Daca aceasta este prima ta vizita, te rugam sa accesezi pagina cu intrebari si raspunsuri privind folosirea forumului accesand urmatorul link Intrebari si Raspunsuri. Pentru a posta / publica un mesaj trebuie sa te INREGISTREZI. Pentru a citi mesajele din forum, nu trebuie decat sa selectezi forumul dorit.
Asta e planul la parter din proiect, as vrea sa reamenajez camerele in urmatoarea compartimentare Parter: Living, bucatarie, baie; Etaj: 3 dormitoare, baie. (de mentionat ca intentionez ca la parter sa integrez jumatatea terasei in living, iar jumatate terasa cu scara de acces), iar la etaj sa vin peste terasa cu camerele, sa renunt la balcon pt ca am sa-l fac in partea din-spre curte)
Din proiect, fara modificari:
Aveti aici o poza...astept sugestii de amplasari camere, inclusiv accesul in casa. Multumesc anticipat!
Deocamdata in OCT 2009 am pus PAMANT. Asa arata in momentul de fata fundatia mea. Am lasat-o plina de pamant sa se lase pana in primavara asta, apoi...astept recomandari
Mentionez ca nu am lasat loc in fundatie pentru scurgere shi apa, dar o sap cat de curand posibil.
>>>din greseli inveti<<<
Deocamdata in OCT 2009 am pus PAMANT. Asa arata in momentul de fata fundatia mea. Am lasat-o plina de pamant sa se lase pana in primavara asta, apoi...astept recomandari
Mentionez ca nu am lasat loc in fundatie pentru scurgere shi apa, dar o sap cat de curand posibil.
>>>din greseli inveti<<<
Dupa ce pamantul se mai usuca il tasati foarte bine si puneti urmatoarele straturi:
-strat de rupere a capilaritatii din pietris 16-32 in grosime tasata de 15 cm
-folie de polietilena ori membrana bituminoasa
-termoizolatie din polistiren extrudat cu grosimea de 5 cm
-placa de beton cu grosimea data in proiectul de constructie.
noi pana sa turna placa am pus peste polistiren panouri de plasa sudata parca de 8 imi duc aminte cu clareti parca asa se numesc sa stea plasa mai sus un pic in momentul in care se toarna betonul..Apoi am venit cu cifa si am turnat placa.
mul succes in continuare , si noi tot la nivelul de fundatie suntem numai ca noi am tunat placa.
Acum vrem sa reluam activitatea dar vad ca nu ne mai lasa zapada ...., asteptam sa se indrepte un pic vremea sa ne apucam sa ridicam parterul.
noi mergem pe BCA avem oferte mai de la toate magazinele de domeniu din ploiesti si prahova.....
Acum au inceput sa fabrice la noi in prahova Ytong si am sunat sa imi trimita oferta de pret , inca nu am primit.
Am intele ca sunt mai calitative fata de soceram si verblock.
Noi am optat pentru BCA si nu caramida din cauza preturilor.Mergem cu pereti din BCA de 30 venim cu polistiren de 10
Am atasat 2 poze cu fundatia pana sa turnam placa .
In primul rand...aceea nu este fundatia! Aceea este elevatia...soclul...cum vreti sa ii ziceti.
In al doilea rand...nu inteleg cum a fost turnata acea elevatie. De ce nu s-a turnat betonul cat sa acopere armatura plus cativa centimetri in plus? De ce ati lasat acea centura a elevatiei...in aer?
Se turna pana la capat, apoi se compacta pamant,se adauga stratul de pietris pt ruperea capilaritatii,folie(numai intre cadrele de beton ale elevatiei...nu peste tot cum am vazut la cineva pe aici),polistiren daca doreati, plasa sudata de 6 suprapusa minim 4 ochiuri la imbinari, beton...si gata si radierul.
Cel mai probabil s-a turnat fara acoperirea armaturii pentru ca atunci cand se realizeaza armarea pardoselii sa se faca legatura cu elevatia cladirii (poate este si un beci si s-a aplicat aceeasi treaba peste tot...ca la turnarea planseului).
La radier chiar nu este nevoie ca armatura lui sa se lege de centura elevatiei...sincer...nu se face asa. La placa este altceva...armatura centurii ajunge pana la partea superioara a placii...si centura se toarna odata cu placa,pentru a lucra impreuna.
Beci nu este...daca era nu mai compacta pamant...ca doar nu a bagat pamant in beci pana sa toarne radierul si apoi il scoate......
In poza se observa clar ca sub sticla de borsec s-a turnat pana la capat. In zonele unde nu e turnat cat sa acopere toata armatura se poate intampla asa...daca armatura e formata din 4 bare, doua sus si 2 jos(asa pare a fi si de aici pot spune ca armarea este insuficienta)...partea de beton turnata prima oara va fi armata doar de cele 2 bare de jos si partea turnata ulterior va fi armata cu barele superioare. Nu va fi un bloc monolit armat,ci doua bucati nearmate corespunzator(doar cu 2 bare fiecare) care vor lucra total separat. O sa spuneti pai are etrierii care fac legatura. Etrierii au doar rol constructiv...mentin barele pe pozitie. Asta in cazul armarii orizontale. La armarea verticala(stalpi) mai au rolul de a prelua fortele taietoare...de aceea se indesesc la baza si la partea de sus a stalpului (in camp mai rari si spre noduri din ce in ce mai desi). Tot ce am spus aici se poate gasi in normativele p100 si cr6 si din cartea "Cum concepem constructiile civile"
O turnare corespunzatoare este cea "dintr-o bucata". Fundatia se toarna toata odata, elevatia toata odata, stalpii la fel,nu torni jumatate de stalp apoi mai torni si restul, placa se toarna odata cu centura, preferabil cu tot cu scara interioara. Pe la tv pe programe gen discovery banuiesc ca ati mai vazut emisiuni despre constructii...si acolo niciodata nu se turna betonul pe jumatate...ori tot ori deloc.
Stiu asta..dar era singura explicatie pentru care ar fi turnat asa si poate nu am vazut tot in poze si exista un beci. Iar stalpii se toarna din bucati: una pana la nivelul grinzii si apoi se toarna restul o data cu grinda si planseul.
Iar etrierii au acelasi rol si la armarea grinzilor, tot la fel se indesesc...care e armare orizontala.
... Iar stalpii se toarna din bucati: una pana la nivelul grinzii si apoi se toarna restul o data cu grinda si planseul.
colegul s-a referit ca nu se intrerupe turnarea stalpului la jumatatea lui, stalpul considerandu-se segmentul intre placa inferioara si placa superioara/grinda, sau poate avem viziuni diferite despre stalpi, in cazul asta cer scuze
Comment