Announcement

Collapse
No announcement yet.

Adeziv polistiren

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Răspuns la: Adeziv polistiren

vanzatorul zice ca e de la Adeplast. Oricum, neseriosi cei de la Swisspor( vanzatorii de la reprezentatnta) ...multe telefoane fara raspuns , nu raspund la comenzi, emailuri,...etc... Astefl, am ajuns la Caparol( un dealer din Ploiesti) polistiren de 100 mm ct80 si adeziv tot Caparol R100(are rol si de masa de spaclu) polistiren 44 / bax , adeziv 19 ron /sac. sper ca sunt ok, nu am gasit nimic de rau despre , ramane de vazut...

Comment

In mod normal nu ar trebui sa fie probleme. Astepta impresiile dvs. dupa realizarea lucrarilor.

Comment

adezivul r100, Caparol s-a dovedit a fi ok, de ademenea si polistirenul Caparol.
        in curand ajung la decoativa(tencuiala). Aici am in continuare o dilema : Acvastop- Savana sau siliconica de la Caparol? Acva Stop e o tencuiala siliconica/ in ce categorie se incadreaza? opinii, sfaturi- m-ar ajuta mult. Multumesc!

Comment

Raspunsul in celalalt topic http://www.misiuneacasa.ro/forum/sho...l=1#post524711

Comment

Am un balcon care pe exterior, partea de sub fereastra , este "invelit" cu tabla galvanizata. Aceasta a fost vopsita acum opt ani sa fie in ton cu fatada blocului.Acum a inceput sa se exfolieze vopseaua ( normal si firesc). Dorinta mea ar fi sa plachez aceasta portiune cu polistiren . Intrebarea este cu ce as putea prinde polistirenul de tabla zincata ?Ce adeziv as putea utiliza? As utiliza un polistiren extrudat si l-as prinde ( mecanic) cu autofiletante.

Comment

• Calin Diaconu
              Calin Diaconu commented
              Editing a comment
              Pentru a prinde polistirenul extrudat pe tabla zincata, trebuie sa utilizati un adeziv special pentru lipirea acestor doua materiale. O optiune buna ar fi un adeziv poliuretanic, care este capabil sa lege polistirenul si tabla zincata. Puteti gasi aceste adezive la majoritatea magazinelor de bricolaj.

Inainte de aplicarea adezivului, asigurati-va ca suprafata de pe tabla zincata este curata si uscata, fara urme de vopsea veche sau alte depuneri. De asemenea, daca sunt gauri sau crapaturi in tabla zincata, trebuie sa le astupati inainte de a aplica polistirenul.

Dupa ce ati pregatit suprafata, aplicati adezivul pe spatele polistirenului, apoi presati ferm pe tabla zincata. In plus fata de prinderea mecanica cu autofiletante, puteti utiliza si plase de armare pentru a consolida fixarea polistirenului.

Este important sa urmati instructiunile producatorului pentru utilizarea adezivului si pentru aplicarea corecta a polistirenului extrudat, astfel incat sa aveti o fixare solida si durabila.

Ca si adeziv intre polistiren si tabla puteti folosi spuma poliuretanica cu expandare redusa insa ar trebui sa eliminati tabla din ecuatie ... , la ce v ati gandit prin termoizolare cu polistiren ?
            Last edited by coby; 9 June 2013, 12:46.
            Si din nimicuri poti face ceva bun .

Comment

Originally posted by Serban Valentin View Post
              Am un balcon care pe exterior, partea de sub fereastra , este "invelit" cu tabla galvanizata. ...Acum a inceput sa se exfolieze vopseaua ( normal si firesc). Dorinta mea ar fi sa plachez aceasta portiune cu polistiren . Intrebarea este cu ce as putea prinde polistirenul de tabla zincata ?Ce adeziv as putea utiliza? As utiliza un polistiren extrudat si l-as prinde ( mecanic) cu autofiletante.
              Exclusa prinderea mecanica iar polistirenul extrudat este nepotrivit pentru aceasta aplicatie.
              Utilizati polistiren expandat iar prinderea ar fi bine de facut pe un alt strat intermediar, care sa fie fixat mecanic pe cadrul de montare al inchiderii existente cu tabla.
              Puteti atasa foto cu parapetul actual?

Comment

Despre Spuma pentru lipit polistiren Penosil ce parere aveti?

Fiecare bucata de tabla ( 0.8x 0.8 m) este ambutisata pe cele doua diagonale .
                Attached Files
                Last edited by Calin Diaconu; 2 April 2023, 20:36. Reason: eliminare link eshop

Comment

Adeviz poliuretanic exista si am mai discutat pe forum despre el, fie ca se utilizeaza cel mentionat de dvs., CT 84 de la Ceresit sau de la alt producator, aderenta la suprafata pe care se lipeste placa de polistiren poate fi diminuata drastic de existenta stratului de vopsea.

Comment

Inainte de montaj tabla va fi curatata de vopsea.

Comment

Ati demarat lucrarea? Ce ati hotarat pana la urma?
                      Tineti cont ca tabla poate rugini intimp si nefiind tratata cu grund sau alt strat protector, orice urma de umezeala poate provoca ruginirea si deterioararea lucrarii. De aceea consider ca o dublare a inchiderii cu alt material este mai buna, urmand ca pe acesta din urma sa aplicati izolatia.

Comment

• Re: Adeziv polistiren

Buna ziua,
                        imi spuneti va rog daca pot aplica peste prima mana de adeziv care se numeste poli-fix o a doua mana cu adeziv de la ceresit? prima mana a fost data de vreo 2 ani si as vrea sa mai dau o mana pana o sa aplic decorativa, multumesc...

Comment

Care ar fi rolul acestuia al doilea strat? Exista vreo problema pe masa de spaclu existenta, aveti fisuri, crapaturi, plasa de fibra neacoperita?
                          Daca nu exista nici un defect pe suprafata existenta, nu este necesara alta mana de adeziv de polistiren inainte de a aplica tencuiala decorativa, in afara amorsei specifice, colorate corespunzator.

Comment

• Re: Adeziv polistiren

primul strat este foarte subtire si in unele locuri aproape ca se vede plasa, daca apas cu degetul se simte pluta si nu suna asa "a gol"...de asta vrem sa mai dam o mana de ceresit care-mi pare mai bun decat celalalt...
                            Zilele acestea trebuie sa-mi vina mesterii si nu stiu ce adeziv sa iau...

Comment

Masa de spaclu este un strat subtire, are cativa mm, undeva in jur de 3mm. Faptul ca se vede plasa de armare din plasa de fibra de sticla, ma poate duce cu gandul ca pot fi probleme mai grave decat spuneti dvs. sau constatati. Meseriasul nu a inspectat lucrarea existenta?
                              In principiu se poate trage inca o masa de spaclu insa trebuie vazut exact in ce stare este stratul actual. Daca doriti un adeziv superior, ceva mai rezistent, utilizati adezivul de polistiren Ceresit CT85.

Comment

Working...
                              X