Termoizolare casa caramida

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • Gemini
    a răspuns
    Răspuns la: Termoizolare casa caramida

    Dintre cele doua optiuni mentionate de dvs. as alege varianta polistiren expandat EPS 70, 15cm dar poate fi utilizata si cealalta varianta.

    Lasă un comentariu:


  • coby
    a răspuns
    Răspuns la: Termoizolare casa caramida

    Polistiren EPS 80 de 15 cm .

    Lasă un comentariu:


  • mariuscluj1
    a răspuns
    izoalre casa polistiren

    Buna ziua,

    pentru izolarea termica a casei contruita din caramida de 25 cm ce recomandati pt izolatie:
    - polisitiren PS 70 de 15 cm
    sau
    - polisitire PS 80 de 10 cm

    Multumesc

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    Răspuns la: Termoizolare casa caramida

    Din punct de vedere tehnic, termosistemul cu vata bazaltica este superior fata de cel cu polistiren expandat.
    Avantajele au fost mentionate si de dvs., comportare mai buna la difuzia vaporilor cu efecte asupra reducerii posibilitatii de condensare, efect pozitiv in planul fonoizolator.
    Puteti sa analizati topicul pentru termosistemul cu vata bazaltica, cea care nu are un pret foarte accesibil inca, http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...ight=bazaltica

    Lasă un comentariu:


  • Daniel332007
    a răspuns
    Polistiren sau vata bazaltica ptr. termoizolatia exterioara?

    E vorba despre o casa de locuit constructie noua cu pereti de caramida de 25 cm. si stalpi de beton. Parter + etaj mansardat cu acoperis de tigla ceramica sau tiglade beton (inca nu m-am hotarat)... Am inteles ca vata bazaltica desi cu aprox. 50% mai scumpa ca si polistirenul ar fi mult mai sanatoasa ptr. termoizolatia peretilor exteriori ai casei.
    Ce ma sfatuiti? Merita platita diferenta? Am inteles ca se face mucegai intre polistiren si peretele casei in timp, lucru nesanatos... E vorba de grosimea de 10 cm. la temoizolatie...
    Care sant avantajele sau dezavantajele din punct de vedere al termoizolatiei si fonoizolatiei, al vatei bazaltice fata de polistiren la aceeasi grosime (10cm.)

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    Răspuns la: Termoizolare casa caramida

    V-am raspuns in celalalt topic, nu discutam in doua locuri pentru ca pierdem firul discutiei.

    Lasă un comentariu:


  • tm57adi
    a răspuns
    Izolatie necorespunzatoare sau...

    Buna-ziua.
    As dorii sa va adresez cateva intrebari legate despre casa pe care am construito in regie proprie,dar inainte de asta am sa va scriu cam cum sta treaba :
    Casa este P+M1 si este construita din caramida sarbeasca(porotherm sarbesc) dimensiune 25/19/19.La parter zidurile exterioare sunt de 250mm,iar cele interioare de 190mm,iar zidurile de la mansarda sunt de de 190mm grosime.Casa a fost izolata pe exterior cu polistiren de 50 mm(in puncte fara a fi pus adeziv de jur-imprejurul placi de polistiren),iar pe zidurile interioare a fost placata cu rigips 9 mm(cu ADEZIV in puncte).Problema este ca in toata casa este un curent continuu ce provine din exterior.Mi-am dat seama (ca vine in exterior)deoarece(poate ca o sa zambiti)cand bate vantul afara se simte cel mai tare.Ce posibile greseli am descoperit eu:
    1-La zidarie nu s-a umplut cu mortar distanta dintre caramizi(pe verticala) nici pe interior nici pe exterior.
    2-Izolatia a fost aplicata in puncte(nu a fost aplicat adeziv pe fiecare latura a placii de polistiren asigurand astfel etansarea fiecarei placi individual.
    3-Izolatia nu a fost inchisa cu adeziv la baza(linga elevatie) ci nici sus(langa acoperis)--->Am facut acest lucru ulterior dar totdegeaba.
    4-Distanta intre placa de polistiren si zid este cam mare(undeva intre 1 cm si 2.5 cm)desi zidurile sunt in mare parte drepte cu mici abateri.
    5-Rigipsul a fost aplicat direct pe caramida folosind adeziv in puncte.La fel ca la punctul 4-->distanta intre rigips si caramida este de 1 cm-2 cm.
    5-aparitia mucegaiului in anumite zone ale casei(in casa este cald iar de afara vine frig astfel incat peretele este rece).
    Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi in ceea ce priveste problemele enumerate mai sus:La vara as dori sa schimb izolatia si sa o refac cu polistiren de 100mm.Aceasta vreau s-o aplic in puncte DAR si fiecare placa(pe fiecare latura)astfel asigurand etansarea fiecarei placi individual.Va rog sa-mi confirmati daca este ok sau daca aveti alte sfaturi?Este bine umplerea distantei dintre caramizi(pe verticala)Daca o voi umple o voi putea face doar pe exterior cand voi da jos plostirenul (nu as vrea sa dau jos rigipsul din interior).Este de ajuns acesta umplere?Rigipsul a fost aplicat corect?Ce este mai bine sa folosesc la lipirea polistirenului pe zid:adeziv clasic sau spuma(este mai practic)?

    Cu deosebita consideratie
    Adrian

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    Răspuns la: Termoizolare casa caramida

    Atat timp cat sunteti in intervalul de temperatura +5 ... +30 °C este in regula pentru realizarea termoizolatiei exterioare. Nu se va lucra pe ploaie sau cand este umiditate foarte ridicata.
    Mai pretentioasa este aplicarea tencuielii decorative, temepratura mai ridicata, la un minim de 8 ... 10 °C.
    In cazul dvs. utilizati termosistemul de minim 10 cm grosime pentru izolatie.

    Lasă un comentariu:


  • kosmy022
    a răspuns
    Conditii exterioare

    Buna ziua,

    Imi puteti spune, va rog, care sunt conditiile exterioare optime in care se poate lucra la izolatia exterioara a unei case? Ma refer la temperatura, umiditate etc
    Peretii sunt din boltari de ciment, tipul izolatiei inca nu l-am ales (vata sau polistiren).

    Multumesc

    Lasă un comentariu:


  • bolognesi
    a răspuns
    Răspuns la: Termoizolare casa caramida

    Multumesc pentru sfaturi , oricum daca vom opta pentru piatra la exterior renuntam la izolatie , va fi un zid de piatra de 20-25 cm dupa caramida porotherm de 25 cm 5 cm de izolatie dupa 10 cm de BCA sau caramida. In acest caz nu vad rostu la inca 10 cm de izolatie, piatra e un foarte bun izolator la acesta dimensiune, in Italia e adevarat ca au doar -10 , -15 grade dar cu zid de 25 cm piatra 5 cm izolatie si 25 cramida in casa rame iarna constant temperatura de 17-18 grade far nici o sursa de caldura. In varianta in care nu folosim piatra la exteriror vom placa cu piatra doar mici portiuni cu piatra oranamentala, soclu in juru la geamuri si usi sa spunem tip rama de tablou.

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    Răspuns la: Termoizolare casa caramida

    Termosistemul poate fi realizat la o grosime de 10cm. BCA-ul nu are nici o problema pentru aplicatia dvs., este un material foarte bun izolator.
    Problema este ca daca se doreste placare cu piatra masiva pe exterior, apar complicatii legate de compatibilitatea pietrei cu termosistemul. Greutatea prea mare este imposibil de adaugat pe termosistem.
    Vedeti si topicul http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...t=perete+dublu

    Lasă un comentariu:


  • bolognesi
    a răspuns
    Răspuns la: Termoizolare casa caramida

    Da pereti au fost luati in considerare pentru rezistenta, avem 45 cm largime pe care putem jongla acum nu stim care constructie ar fi cea mai indicata pentru zona noastra, casa va fi langa Tg-Mures temperaturi de pana la -30 grade. Exterior ar fi doua obtiuni sa facem o izolatie de 5 sau 10 cm cu o mica portiune placata de piatra pe unele locuri 3-5 cm sau o placare totala cu piatra a parterului dar groasa de 20-25 cm si atunci am scoate total din calcul materialul izolant. Un strat de 20 cm piatra 25 caramida porotherm 5 cm material izolant si 12 caramida sau 10 BCA. Acesta ar fi optiunea ideala pt mine dar acum depinde de costul pietrei si daca o pot gasi in cantitatea necesara si la acesta dimensiune, eventual si de 10 cm daca e un pret bun. In afara am vazut si caramizi cu dimensiuni de 8 si BCA de 5 sau 6 daca nu ma insel.
    Problema e ca nu am locuit nici 5 minute in o casa din BCA nu stiu cum se comporta cu materialul izolant in timp si acre ar fi cel mai indicat, in schimb cu piatra si caramida ,in familie avem o experienta de peste 15 ani . Va multumesc inca o data pt sfaturi.

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    Răspuns la: Termoizolare casa caramida

    Nu se doreste izolare exterioara?
    Acest tip de pereti au fost luati in calcul la proiectarea de rezistenta?

    Lasă un comentariu:


  • bolognesi
    a răspuns
    Răspuns la: Termoizolare casa caramida

    Buna sera, sunt nou pe forum am citit mai multe postari in aceste zile pe cateva din subiectele care au fost dezbatute pe forum. Am iceput construirea unei case cu o amprenta la sol de circa 80 metri patrati, va apea parter plus etaj. Momentan e finalizata partea de fundatie si cred ca va ramne la acest stadiu pentru acest an, am cumparat si caramida necesara pentru pereti exteriori, interiori de sustinere la parter, etajul va fi facut din lemn. Am decis ca muri exteriori sa fie din caramida porotherm de 25 dupa 5 cm de polistiren iar dupa 10 cm de BCA sau 12 cm de caramida porotherm. Intrebarea mea ar fi ce solutie sa utilizez BCA sau POROTHERM si intre peretele de 25 si celalalt de 10 sau 12 cm ce ar fi mai indicat 5 cm de polistiren, si care din cele doua , vata bazaltica sau cealalta.
    In interioru casei pe anumiti pereti va fi aplicata si piatra ornamentala deci si asta va incide, cred, asupra tipului de zid interior si a izolatiei pe care ar trebui sa o folosesc. Multumesc anticipat

    Lasă un comentariu:


  • Gemini
    a răspuns
    Răspuns la: Termoizolare casa caramida

    Lipirea izolatiei cu spuma poliuretanica presupune ca veti utiliza dibluri pentru fixarea suiplimentara a polistirenului. Daca nu doriti sa aplicati dibluri pentru polistiren,va trebuia ca placarea sa se faca cu adeziv pe baza de ciment iar metoda de lipire sa fie cea in pat continuu. Lasand la o parte dorinta dvs. chiar si pe caramida cu goluri se pot fixa diblurile pentru polistiren insa trebuie ceva mai multa atentie la executia gaurilor. Vedeti topicul http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...ri-termosistem

    Lasă un comentariu:

Procesare...