Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Ce marca de polistiren expandat de 10 cm recomandati?

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Răspuns la: Ce marca de polistiren expandat de 10 cm recomandati?

  Ce inseamna acea umiditate la baza? De ce 10cm pentru soclu, din ce motiv? Pe soclu se utilizeaza doar polistiren extrudat, rezista la apa si socuri mecanice mult mai bine. metoda de lipire depinde si de ce solutie hidroizolatoare aplicati, de regula se utilizeaza mastic bituminos pentru lipirea izolatiei pe o un perete cu hidroizolatie.

  Comentariu


  • Răspuns la: Ce marca de polistiren expandat de 10 cm recomandati?

   Hidroizolati soclul , puneti polistirenul expandat si apoi cel extrudat. Nu folositi dibluri . Puteti sapa in jos vreo 20 cm si bagati si polistirenul si hidroizolatia . Dupa izolare,turnati din beton o alee de beton sub care puneti pietris si o folie.

   Comentariu


   • Acum 4 ani cand m-am apucat de casa, am cautat detalii despre temoizolare. Ca variante erau vata bazaltica (folosita de putini) si polistiren expandat. Ne-am decis sa folosim polistiren si dintre marcile mai cunoscute si recomandate de multi (inclusiv pe acest forum - https://www.misiuneacasa.ro/forum/fo...?q=austrotherm) am ales Austrotherm (am luat si expandat si extrudat) pe care l-am cumparat de la reprezentanta Austrotherm din Rm. Valcea.

    Ieri am facut curat in pod si am aruncat toate resturile de polistiren si am fost curios sa vedem cum se comporta la foc....

    In atentia celor care au de gand sa cumpere termosistem, atentie mare la ce luati fiindca polistirenul Austrotherm cica ignifugat (asa mi s-a spus ca e), de fapt arde instantaneu. Imediat ce este atins de flacara se topeste ca ceara iar dupa cateva zeci de secunde incepe si arde cu flacara mare si scoate un fum negru.

    Va dati seama ca nu mi-a picat bine si am cautat detalii suplimentare acum ca sa vad ca de fapt au clasa E adica E - produse combustibile a caror contributie la propagarea rapida a focului este importanta;

    Pe internet este plin de Austrotherm ignifug dar care in specificatii este clasa E, deci?
    https://www.davideo.ro/documente_fis...50-mm_3983.pdf

    Ignifug inseamna ca nu arde din cate stie toata lumea si ca sa vedeti ce ar trebui sa insemne de fapt vedeti asta (nu fac reclama la acea firma)

    https://www.youtube.com/watch?v=89syeet2afw

    Comentariu


    • Salutare! Am o intrebare: Adezivul de la Ceresit Thermo universal se poate folosi la polistiren grafitat? Am folosit de la Hasit max 8 gri pentru lipire si s-a terminat si mai am de placat un perete, pentru plasa mai am tot de la Hasit max 8 alb. Credeti ca pot folosi ceresit pentru lipire? Scrie ca e bun la vata bazaltica, dar nu zice de grafitat. Multumesc!

     Comentariu


     • Postat în original de calinesq91 Vezi post
      Salutare! Am o intrebare: Adezivul de la Ceresit Thermo universal se poate folosi la polistiren grafitat? Am folosit de la Hasit max 8 gri pentru lipire si s-a terminat si mai am de placat un perete, pentru plasa mai am tot de la Hasit max 8 alb. Credeti ca pot folosi ceresit pentru lipire? Scrie ca e bun la vata bazaltica, dar nu zice de grafitat. Multumesc!
      Da, se poate folosi la polistirenul expandat grafitat.
      VYS Blog - 100 % D I Y
      Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

      Comentariu


      • Nu exista un adeziv special pentru polistirenul grafitat. Puteti folosi adezivul mentionat.

       Comentariu


       • Va salut ,
        Îmi puteți spune va rog în situația aplicării pe planșeul casei, 85 mp, a polistirenului xps 50 sau 70, grosime 50 mm, apoi underlay 10mm și mocheta 10mm, sunt șanse mari ca tot xps sa mi se lase datorita greutății mobilierului, canapelei etc?
        Varianta sape nisip/ciment nu se poate lua în calcul.
        Va mulțumesc!

        Comentariu


        • Nici underlay-ul nu se simte bine daca nu aveti strat de egalizare peste polistirenul extrudat. Se poate folosi placa de OSB intre izolatie si underlay.

         Comentariu

         Procesare...
         X
         sigla BRAT