Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Adeziv polistiren

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • vdingo11
  a răspuns
  Exact la acest aspect ma refer. In acest caz polistirenul de pe fatada va veni peste cel de pe spaleti. Are vreo importanta care vine peste: de pe spalet pe cel de pe fatada sau invers? (ma refer la eficienta termica si rezistenta)
  Sambata am dat jos ornamentele de la glafuri ai in unele locuri am reusit sa ajung la caramida. Masurand tencuiala are 2-3 cm iar primul perete al caramidei 1 cm. In acest caz credeti ca diblurile cele mai indicate sunt cele de 160?

  Am vazut la cineva un lucru destul de interesant. A montat la primul rand placile de la cele doua capete ale peretelui dupa care a intins o sfoara la partea superioara si restul placilor pe rand le-a montat dupa ata. In acest caz nu cred ca exista posibilitatea ca un colt sa tot iasa in afara si sa te trezesti la celalalt capat ca te cam indepartezi de perete.
  Problema este ca nu stiu cum a reusit sa intinda sfoara fara sa taie polistirenul.

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Cel mai usor este sa lip[iti polistirenul pe spaleti apoi lipiti polistirenul pe fatada. Ulterior, dupa ce se usuca adezivul se poate taia polistirenul de pe fatada pe contur. Daca va referiti la altceva, detaliati.

  Lasă un comentariu:


 • vdingo11
  a răspuns
  Exista vreo tehnica anume prin care sa decupez perfect polistirenul pentru golurile de geam?

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Si vor mai fi nelmuriri cand ajungeti efectiv sa placati! Apar situatii practice, inerent.
  1.Nu se lipeste placile de polistiren pe capete, intre ele. cel mult se poate aplica adeziv poliuretanic daca exista rost.
  2.Depinde cat de mari sunt acele caverne, daca sunt mici se pot acoperi cu o mana de adeziv pentru polistiren sau adeziv pentru gresie si faianta. Tot ce este pana in 10mm se poate repara astfel, cu o zi inainte de placare. Daca este mai mult, puteti prepara un mortar din ciment/liant si nisip in proportie 1:3 sau luati un sac de mortar de tencuire gata preparat, pana a doua zi se usuca si se poate placa.

  Lasă un comentariu:


 • vdingo11
  a răspuns
  Multumesc.
  Am zis ca am doar 3 intrebari dar pe parcurs vin si altele.
  1. Cand se fixeaza placile la colturi intretesute sau cand se lipeste polistirenul extrudat de 2 cm (acesta am inteles ca este cel mai des folosit si sper ca nu gresesc) se pune adeziv si pe acea portiune de placa peste care se va suprapune alt polistiren? Sau la contactul dintre 2 placi de polistiren nu se pune adeziv pentru a nu se crea punte termica.
  2. eu la colturile casei si la geamuri aveam niste ornamente din praf de piatra. Cand am inceput sa le dau jos nu am reusit sa le indrept astfel incat sa nu deteriorez tencuiala. Eu m-am gandit sa repar acele goluri cu un mortar format din nisip si ciment. In aceste conditii se poate aplica izolatia a doua zi sau trebuie lasat mai mult sa se usuce acel strat?

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Nu ne deranjati, suntem aici sa discutam si sa gasim cele mai bune optiuni pentru fiecare proiect.
  1. adeziv poliuretanic la tub, cel care are expandare redusa si se fooseste la lipirea polistirenului. Am folosit produse mai bune sau mai putin bune, dintre cele bune sunt CT84, Soudal, Tytan Styro,
  2. Exista divers evariante dar cele mai utilizate, mai ales in regim de lucru propriu sunt fieratsraul pentru polistiren sau un cutit cu lama bine ascutita, suficient de lunga.
  3. Nu exista situatia in care placa ajunge aproape in contact cu peretel. Se va pozitiona placa si se va presa pentru o buna lipire, se poate lovi ceva mai tare cu palma fara a deforma structura perlelor. Grosimea asedezivului aplicat la pieptene este de cativa mm, depinde cum tinem inclinata gletiera cu dinti. Cei 7~8mm aplicati se vor nivela dupa cum este suportul de drept si vor ramane in final circa 3-4mm de adeziv. Daca dorim sa scoatem placa mai in afara lasam mai mult adeziv pe intreaga placa, pastrand pieptenele de adeziv. O sa prindeti miscarea dupa ce lipiti cateva placi si va intrati in mana.

  Lasă un comentariu:


 • vdingo11
  a răspuns
  Multumesc.
  Va mai deranjez cu 3 intrebari:
  1. pentru a corecta eventualele spatii dintre placile de polistiren se foloseste spuma care expandeaza sau cea folosita pentru lipirea polistirenului? Puteti recomanda un produs?
  2. cu ce se taie cel mai bine polistirenul de 10 cm cat mai drept?
  3. cand se lipesc placile in modul pieptan dupa ce se aplica adezivul cu gletiera de 10 se apasa placa pana cand face aproape contact direct cu peretele sau se apasa doar foarte putin?

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Nu as spune ca este o mare diferenta intre ele astfel incat sa fie vreun avantaj foarte important. Primele au fost cele din plastic, aluminiul fiind utilizat mai mult la sistemele de glet, acolo unde nu trebuie sa apara rugina prin finisaj. Pentru o fatada, grosimea coltarului din PVC poate duce la o rezistenta mai buna si usurinta in aplicare. Cele mai folosite sunt profilele cu PVC.

  Lasă un comentariu:


 • vdingo11
  a răspuns
  Multumesc.
  Mi-ati recomandat coltarele de plastic. Care este avantajul acestora fata de cele de aluminiu?

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Daca lipiti la pieptene si tinand cont ca tencuiala nu ar trebui sa fie mai mult de 3cm, merg diblurile de 16cm.
  Este mai expus stratul de spacluire decat cel de lipire. Plasa de 140 este minimul recomandat la polistiren, de 160mm se recomanda in special la vata bazaltica sau daca doriti sa fie ceva mai rezistent la impact stratul de armare, in caz ca sunt solicitari mai mari. Daca doriti puteti utiliza plasa de 160 dar in majoritatea cazurilor este o cheltuiala inutila fata de cea de 140. Da, scuze de redactare, la ThermoUniversal de la Ceresit m-am referit.

  Lasă un comentariu:


 • vdingo11
  a răspuns
  [QUOTE=Specialistul MC;n686955] modul de lipire (puncte sau la piepten),/QUOTE]

  Voi lipi tip piepten

  Lasă un comentariu:


 • vdingo11
  a răspuns
  Multumesc
  Postat în original de Specialistul MC Vezi post
  La fel de bine s epoate utiliza un adeziv mai ieftin la placare si altul mai bun la spacluire.
  Nu ar trebui sa fie in primul rand unul bun la lipire?

  Postat în original de Specialistul MC Vezi post
  Ceretrhem este o solutie foarte buna.
  Va referiti la Ceresit Thermouniversal

  Postat în original de Specialistul MC Vezi post
  2. La polistiren plasa de 140.
  De ce nu se pune de 160 la polistiren

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Se poate utiliza acelasi adeziv la placare si la spacluire. La fel de bine s epoate utiliza un adeziv mai ieftin la placare si altul mai bun la spacluire. Este optiunea dvs., daca doriti acelasi adeziv pentru ambele aplicatii, Ceretrhem este o solutie foarte buna.
  1. Aplicati intai coltarele cu plasa si apoi plasa de armare
  2. La polistiren plasa de 140.
  3. Depinde de grosimea tencuielii si modul de lipire (puncte sau la piepten), la caramida cu goluri nu trebuie decat ancorare in primul perete al zidariei, cel mai gros. Diblurile de 160 ar putea fi suficiente dar dupa ce stabiliti grosimile straturilor.
  4. Coltare din plastic.

  Lasă un comentariu:


 • vdingo11
  a răspuns
  Postat în original de Specialistul MC Vezi post
  Avand in vedere ca il utilizati doar la lipire, nu sunt foarte ingrijorat ca nu isi face treaba si hasit-ul
  Multumesc pentru parere.
  A fost o scapare a mea in intrebarea anterioara: in prima faza ma intereseaza lipirea polistirenului grafitat dupa care armarea.
  Deci ma intereseaza un adeziv pentru toate operatiile.

  In plus va mai rog sa ma sfatuiti in urmatoarele probleme:
  1. prima data sa aplica plasa de armare si apoi coltarele la geamuri si colturi sau invers?
  2. ca plasa de armare recomandati cea de 140 sau 160?
  3. avand in vedere ca aplic izolatia pe pereti din caramida cu gauri, tencuiala de ciment si stropi de calciu este bine sa folosesc dibluri de 140/160 sau 180?
  3. coltarele de aluminiu au vreaun avantaj fata de cele de plastic?

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Polistirol si thermouniversal sunt probate, fara probleme la utilizare. Avand in vedere ca il utilizati doar la lipire, nu sunt foarte ingrijorat ca nu isi face treaba si hasit-ul, important este sa fie aplicat corect adezivul pe polistiren.

  Lasă un comentariu:

Procesare...
X