Announcement

Collapse
No announcement yet.

Adeziv polistiren

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Răspuns la: Adeziv polistiren

  Pentru polistiren extrudat ce adeziv sa folosesc?

  Comment


  • Răspuns la: Adeziv polistiren

   In ce scop? Ce polistiren ati aplicat, striat,lucios?

   Comment


   • Răspuns la: Adeziv polistiren

    Originally posted by Doriss View Post
    Pentru polistiren extrudat ce adeziv sa folosesc?
    polistrol premium

    Comment


    • Răspuns la: Adeziv polistiren

     Urmeaza sa fac spaletii la usa de la intrare in apartement (usa metalica ).Pot folosii polistiren extrudat si ceresit thermouniversal? Pe site-ul lor scrie ca doar pentru polistiren expandat,eu am cumparat extrudat zgrumturos cu niste patratele iesite in relief.Mai dau cu amorsa pe polistiren ?Si trebuie sa pun si plasa sau merge si fara ?

     Comment


     • Răspuns la: Adeziv polistiren

      Polistirenul nu se amorseaza. Obligatoriu plasa de armare daca utilizati adeziv pentru polistiren, daca este o zona expusa chiar doua randuri de plasa de armare. Se poate utiliza adezivul.

      Comment


      • Răspuns la: Adeziv polistiren

       Aș vrea să pun plasă de fibră la interior peste pereții tencuiți. Deși știu că părerile sunt împărțite, tot doresc să fac acest lucru. Mi s-a recomandat o plasă mai moale pentru vată minerală și mi s-a spus că ar fi mai bine să o pun cu adeziv de polistiren decât glet. Mi s-a recomandat chiar și adeziv de gresie, deși cred că acesta nu este recomandat.
       Ce adeziv de polistiren mi-ați recomanda pentru această operațiune?

       Comment


       • Răspuns la: Adeziv polistiren

        Cum finisati peretii, cu glet si lavabila? Este tencuiala noua sau veche? Daca finisati casa si doriti sa armati peste tencuiala, se poate face direct in stratul de glet de ipsos. Adezivul de polistiren, de gresie, la interior peste tencuiala nu ajuta daca se va gletui la final. Nu exista o plasa mai moale, se poate utiliza plasa de 145.

        Comment


        • Răspuns la: Adeziv polistiren

         Pereții vor fi finisați cu glet și lavabilă. Casa este făcută anul trecut, tencuită în toamnă cu Multibat și prezintă oarecare fisuri în tencuială. Voiam să iau o plasă de 90 grame, aceasta mi s-a părut mai moale.
         Nu înțeleg diferența între adeziv de polistiren și stratul de glet de ipsos la prinderea plasei și care e avantajul unuia în fața celuilalt. Cu adeziv de polistiren cred că iese un pic mai ieftin, dar nu e mare diferență. Mi s-a propus adeziv de polistiren spunându-mi că e un pic mai ieftin, că evit mai bine riscul unor posibile fisuri, că plasa se lipește mai bine pe perete cu adeziv decât cu glet etc. Dumneavoastră ce spuneți? Vă mulțumesc mult! Îmi pare rău de intervenție, dar mi se pare că mi se propun multe soluții în viața reală și o vreau pe cea bună. Adică, ce argumente aș putea aduce când vreau să folosesc glet și nu adeziv?

         Comment


         • Calin Diaconu
          Calin Diaconu commented
          Editing a comment
          În general, adezivul de polistiren este utilizat pentru fixarea plasei de fibră pe perete, deoarece are o aderență mai bună la suprafețele poroase precum tencuiala. De asemenea, acesta poate ajuta la prevenirea fisurilor viitoare prin crearea unei suprafețe mai uniforme și stabile.

          Cu toate acestea, stratul de glet de ipsos poate fi, de asemenea, utilizat pentru a fixa plasa de fibră pe perete. În general, gletul este mai ușor de aplicat și de netezit, iar finisajul final poate fi mai uniform. De asemenea, gletul este mai permeabil la vapori decât adezivul de polistiren, ceea ce poate fi important pentru a evita acumularea de umiditate în perete.

          În ceea ce privește alegerea adezivului de polistiren, ar trebui să utilizați un adeziv recomandat de producătorul plasei de fibră. Este important să alegeți un adeziv adecvat pentru suprafața peretelui și pentru plasa de fibră, astfel încât să obțineți o aderență bună și durabilă.

          În ceea ce privește alegerea dintre plasă și adeziv de polistiren sau strat de glet de ipsos, este important să luați în considerare nevoile și preferințele dvs. în funcție de circumstanțele specifice ale proiectului dvs. De exemplu, dacă aveți deja fisuri în tencuială, poate fi mai potrivit să utilizați un adeziv de polistiren pentru a preveni apariția altor fisuri în viitor.

          În general, este important să urmați recomandările producătorilor de plase de fibră și de adezivi pentru a vă asigura că proiectul dvs. este realizat corect și că rezultatul final este durabil și estetic plăcut.

        • Răspuns la: Adeziv polistiren

         Aveti deja un strat de tencuiala. Adezivul pentru polistiren este dedicat pentru lipirea pilistirenului. Nu vad logica adaugarii unui strat de adeziv pentru polistiren peste o tencuiala ce este mai solida si rezistenta ca adezivul de polistiren. Este un strat in plus acest adeziv. In mod normal peste tencuiala aplicati prima mana de glet de umplere din ipsos, un sortiment mai ieftin pentru a reduce rugozitatea tencuielii apoi aplicati un glet de ipsos mai bun pentru nivelare si armati cu plasa de fibra. Nu folositi plasa ieftina de 90gr, nu trebuie sa fie moale.
         Daca tot gletuiti, este logic sa discutam doar de glet si nu de alte straturi de adezivi care nu sunt pentru finisarea peretilor la interior. Propunerile nu pornesc neaparat de la pret. Cand discutam de preturi ar trebui sa comparam exact produse.

         Comment


         • Răspuns la: Adeziv polistiren

          Eu as zice sa nu se mai aplice stratul intermediar de glet. Am obsevat la glet ca daca straturile nu sunt umed pe umed priza nu mai este asa buna intre ele,daca tragi de plasa se cojeste pana la primul strat,pe cand daca se fixeaza in masa de glet plasa are priza buna cu tencuiala.

          Comment


          • Răspuns la: Adeziv polistiren

           Depinde de glet si de perioada de uscare. Daca se lucreaza de pe o zi pe alta nu ar trebui sa fie probleme, cel putin la primele 2 straturi.

           Comment


           • Buna seara.
            Ce parere aveti despre adezivul Hasit 804? Are un pret destul de mic in comparatie cu celelalte.
            Ma intereseaza sa lipesc polistiren grafitat de 100 si nu stiu ce sa aleg dintre: weber 39, Polistirol, Ceresit Thermouniversal si Hasit
            Multumec.

            Comment


            • Polistirol si thermouniversal sunt probate, fara probleme la utilizare. Avand in vedere ca il utilizati doar la lipire, nu sunt foarte ingrijorat ca nu isi face treaba si hasit-ul, important este sa fie aplicat corect adezivul pe polistiren.

             Comment


             • Originally posted by Specialistul MC View Post
              Avand in vedere ca il utilizati doar la lipire, nu sunt foarte ingrijorat ca nu isi face treaba si hasit-ul
              Multumesc pentru parere.
              A fost o scapare a mea in intrebarea anterioara: in prima faza ma intereseaza lipirea polistirenului grafitat dupa care armarea.
              Deci ma intereseaza un adeziv pentru toate operatiile.

              In plus va mai rog sa ma sfatuiti in urmatoarele probleme:
              1. prima data sa aplica plasa de armare si apoi coltarele la geamuri si colturi sau invers?
              2. ca plasa de armare recomandati cea de 140 sau 160?
              3. avand in vedere ca aplic izolatia pe pereti din caramida cu gauri, tencuiala de ciment si stropi de calciu este bine sa folosesc dibluri de 140/160 sau 180?
              3. coltarele de aluminiu au vreaun avantaj fata de cele de plastic?

              Comment


              • Se poate utiliza acelasi adeziv la placare si la spacluire. La fel de bine s epoate utiliza un adeziv mai ieftin la placare si altul mai bun la spacluire. Este optiunea dvs., daca doriti acelasi adeziv pentru ambele aplicatii, Ceretrhem este o solutie foarte buna.
               1. Aplicati intai coltarele cu plasa si apoi plasa de armare
               2. La polistiren plasa de 140.
               3. Depinde de grosimea tencuielii si modul de lipire (puncte sau la piepten), la caramida cu goluri nu trebuie decat ancorare in primul perete al zidariei, cel mai gros. Diblurile de 160 ar putea fi suficiente dar dupa ce stabiliti grosimile straturilor.
               4. Coltare din plastic.

               Comment

               Working...
               X