Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Izolatia termica si fonica a sarpantei intre capriori

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Izolatia termica si fonica a sarpantei intre capriori

  Vã salut!

  Vreau sa mansardez un pod. Acum este acoperit cu þiglã, dar vreau sa-i schimb învelitoarea cu tablã zincatã si sa-l transform în spaþiu de locuit.
  Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru ca spatiul sa devina locuibil, ce izolaþie si ce materiale sa folosesc, în ce cantitãþi, ce sa folosec pentru pereþi.
  Vã rog sã-mi mai spuneþi ce materiale trebuie folosite între asterialã ºi tablã pentru a avea hidroizolaþie ºi protecþie anti condens. Am primit mai multe sfaturi:
  - sã folosesc doar carton bitumat
  - sã folosesc doar folie anticondens deoarece cartonul nu are nici un rol
  - sã folosesc ºi folie anticondes ºi carton bitumat pt cã nu se exclud, cea de a doua având doar rolul de a hidroizola.
  Am vorbit cu diferiþi furnizori de materiale de construcþii! Unii mi-au recomandat sã folosesc pentru izolaþia de interior numai vatã mineralã în strat de 15 cm sau de 20 cm. Alþii mi-au spus cã pot folosi materiale combinate pt izolaþie: vatã mineralã ºi polistiren expandat.
  Ce fel de izolaþie de interior trebuie sã folosesc pentru a reduce la minimum transferul de energie termicã de la interior la exterior (iarna) ºi de la exterior spre interior (vara) ºi sã am o bunã izolare fonicã ( împotriva zgomotului produs de maºini, ploaie, vânt)?

  Vã mulþumesc.

 • #2
  Stimate d-le Bogdanescu,
  Va sfatuiesc sa folositi vata minerala pentru termoizolatie intrucit sistemul adoptat este de tip Rigips.Grosimea ei cu cit este mai mare cu atit mai bine dar cred ca nu are rost sa depasiti 20 cm. In privinta ordinii straturilor, acestea sunt de la interior spre exterior:
  -placa de gips-carton
  -bariera de vapori
  -vata minerala ( Exista vata minerala caserata pe folie de aluminiu, caz in care nu mai e nevoie de alta bariera de vapori. Se monteaza cu folia catre interiorul mansardei.)
  -astereala din scindura
  -strat de difuzie (folie microperforata)
  -carton bitumat
  -invelitoare de tabla

  Comentariu


  • #3
   Buna,
   Nu cred ca mai ai nevoie de carton bituminat. Eu am pus carton bituminat si peste el sistemul lindab(folie anticondens DuPont, sipci si tabla lindab). Acum am dat jos tabla si am gasit sub carton asteriala cu inceput de mucegai si asta din cauza cartonului care nu lasa sa iasa umezeala din casa.

   Comentariu


   • #4
    inseamna ca lipseste bariera de vapori de la interior.
    KATA

    Comentariu


    • #5
     izolatie la mansarda

     Cum este mai indicat sa izolez spatiul de la acoperis la nivelul tavanului de la mansarda ? Ma refer la distanta dintre capriori.

     Comentariu


     • #6
      Ma gandeam sa folosesc o folie anticondens , apoi poliester de 5, vata minerala de 10 , poliester de 5 , rigips. Dar v-a fi o problema majora datorita spatiului vata minerala se va comprima si automat isi pierde din proprietati . O sa fie o problema majora ce nu poate fi oarecum compensata prin stratul de poliester?

      Comentariu


      • #7
       Ar fi mai indicat sa nu mai folosesc al doilea strat de poliester?

       Comentariu


       • #8
        Postat în original de Micky
        Ma gandeam sa folosesc o folie anticondens , apoi poliester de 5, vata minerala de 10 , poliester de 5 , rigips. Dar v-a fi o problema majora datorita spatiului vata minerala se va comprima si automat isi pierde din proprietati . O sa fie o problema majora ce nu poate fi oarecum compensata prin stratul de poliester?
        Nu se monteaza polistiren la acoperis deoarece este combustibil. De ce atata complicatie cand puteti sa rezolvati simplu: folie anticondens, vata minerala cu grosimea capriorilor, inca un strat de vata minerala perpendicular pe capriori, folie bariera de vapori, placi de rigips ignifugate.

        Comentariu


        • #9
         Cele doua straturi de vata de sticla ofera o solutie mai buna decat prevederea unor straturi de polistiren intermediare.

         Vorba domnului Maistrul MAX, de ce sa va complicati cu amestecarea sistemelor?

         Comentariu


         • #10
          Multumesc pentru indicatii!

          Comentariu


          • #11
           hidroizolare si termoizolare mansarda(doua nelamuriri)

           buna ziua.
           pasii pt izolarea mansardei dinspre exterior:tigla,sipcile de montaj ale tiglei,contrasipci perpendiculare pe coama,folie anticondens,vata minerala intre capriori,al doilea strat de vata mineralamontata perpendicular pe capriori,folie bariera vapori,placi gips carton,asa am intels ca trebuie facut.
           intrebari:daca am carton bituminat peste astereala este nevoie sa scot cartonul,sau pot pune folia anticondens peste carton?
           tigla mea este bramac,se lasa sub astereala spatiu de ventilatie sau nu?
           ce dimensiune trebuie sa aiba sipcile si contrasipcile5*5?
           va multumesc foarte mult,si am rugamintea sa-mi raspundeti(daca se poate)cat mai repede pt. ca deja am dat tigla jos si nu vreau sa ma apuc fara a sti sigur ce trebuie facut.o zi buna

           Comentariu


           • #12
            Demontati cartonul bitumat si montati o folie anticonden pentru a permite o buna ventilare a stratului termoizolant.

            Contrasipcile vor avea o sectiune minima de 50/50 mm iar sectiunea sipcilor de montaj depinde de distanta interax dintre capriori (minim 28/48 mm).

            Comentariu


            • #13
             Izolatie mansarda

             Cum se izoleaza mansarda fonic si termic cu vata minerala? care sunt etapele? mai este nevoie de folie anticondens?

             Comentariu


             • #14
              Ce straturi aveti la acoperis ?

              Comentariu


              • #15
               Re: izolatie mansarda

               Postat în original de DRAGOSSS
               Cum se izoleaza mansarda fonic si termic cu vata minerala? care sunt etapele? mai este nevoie de folie anticondens?
               In primul rand ar trebui sa ne prezentati care este structura mansardei, ce invelitoare aveti cat si alte detalii specifice casei dvs.

               In principiu, izolatia mansardei se realizeaza cu ajutorul vatei minerale si finisata cu diverse materiale - gipscarton, lambriuri etc.

               Comentariu

               Procesare...
               X
               sigla BRAT