Buna ziua! Am cateva intrebari scurte in legatura cu posibilitatile de izolare atat exterioara a unui perete din caramida, cat si interioara! Deja lucrez la izolarea unui perete al casei mele cu polistiren expandat de 3 cm! Intrebarile ar fi urmatoarele: 1. Este vreo problema daca nu mai nivelam eventualele goluri cu tencuiala clasica (nisip, var, ciment) si punem polistirenul doar cu adeziv, urmand apoi nivelarea sa la exterior, sau chiar se recomanda sa ramana intre caramida si polistiren o asa zisa retea de canale pentru circulatia vaporilor de aer, retea care n-ar exista daca s-ar pune mortar? 2. Vecinul cu care lucrez (peretele comun) vrea sa zugravim la final cu o vopsea cauciucata sau una pe baza de silicon, in ideea de impermeabilizare maxima a suprafetei! Este o idee buna sau dimpotriva, peretele nu mai respira si, practic, ajungem de unde am plecat si cu banii dati! 3. In beci, la adancimea de 2 m acelasi perete prezinta umezeala accentuata! Nu exista posibilitatea sapaturii pe exterior, deci as vrea sa aplic o metoda pe interior! Peretele beciului este tot din caramida, bineinteles, fara nici un fel de tencuiala! Pot sa zugravesc cu o vopsea antiumezeala, pot sa pun polistiren sau sa tencuiesc in mod clasic dupa ce tratez cu o solutie anti-mucegai! De mentionat ca adancimea pivnitei este mai mare decat a canalului de colectare a apei care se afla la 2 m de acest perete, pe directia altui perete, care este insa foarte uscat!
Multumesc anticipat!
Cu stima,
Octavian VALSAN.
Multumesc anticipat!
Cu stima,
Octavian VALSAN.
Comentariu