Daca aceasta este prima ta vizita, te rugam sa accesezi pagina cu intrebari si raspunsuri privind folosirea forumului accesand urmatorul link Intrebari si Raspunsuri. Pentru a posta / publica un mesaj trebuie sa te INREGISTREZI. Pentru a citi mesajele din forum, nu trebuie decat sa selectezi forumul dorit.
CC 83 este un aditiv pentru adezive de faianta, fiind prevazut pentru sporirea aderentei adezivilor CM 9, CM 11 si ceilalti.
Se poate el pune cu acelasi efect in CT 85 - adeziv de polistiren ?
Poate se pricepe cineva la chimie... Sa nu aiba efectul contrar la urma urmei.
La fisa tehnica nu recomanda nici o aditivare a lui CT85.
Nu vad de ce ai aditiva pentru ca oricum este destul de "lipicios".. apropo.. ai gasit asa ceva - CC83?
VYS Blog - 100 % D I Y
Cel mai bun Blog de constructii si amenajari
Am de g?nd sa gasesc, nu am gasit inca. Dar inca mai sper... pentru faianta.
Dar ma intreb, daca aditivul de faianta poate avea nevoie de CC 83, nu inseamna ca si aditivul de polistiren ar putea avea nevoie ?
Pentru ca se vede clar din fisa tehnica, aderenta lui CM11 e cel putin de 2 ori mai mare dec?t aderenta lui CT85.
Depinde cum privesti lucrurile, din punctul meu de vedere adezivul de faianta ar putea avea nevoie de aditivul pentru flexibilirare avand in vedere ca dilatarile relative dintre suprafetele de natura diferita - suport si lacare cu ceramica. Totusi adezivul pentru faianta trebuie sa pastreze placa pe un perete si nu este de neglijat greutatea placarii pe cand la polistiren disutam de greutati mult mai mici iar solicitarile sunt preluate de reteaua de armare.
Cred totusi ca CT85 are in componenta si alte lcururi fata de adezivul de ceramica si nu le putem compara.
VYS Blog - 100 % D I Y
Cel mai bun Blog de constructii si amenajari
Asa o fi, ca altfel se lipea polistiren cu adeziv de faianta, era mai ieftin.
Chestia e ca inca mai sper sa pot lipi faianta pe polistiren, adica pe polistiren spacluit cu CT 85 si amorsat cu CT 17.
Polistirenul expandat este un strat prea flexibil si care se comprima usor, din aceasta cauza nu se recomanda placarea direct peste polistiren ci prin intermediul unui strat suplimentar care poate sa fie placare cu placi de gipscarton sau placi aquapanel.
Eu nici nu m-am gandit la polistiren expandat, e adevarat ca am omis acest lucru, ci la polistiren extrudat.
N-ar ajunge CT 85, apoi CT 17, apoi CM11 ?
Pe de alta parte, ce este aquapanelul, cum arata si unde se gaseste ?
Daca aveti la indemana materialele respective faceti un test si vedeti daca dupa 2-3 saptamani se dezlipeste faianta sau se rupe polistirenul. Eu unul nu am vazut inca o placare cu faianta pe polistiren extrudat sau expandat.
Dar oare nu este mai ieftin sa faceti sistemul de rigips cu vata de sticla pentru termoizolare si placare cu faianta ?
O intrebare as avea si eu: daca am consumat 14 saci de adeziv ptr. polistiren, cind am pus polistirenul, aproximativ de citi saci as vea nevoie de acelasi adeziv ptr. a pune plasa peste polistiren?
va multumesc!
O intrebare as avea si eu: daca am consumat 14 saci de adeziv ptr. polistiren, cind am pus polistirenul, aproximativ de citi saci as vea nevoie de acelasi adeziv ptr. a pune plasa peste polistiren?
va multumesc!
Salut
la o suprafata de 200 mp de pereti izolati pe exterior cu polistiren, am folosit 48 de saci adeziv cu tot cu aplicarea plasei si finisare la masa de spaclu
Comentariu