Termoizolatie necesara la porotherm 38 STH?

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • lmacsen
    Membru
    • 26.sep.2015
    • 298

    #16
    eu zic ca pui problema gresit. noi izolam pentru confort, nu neaparat pentru recuperarea investitiei. poti sa nu-ti izolezi casa, si vezi tu ce se mai inventeaza peste 15 ani. )

    apoi tot aud chestia cu izolatia si incendiu... crezi ca daca iti ia foc casa mai conteaza cu ce ai izolat-o pe exterior? aia e ultima ta problema.

    Ultima editare de lmacsen; 10.ian.2019, 14:32.

    Comentariu

    • radio68
      Incepator
      • 10.ian.2019
      • 2

      #17
      pai pentru confortul dorit ard mai multi peleti) iau suma din ala de 11500) erau intrebari care totusi merita a fi puse.
      pai pot sa si sterg acea intrebare cu incendiul.... mai raman suficiente.
      Ultima editare de radio68; 10.ian.2019, 14:38.

      Comentariu

      • tymotyman
        Membru Marcant
        • 01.nov.2009
        • 572

        #18
        Stai sa te vad dupa 5 ani intr o casa neizolata,cu umezeala si mucegai peste toate grinzile si stalpii. Nu neaparat polistiren dar orice izolatie peste elementele de beton .

        Comentariu

        • Gemini
          Moderator
          • 06.iun.2006
          • 15141

          #19
          Postat în original de radio68
          Buna ziua.
          Legat de termoizolarea casei poate merita sa-ti pui urmatoarele intrebari:
          - Daca izolarea este executata corect (poti sa fi sigur de asta numai dupa cativa ani) cam cat timp rezista? 10-15ani?
          - In cat timp iti recuperezi investitia?
          - Ce consecinte are aplicarea izolatiei in caz de incendiu, al sanatatii tale etc? etc...
          - Daca nu iti recuprezi investitia intro perioada relativ scurta de timp atunci este posibil oare sa apara o tehnologie mai noua, mai eficienta?
          - Ferestrele, usile ce valoare au dpd al transferului termic?

          si mai sunt multe intrebari.... de exemplu la mine daca pun izolatie anul asta o sa ma coste undeva pe la 4700 euro. In cat timp ii recuperez oare? asta in cazul daca pun ferestre termopan marfa A (al trasferului termic) iarasi un cost suplimetar de aproximativ 2500 euro in plus fata de unul B. deci deja suntem undeva pe la 7200. Daca mai bag acel plus 3000-4000 euro la sistemul de incalzire sa fie totul optimizat== 11500, adica nu o sa-i recuperez niciodata. ba da adica peste 15-20 de ani. Daca pana atunci nu cade izolatia)) ca daca cade pot sa iau de la inceput. scuze ptr interventie.
          1. Minim 20 ani daca nu sunt alte probleme.
          2. Este mai greu de estimat dar daca doriti sa calculati aplicat la casa dvs. se poate face. Totusi, atunci cand investiti in confort si aspectul casei nu conteaza neaparat in cati ani se recupereaza. Adevarat ca in zona energiei este relevant dar sigur nu se recupereaza in mai putin de 8 ani, depinde de marime, cifrele exacte, consumul energetic al casei etc. Termoizolatia isi face simtita prezenta atat vara cat si iarna, consider ca este esentiala in aceste timpuri.
          3. In caz de incendiu se deterioreaza odata cu finisajele, sanatatea nu are de suferit daca evacuati casa. Unele materiale mai putin bune pot degaja substante periculoase pe timpul focului, polistirenul de exemplu. In mon normal nu ar trebui sa avem foc.. doamne fereste! Din acest punct de vedere vata bazaltica sta mai bine la acest capitol.
          4. Greu de estimat, daca ne uitam in urma nu s-au schimbat foarte multe in ultimii 10-15 ani. Daca nu faceti o investitie de frica noilor tehnologii care apar... atunci nu o sa o mai faceti niciodata.
          5. Sunt la fel de importante, trebuie sa fie de calitate pentru a contribui la reducerea consumului energetic al casei. La fel putem discuta de izolarea altor suprafete decat fatada, acoperisul, planseul spre pod, placa peste sol etc. Este un complex de izolatii ce participa la realizarea unei case mai eficiente energetic.

          O casa bine realizata nu necesita schimbarea tamplariei sau izolatie inainte de a trece minim 20 ani. Daca alegeti o tamplarie mai ieftina, va asumati o calitate mai slaba a confortului interior si poate unele probleme. Exista sanse ca peste 2 ani sa nu va mai satisfaca aceste produse mai ieftine si sa le schimbati cu altele de tip A, cum spuneti. Ajungeti in situatia sa platiti de doua ori la interval scurt de timp. Numai dvs. puteti aprecia unde si cum se poate face balanta pentru a avea ocasa realizata cat mai corect pentru amplasamentul dat. Este recomandat sa alegeti solutii de o calitate de cel putin nivelul mediu, daca nu mai sus... Calitatea inseamna atat eficeienta termica, durabilitate, aspect etc.

          Comentariu

          • ronniee
            Incepator
            • 26.iul.2009
            • 5

            #20
            Salut,

            Am o casa construita din caramida porotherm 38 modelul mai vechi, facut cat de cat bine, cu izolarea grinzilor pentru reducerea punctelor termice, si
            Este tencuit si in exterior, si ma intreb daca trebuie sau nu izolat. Cu polistiren p80 de 10 sau vata bazaltica 5 - 10cm?

            Nu am probleme cu mucegaiul, dar nici nu sunt multumit 100% cu izolarea termica, iarna temperatura scade sub 20 de grade.
            Ce ma sfatuiti, as opta pentru vata bazaltica, este de ajuns 5cm, sau neaparat 10cm? Sau exista si 8cm?
            Tinand cont si de faptul ca iernile nu mai sunt atat de friguroase, aproape nu avem zapada de 2 ani.

            poate au mai trecut catva ani, si poate ati mai acumulat experienta
            si ma ajutati sa iau decizia buna

            mersi mult

            Comentariu

            • Gemini
              Moderator
              • 06.iun.2006
              • 15141

              #21
              Indiferent ce izolatie alegeti, aceasta nu va avea o grosime mai mica de 10cm. Nu sunt acum ierni reci dar cine stie ce va fi in viitor iar verile pot fi mai toride. Caramida oricum izoleaza mai slab decat BCA-ul si are o anume inertie termica.

              Comentariu

              Procesare...