeziv Ceresit CT 85, polistirenul, mortar adeziv CT 85, plasa din fibra de sticla, mortar CT 85, amorsa CT16, dupa care tencuiala CT 35.
    Vopseaua cauciucata este o idee proasta, nu va sfatuiesc.
    Vopselele antiumezeala protejeaza peretele subsolului de umezeala din incapere dar nu rezolva umezeala care provine din infiltratii sau din lipsa hidroizolatiei.
    Pentu aceste probleme lucrurule se complica. Vopsind peretele nu o sa obtineti decit ridicarea umezelii catre parter, pentru ca apa tinde sa-si gaseasca posibilitatea de evaporare.

    Comentariu

    • Cristinel- Iasi

      #3
      Sistem termoizolatie exterioara

      Am in proprietate o locuinta construita din anul 1965, cu pereti exteriori din caramida normala, tencuiala interioara si exterioara(am avut strop, pe care l-am netezit cu o noua tencuiala clasica din nisip-var-ciment). Peretii exteriori au o grosime finala de 460 mm.. Cu toata aceasta grosime, se pierde caldura produsa printr-o centrala pe gaze naturale.
      Intentionez sa fac o termoizolatie din: polistiren de 50 mm. cu adezivul respectiv, plasa din fibra de sticla cu adezivul ei, dar nu sunt hotarit ce sa pun la exterior:
      - tencuiala clasica apoi var lavabil de exterior ;
      - tencuiala ornamentala de exterior.
      Intrebarea mea catre specialisti ar fi:
      - Ceea ce eu intentionez sa execut, este bine ?

      Comentariu

      • SpecialistulMC
        Moderator
        • 19.mai.2004
        • 35026

        #4
        Stimate d-le Cristinel,
        Pentru stratul final va recomand tencuiala decorativa acrilica CT 60; CT 63
        de la Ceresit

        Comentariu

        • Florin Iasi

          #5
          Izolatie exterioara

          Trebuie sa iei in considerare ca sunt si alte solutii de izolare exterioara(nu numai poliestiren expandat). De exp vata bazaltica pentru pereti exteriori NOBASIL TFL 85. In principiu face acelasi lucru ca si poliestirenul dar...........face un lucru pe care poliestirenul nu poate sa-l faca.....sa permita peretelui sa "respire" si pe desupra este si ignifug. In rest se lucreaza ca orice izolatie ext....plasa fibra sticla, etc........ Pentru detalii vezi www.nobasil.ro sau da-mi un telefon 0723/22.56.55

          Succes
          Florin

          Comentariu

          • re...

            #6
            Frate @florin iasi,daca peretii nu respira prin polistiren sa zicem de 5 de ce dracu nemtii isi termoizoleaza constructiile noi chiar si blocurile construite de zeci de ani de zile cu polistiren de 10 chiar si de 12 am vazut crzi ca aia sunt prosti mai ales ca de pe acolo am imprumutat si noi aceste solutii de economisire a agentului termic...tencuiala clasica inca se foloseste (@ cristinel)dar o folosesc cei care dupa ce au bagat bani in zeci de came au ramas sa puna pe exterior ce este mai ieftin si prost...o tencuiala decorativa de exterior poate sa aiba o garantie de pana la 15 ani,dupa care sau intre timp daca s-a murdarit sau culoarea nu mai este cum a fost o data se poate da cu o lavabila de exterior poate de preferinta pe baza de silicon si este ca noua,tencuielile dcorative pot fii de asemenea pe baza de silicon si au o buna rezistenta la socuri mecanice termice si uv,putind ascunde chiar si crapaturile care pot aparea in tencuiala sau in armatura sistemului de termoizolare.
            Este ceva mai scump acest material dar iti va oferii in timp satisfactii,pe linga acest material cum ziceam mai este lavabila de exterior pe baza de silicon care tot la fel are propietati f. bune si este cu mult mai ieftina pe undeva la 0.55 euro pe kg,in ambele situati se vor folosii grunduri sau amorse compatibile cu finisarea(tencuiala structurata)
            Toate cele Bune !!!

            Comentariu

            • Florin Iasi

              #7
              raspuns pentru re...


              Ok imi place forumul asta.....
              1. Incearca sa pui putina apa pe o placa de poliestiren...ce se intimpla?....nimic.......cu siguranta nu va trece de ea...........deci nici umiditatea din casa..........
              2.De ce o folosesc nemtii?....din ratiuni pur economice....placa de poliestiren e pur si simplu mai ieftina decit placile din vata bazaltica. Insa nemtii(cei care placheaza casele cu poliestiren) au o ventilatie ff bine gindita pentru casa. Problemele legate de "respiratia casei" apar prima data la baie(unde ce cele mai multe ori gemuletul pe care il avem nu face fata la umiditatea din baie si putem vedea cum se comporta izolatia noastra)..........nu cred ca ti-ar placea sa stai intr-un TERMOS...
              ......Iar placarea cu poliestiren se face, in special, la blocurile din DDR......
              3.Varianta propusa de mine era o alternativa la poliestiren, din punctul meu de vedere mai sanatoasa si ecologica
              4. Din pacate nu luam tot ce este bun din vest, iar occidentalii incearca sa ne bage pe git toate..........prostiile.
              Va dau un exp. dupa 89 au aparut numerosi intreprinzatori care cu instalatii SH aduse de afara ne propuneau blocuri din beton...etc. Astfel au aparut sute de astfel de producatori.....ce ne ofereau.....un subprodus...........cite fabrici de caramida au aparut???? abia una in 2002-POROTHERM..........de ce ?............pt ca daca veneau prima data cu fabricile de caramida nu-si mai vindeau utilajele pt producerea blocurilor din beton...........si exp pot continua........
              Succese depline
              Florin

              Comentariu

              • mdobra
                Incepator
                • 07.iun.2005
                • 1

                #8
                Fatada polistiren la o casa veche

                As vrea sa stiu daca la o casa veche din caramida, tencuita clasic (un gen de strop) poate fi aplicat sistemul de izolatie cu polistiren+plasa+adeziv fara ca tencuiala sa fie data jos de pe caramida.

                Comentariu

                • anonim

                  #9
                  re...

                  Sigur ca merge dar...acolo unde tencuiala veche suna a gol deci este pe punctul de a cadea trebuie inlaturat , poate numai consumul de adeziv sa fie ceva mai mare dar in rest...Toate cele Bune !!!

                  Comentariu

                  • SpecialistulMC
                    Moderator
                    • 19.mai.2004
                    • 35026

                    #10
                    Sunt de acord cu raspunsul dat de vizitatorul nostru "anonim".

                    Comentariu

                    • pop florea horea
                      Incepator
                      • 20.iul.2005
                      • 2

                      #11
                      Intrebare

                      Va salut, vreau sa izolez o casa din caramida cu polistiren in exterior. In acest moment casa nu este tencuita. As alege un sistem termoizolant cu poliester de 5.
                      Intrabarea mea este daca este necesar ca peretii sa fie tencuiti inainte de aplicarea sistemului.

                      Va multumesc
                      Novice

                      Comentariu

                      • aless
                        Membru
                        • 20.iun.2005
                        • 266

                        #12
                        Nu este neaparat necesara tencuirea peretilor, dar consumul de adeziv va fi mai mare.
                        Aveti 3 variante:
                        1. Tencuirea peretilor inainte de aplicarea polistirenului.
                        Timpul de lucru creste. Scad cheltuielile prin micsorarea cantitatii de adeziv folosita.
                        2. Aplicarea polistirenului direct pe caramida.
                        Timp de lucru mic. Cresc cheltuielile datorita cantitatii mari de adeziv folosit pentru nivelarea neregularitatilor.
                        3. Aplicarea unei tencuieli de nivelare doar in zonele ce prezinta neregularitati mari.
                        Timp de lucru mediu. Costuri medii.

                        In functie de marimea neregularitatilor peretelui puteti incerca una din variante.
                        Spor!

                        Comentariu

                        • pop florea horea
                          Incepator
                          • 20.iul.2005
                          • 2

                          #13
                          Multumesc ptr. raspuns.

                          Mai am insa o intrebare.
                          Din punct de vedere calitativ, care dintre cele 3 variante este mai buna?
                          Daca se aplica direct stratul termoizolant pe caramida nu apar probleme in viitor?

                          Va multumesc anticipat
                          Novice

                          Comentariu

                          • SpecialistulMC
                            Moderator
                            • 19.mai.2004
                            • 35026

                            #14
                            Stimata doamna Pop Florea Horea,
                            Cele trei variante sunt la fel de bune din unct de vedere tehnic, diferenta fiind, asa cum spune si vizitatorul nostru anterior, de ordin economic. Alegerea uneia din variante fiind determinata de marimea neregularitatilor zidariei.

                            Comentariu

                            • florinend76
                              Incepator
                              • 28.dec.2005
                              • 1

                              #15
                              Termoizolare perte caramida Porotherm 35 mm

                              am citit discutia avuta de dumneavoastra referitor la caramida si bca ,vreau sa va intreb daca folosesc caramida cu grosimea de 35 cm mai este necesara izolatie exterioara ,iar pt. etaj nu este prea grea?
                              sa folosesc bca la etaj? multumesc
                              am inceput constructia casei mult visate si va stresez si eu cu intrebari !!

                              Comentariu

                              Procesare...