Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Adeziv polistiren
Adună
Acesta este un topic important.
X
X
-
-
Daca lipiti la pieptene si tinand cont ca tencuiala nu ar trebui sa fie mai mult de 3cm, merg diblurile de 16cm.
Este mai expus stratul de spacluire decat cel de lipire. Plasa de 140 este minimul recomandat la polistiren, de 160mm se recomanda in special la vata bazaltica sau daca doriti sa fie ceva mai rezistent la impact stratul de armare, in caz ca sunt solicitari mai mari. Daca doriti puteti utiliza plasa de 160 dar in majoritatea cazurilor este o cheltuiala inutila fata de cea de 140. Da, scuze de redactare, la ThermoUniversal de la Ceresit m-am referit.
- 1 aprecieri
Comentariu
-
-
Nu as spune ca este o mare diferenta intre ele astfel incat sa fie vreun avantaj foarte important. Primele au fost cele din plastic, aluminiul fiind utilizat mai mult la sistemele de glet, acolo unde nu trebuie sa apara rugina prin finisaj. Pentru o fatada, grosimea coltarului din PVC poate duce la o rezistenta mai buna si usurinta in aplicare. Cele mai folosite sunt profilele cu PVC.
- 2 aprecieri
Comentariu
-
Multumesc.
Va mai deranjez cu 3 intrebari:
1. pentru a corecta eventualele spatii dintre placile de polistiren se foloseste spuma care expandeaza sau cea folosita pentru lipirea polistirenului? Puteti recomanda un produs?
2. cu ce se taie cel mai bine polistirenul de 10 cm cat mai drept?
3. cand se lipesc placile in modul pieptan dupa ce se aplica adezivul cu gletiera de 10 se apasa placa pana cand face aproape contact direct cu peretele sau se apasa doar foarte putin?
Comentariu
-
Nu ne deranjati, suntem aici sa discutam si sa gasim cele mai bune optiuni pentru fiecare proiect.
1. adeziv poliuretanic la tub, cel care are expandare redusa si se fooseste la lipirea polistirenului. Am folosit produse mai bune sau mai putin bune, dintre cele bune sunt CT84, Soudal, Tytan Styro,
2. Exista divers evariante dar cele mai utilizate, mai ales in regim de lucru propriu sunt fieratsraul pentru polistiren sau un cutit cu lama bine ascutita, suficient de lunga.
3. Nu exista situatia in care placa ajunge aproape in contact cu peretel. Se va pozitiona placa si se va presa pentru o buna lipire, se poate lovi ceva mai tare cu palma fara a deforma structura perlelor. Grosimea asedezivului aplicat la pieptene este de cativa mm, depinde cum tinem inclinata gletiera cu dinti. Cei 7~8mm aplicati se vor nivela dupa cum este suportul de drept si vor ramane in final circa 3-4mm de adeziv. Daca dorim sa scoatem placa mai in afara lasam mai mult adeziv pe intreaga placa, pastrand pieptenele de adeziv. O sa prindeti miscarea dupa ce lipiti cateva placi si va intrati in mana.
- 2 aprecieri
Comentariu
-
-
Multumesc.
Am zis ca am doar 3 intrebari dar pe parcurs vin si altele.
1. Cand se fixeaza placile la colturi intretesute sau cand se lipeste polistirenul extrudat de 2 cm (acesta am inteles ca este cel mai des folosit si sper ca nu gresesc) se pune adeziv si pe acea portiune de placa peste care se va suprapune alt polistiren? Sau la contactul dintre 2 placi de polistiren nu se pune adeziv pentru a nu se crea punte termica.
2. eu la colturile casei si la geamuri aveam niste ornamente din praf de piatra. Cand am inceput sa le dau jos nu am reusit sa le indrept astfel incat sa nu deteriorez tencuiala. Eu m-am gandit sa repar acele goluri cu un mortar format din nisip si ciment. In aceste conditii se poate aplica izolatia a doua zi sau trebuie lasat mai mult sa se usuce acel strat?
Comentariu
-
Si vor mai fi nelmuriri cand ajungeti efectiv sa placati! Apar situatii practice, inerent.
1.Nu se lipeste placile de polistiren pe capete, intre ele. cel mult se poate aplica adeziv poliuretanic daca exista rost.
2.Depinde cat de mari sunt acele caverne, daca sunt mici se pot acoperi cu o mana de adeziv pentru polistiren sau adeziv pentru gresie si faianta. Tot ce este pana in 10mm se poate repara astfel, cu o zi inainte de placare. Daca este mai mult, puteti prepara un mortar din ciment/liant si nisip in proportie 1:3 sau luati un sac de mortar de tencuire gata preparat, pana a doua zi se usuca si se poate placa.
- 1 aprecieri
Comentariu
-
-
Exact la acest aspect ma refer. In acest caz polistirenul de pe fatada va veni peste cel de pe spaleti. Are vreo importanta care vine peste: de pe spalet pe cel de pe fatada sau invers? (ma refer la eficienta termica si rezistenta)
Sambata am dat jos ornamentele de la glafuri ai in unele locuri am reusit sa ajung la caramida. Masurand tencuiala are 2-3 cm iar primul perete al caramidei 1 cm. In acest caz credeti ca diblurile cele mai indicate sunt cele de 160?
Am vazut la cineva un lucru destul de interesant. A montat la primul rand placile de la cele doua capete ale peretelui dupa care a intins o sfoara la partea superioara si restul placilor pe rand le-a montat dupa ata. In acest caz nu cred ca exista posibilitatea ca un colt sa tot iasa in afara si sa te trezesti la celalalt capat ca te cam indepartezi de perete.
Problema este ca nu stiu cum a reusit sa intinda sfoara fara sa taie polistirenul.
Comentariu
-
Dibluri de 180 mai bine. Izolatia de pe spalet in spatele polistirenului de pe fatada. Sfoara este inutila la placare mai ales ca lipesti la pieptene, teoretic urmaresti fatada. Daca iese vreun colt cativa mm din plan nu este o problema, vei egaliza toate imbinarile inainte de monta plasa, cu razuitorul de polistiren.VYS Blog - 100 % D I Y
Cel mai bun Blog de constructii si amenajari
- 2 aprecieri
Comentariu
-
Atasat gasiti razuitori care va ajuta sa eliminati diferentele de nivel dintre placile de polistiren. Dupa ce lipiti polistirenul o sa razuiti suprafata acolo unde este necesar, este foarte usor de utilizat si fasonati palcile corect, inclusiv pe muchiile exterioare si de la golurile de usi/ferestre.
Merge diblurile de 160, totusi, daca veti constata ca nu trag bine puteti incerca si cu 180. Atentie la gaurire, fara percutie sau foarte usoara.1 Poză
- 1 aprecieri
Comentariu
Comentariu