Termoizolare casa din BCA

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • iulianchioibasu
    Incepator
    • 30.mar.2008
    • 91

    #46
    Cat sarcasm ...
    EPS 50 Kpa ( 10 -11 kg ) va spune ceva ?! Inca se produce ,iar unii furnizori / distribuitori de sisteme "profesionale" il folosesc chiar si pe fatada - de la un anumit nivel in sus ( adica , la o casa cu 3 niveluri , primul este acoperit cu polistiren normal , celelalte cu polistiren de 50 kpa - deoarece riscul de a fi lovit este mai redus )
    Atat densitatea cat si grosimea unui material au un rol in rezistenta mecanica a acestuia . Reinventam fizica ?
    Nu cred ca este cazul sa va mai spun si de faptul ca acesti parametrii influenteaza si REZISTENTA TERMICA - presupun ca deja stiti asta !
    IulianC. si Domus

    Comentariu

    • Domus
      Incepator
      • 24.mai.2008
      • 9

      #47
      Postat în original de raduca
      Postat în original de Domus
      Sunt curios ... dar aceasta recomandare am vazut-o la absolut toti furnizorii de polistiren expandat. [...]
      De unde stiti ca nu sint si eu unul dintre ei?!?

      Postat în original de Domus
      [...] Chiar daca este fondata "partial", pe ce te bazezi cand faci aceasta recomandare: experienta practica, propria cercetare de laborator sau, pur si simplu, pe siguranta oferita o recomandare aprobata deja de toti producatorii in temeiul unei reactii in lant! [...]
      Nu ma bazez pe nici una din variantele propuse de Dvs.
      Aveti raspunsul in atasament.

      Postat în original de Domus
      [...] In plus, pentru completare, ce densitate recomanzi - coroborat cu grosimea polistirenului?
      Asa cum recomanda "absolut toti furnizorii de polistiren expandat", deci minim 15 kg/mp (sincer sa fiu, nici nu stiu daca se produce EPS sub aceasta densitate ), dar atentie! nu uitati ca trebuie sa fie pentru fatada (detensionat).
      Partea a doua a intrebarii n-am inteles-o, pentru ca, in acest caz, nu relationarea densitatii cu grosimea.

      Revin cu cateva mentiuni :
      Nu cred ca ati inteles ideea cu "toti furnizorii de polistiren expandat" : afirmatia dvs. cum ca faceti o recomandare "nefondata stiintific decat partial" ce poate sa insemne , in contextul in care toti furnizorii recomanda aceasta grosime - in lipsa unui audit energetic ?
      Adica ... recomanzi o solutie - in baza unor date tehnice - dar nu esti sigur ca este corecta ! Atunci , de ce mai faci recomandarea - doarca sa te afli in treaba ? Nu este mai corect sa recomanzi DOAR realizarea unui audit energetic ?
      Mai mult , daca esti si tu unul dintre producatori / furnizori ... te plasezi singur intr-o pozitie contradictorie : cum poti sa recomanzi o grosime daca nu cunosti aspectele tehnice decat "partial" ?
      In final ... din cate stiu eu nu am propus o anumita solutie in mesaj asa ca afirmatiile tale mi se par total deplasate !!
      Intrebarea mea cu privire la suportul / baza tehnica a recomandarilor facute este pertinenta , mai ales ca insusi tu ai facut o afirmatie echivoca cu privire la "fundamentarea" solutiilor tehnice ( care sunt , repet ,facute in primul rand de producatori/furnizori ) .
      Daca doreai sa ma impresionezi , atunci ai fi mentionat cum ai ajuns la acea solutie propusa ( "FONDATA DOAR PARTIAL", nu-i asa ? ) ... asa , doar "furtuna intr-un pahar cu apa" . Apropos ... in imaginea cu programul acela cred ca ar trebui sa mai apara si alte variabile legate de umiditate , presiune si punti termice !
      Identitate dubla !

      Comentariu

      • RaduCA
        Living Legend
        • 09.oct.2005
        • 6453

        #48
        Postat în original de iulianchioibasu
        Cat sarcasm... EPS 50 Kpa (10-11 kg) va spune ceva?! [...]
        Cred ca ar trebui sa fiti mult mai atent atunci cind cititi mesajele unor forumisti, in acest caz ale mele. Eventual sa observati si acele "emoticons", care nu sint puse doar asa, pentru ca arata bine. Daca Dvs. considerati sarcasm formularea de mai jos
        Postat în original de raduca
        [...] (sincer sa fiu, nici nu stiu daca se produce EPS sub aceasta densitate ) [...]
        atunci ma intreb ce ati spune daca chiar voi fi vre-o data sarcastic (lucru care nu se va intimpla pe forum)?

        Postat în original de iulianchioibasu
        [...] Atat densitatea cat si grosimea unui material au un rol in rezistenta mecanica a acestuia. Reinventam fizica? [...]
        Nu, nu reinventam, doar ne gasim treaba. Dar daca imi veti urma sfatul dat mai sus si veti citi in context, veti observa si expresia "in acest caz", mai exact cel al rezistentei termice si nu al celei mecanice, pe care am folosit-o pentru simplul fapt ca nu vorbeam la modul general.

        Postat în original de iulianchioibasu
        [...] Nu cred ca este cazul sa va mai spun si de faptul ca acesti parametrii influenteaza si REZISTENTA TERMICA - presupun ca deja stiti asta!
        Daca va referiti doar la grosimea materialului, da. Stiam.
        Dar daca va referiti la densitatea sa, atunci nu prea stiu ce ati vrut sa spuneti, deoarece, in acest caz, rezistenta termica variaza nesemnificativ in raport cu densitatea, deci cred ca acest parametru ar putea fi neglijat intr-o astfel de aproximare.
        De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
        În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

        Comentariu

        • RaduCA
          Living Legend
          • 09.oct.2005
          • 6453

          #49
          Postat în original de Domus
          [...] afirmatia dvs. cum ca faceti o recomandare "nefondata stiintific decat partial" ce poate sa insemne, in contextul in care toti furnizorii recomanda aceasta grosime - in lipsa unui audit energetic? [...]
          Inseamna ca, in plus fata de ei, eu (prin intermediul acelui progaram) am luat in considerare si ceva parametri pentru a ajunge la acea recomandare, dar, neluind in calcul (din motive obiective) totalitatea parametrilor care ar fi trebuit folositi, a rezultat acea varianta "partial stiintifica". Uf, este chiar asa de greu sau doar ne facem ce este greu?

          Postat în original de Domus
          [...] Adica ... recomanzi o solutie - in baza unor date tehnice - dar nu esti sigur ca este corecta! Atunci, de ce mai faci recomandarea - doar ca sa te afli in treaba? Nu este mai corect sa recomanzi DOAR realizarea unui audit energetic? [...]
          Gresiti, sint sigur ca solutia propusa de mine este corecta in conditiile in care am considerat ca ceilalti parametri (a caror valori nu au fost postate pe forum) sint in limitele normale sau la valorile optime.

          Postat în original de Domus
          [...] Daca doreai sa ma impresionezi [...]
          De ce sa doresc asa ceva? Ce credeti ca m-ar motiva sa fac acest lucru? Dvs. sinteti cel care mi-a cerut sa spun pe ce ma bazez, iar eu doar v-am aratat. Acum imi sugerati ca era mai bine sa nu va raspund?

          Postat în original de Domus
          [...] ai fi mentionat cum ai ajuns la acea solutie propusa ("FONDATA DOAR PARTIAL", nu-i asa?) ... asa, doar "furtuna intr-un pahar cu apa". [...]
          Pentru ca n-am vrut sa fiu redundant, am lasat imaginea sa vorbeasca. Se poate vedea in acel atasament ce anume s-a luat in calcul pentru varianta recomandata. Nu ati observat cu atentie atasamentul sau poate va este ceva neclar acolo?

          Postat în original de Domus
          [...] in imaginea cu programul acela cred ca ar trebui sa mai apara si alte variabile legate de umiditate, presiune si punti termice!
          Pai daca ar fi aparut toate acele variabile de care vorbiti si, in plus, cele de care nu vorbiti, eram nevoit sa scot chitantierul si sa incasez banii pentru un "audit termic".
          De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
          În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

          Comentariu

          • cristi popa
            Incepator
            • 10.iun.2008
            • 2

            #50
            Solutii pentru fatada

            am o casa de BCA la parter si de lemn la etaj.

            vreau sa fac o fatada cu polistiren exturdat (verde) si cu tencuiala decorativa gasbeton. peste polistiren as vrea sa aplic un strat de STO pe baza de fibra de sticla (nu ciment) in care se incorporeaza plasa de fibra de sticla. ar fi bune combinatile pentru situatia mea? ce imi recomandati?
            va multumesc

            Comentariu

            • SpecialistulMC
              Moderator
              • 19.mai.2004
              • 34932

              #51
              Sa termoizolati fatada casei cu un sistem complect ca de ex. Ceresit Ceretherm cu grosimea termoizolatiei din polistiren expandat determinat in urma unui audit termic.

              Comentariu

              • criscross
                Incepator
                • 06.iun.2007
                • 4

                #52
                Mi-a placut chestia cu auditul termic..

                Comentariu

                • zxm_patrick
                  Membru Marcant
                  • 27.iul.2006
                  • 659

                  #53
                  Ce ti-a placut mai mult...ideea sau pretul ?
                  "Am patit-o si pe asta" - Stan Patitu'

                  Comentariu

                  • Parvu Adrian
                    Incepator
                    • 19.aug.2008
                    • 7

                    #54
                    Termoizolatie

                    Salve,

                    Cum este corect sa se aplice polistirenul expandat pe peretele exterior:
                    1. Se aplica adeziv de polistiren pe intreaga suprafata a placii de polistiren cu ajutorul unei spatuli dintate?
                    sau
                    2. Se aplica adeziv de polistiren pe respctiva placa numai in cateva locuri sub forma unor puncte de diametre 10-12 cm?

                    Mentionez ca peretele este din BCA de 25 cm, netencuit pe exterior, iar polistirenul va avea o grosime de 100 mm.

                    P.S. Este bine ca polistirenul sa fie aplicat pe un perete din BCA netencuit?
                    Care este densitatea polistirenului expandat recomandata pentru placarea pe exterior, in cazul de mai sus?

                    Comentariu

                    • Gemini
                      Moderator
                      • 06.iun.2006
                      • 15019

                      #55
                      Metoda de placare se alege functie de planeitatea suportului.
                      De regula, la BCA planeitatea are de suferit si se adopta metoda prin puncte.
                      Daca se tencuieste suprafata se va opta pentru o placare prin metoda patului continuu.
                      Puteti vedea cele doua metode in topicul http://www.misiuneacasa.ro/forum/vie...=104823#104823

                      Se utilizeaza o gletiera cu dinti de 10mm.
                      Polistiren expandat pentru termoizolarea fatadelor (detensionat si ignifugat) cu o densitate de 15-20kg/mc sau EPS80.

                      Comentariu

                      • Parvu Adrian
                        Incepator
                        • 19.aug.2008
                        • 7

                        #56
                        Multumesc de raspuns.

                        Planeitatea peretelui este buna. Chiar am fost mirat de cat de bine a iesit zidaria. Am folosit BCA YTONG cu nut si feder.

                        Totusi am observat ca la anumite imbinari pe verticala (acolo unde a fost nevoie sa fie decupata o parte din bucata de BCA) se poate observa o fanta de lumina spre exterior. In aceste zone, pe verticala, intre bucatile de BCA nu a fost pus adeziv. Mesterii astia..........

                        1. Cum pot sa remediez aceste mici defecte de montaj, acum pana sa montez polistirenul?
                        2. Daca voi monta polistirenul cu aceste mici fante intre bucatile de BCA, voi avea probleme in timp cu izolatia termica?
                        3. Inainte de montarea polistirenului se aplica amorsa pe zidaria de BCA?
                        4. Ce imi puteti recomanda la interior peste zidarie? Tencuiala, rigips lipit cu adeziv direct pe zidarie, rigips pe structura de metal?

                        Comentariu

                        • Parvu Adrian
                          Incepator
                          • 19.aug.2008
                          • 7

                          #57
                          Ce reprezinta codificarea EPS80?

                          Comentariu

                          • Gemini
                            Moderator
                            • 06.iun.2006
                            • 15019

                            #58
                            Rezistenta la compresiune minim 80 kPA.
                            Eventualele rosturi pot fi umplute cu mortar (mai greu in cazul dvs.) sau cu spuma poliuretanica.
                            Umpleti toate zonele cu probleme, rostuiti unde este cazul inainte de aplicarea termosistemului.
                            Obligatoriu aplicarea unui grund de profunzime pe exterior, BCA are un grad ridicat de absortie.

                            La interior este ceva mai delicat sa va indruma dar ca prima optiune as alege tencuiala.

                            Comentariu

                            • bica
                              Incepator
                              • 08.iun.2008
                              • 1

                              #59
                              Fatade

                              Am si eu o intrebare:am construit o casa din BCA pe o suprafata de circa 200 metri patrati si nu am tencuit-o la exterior.Se poate lipi polistirenul direct pe zid?Va multumesc!

                              Comentariu

                              • Seni
                                Living Legend
                                • 05.mar.2006
                                • 3524

                                #60
                                da, se poate, dar nu inainte de amorsare!

                                Comentariu

                                Procesare...