Postat în original de Francu10
Vezi post
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Adeziv polistiren
Adună
Acesta este un topic important.
X
X
-
-
Postat în original de Francu10 Vezi postBună ziua,în mai doresc sa izolez casa cu poliestiren grafitat 14cm,as vrea sa întreb dacă trebuie un adeziv special la acest tip de poliestiren, și dacă ar trebui puțin zgâriat înainte de placare.multumesc
Lasă un comentariu:
-
Bună ziua,în mai doresc sa izolez casa cu poliestiren grafitat 14cm,as vrea sa întreb dacă trebuie un adeziv special la acest tip de poliestiren, și dacă ar trebui puțin zgâriat înainte de placare.multumesc
Lasă un comentariu:
-
Multumesc de sfat. Folosesc Hasit 804 si sunt multumit de el. Nu am experienta cu alti adezivi sa pot compara dar sunt multumit.
Lasă un comentariu:
-
Postat în original de vdingo11 Vezi postBuna seara.
Ce parere aveti despre adezivul Hasit 804? Are un pret destul de mic in comparatie cu celelalte.
Ma intereseaza sa lipesc polistiren grafitat de 100 si nu stiu ce sa aleg dintre: weber 39, Polistirol, Ceresit Thermouniversal si Hasit
Multumec.
- 1 aprecieri
Lasă un comentariu:
-
Inseamna ca ai tencuiala mai groasa, depinde cum este zidit etc. Mai sigur de 180 cum am zis anterior. Mai depinde si de calitatea diblurilor, daca sunt mai rigide, greu se bat cuiele plus ca nu stiu cat de tare se sparge caramida la gaurire, uneori chiar si fara percutie se ciobleste si nu prinde.
Dai alta gaura langa, nu ai ce sa faci.
- 1 aprecieri
Lasă un comentariu:
-
Astazi am inceput sa pun diblurile de 160 la o parte din izolatie. am dat gaura cu burgiu de 10 si 160 lungime, fara percutie si dupa ce introduc diblul si pun cuiul acesta intra lejer pana mai ramane afara 1,5-2cm. Apoi dupa ce il bat si imping diblul in fata joaca.
Nu este cam putin daca doar 1,5-2cm merge prin bataie?
Lasă un comentariu:
-
Atasat gasiti razuitori care va ajuta sa eliminati diferentele de nivel dintre placile de polistiren. Dupa ce lipiti polistirenul o sa razuiti suprafata acolo unde este necesar, este foarte usor de utilizat si fasonati palcile corect, inclusiv pe muchiile exterioare si de la golurile de usi/ferestre.
Merge diblurile de 160, totusi, daca veti constata ca nu trag bine puteti incerca si cu 180. Atentie la gaurire, fara percutie sau foarte usoara.1 Poză
- 1 aprecieri
Lasă un comentariu:
-
Dibluri de 180 mai bine. Izolatia de pe spalet in spatele polistirenului de pe fatada. Sfoara este inutila la placare mai ales ca lipesti la pieptene, teoretic urmaresti fatada. Daca iese vreun colt cativa mm din plan nu este o problema, vei egaliza toate imbinarile inainte de monta plasa, cu razuitorul de polistiren.
- 2 aprecieri
Lasă un comentariu:
-
Exact la acest aspect ma refer. In acest caz polistirenul de pe fatada va veni peste cel de pe spaleti. Are vreo importanta care vine peste: de pe spalet pe cel de pe fatada sau invers? (ma refer la eficienta termica si rezistenta)
Sambata am dat jos ornamentele de la glafuri ai in unele locuri am reusit sa ajung la caramida. Masurand tencuiala are 2-3 cm iar primul perete al caramidei 1 cm. In acest caz credeti ca diblurile cele mai indicate sunt cele de 160?
Am vazut la cineva un lucru destul de interesant. A montat la primul rand placile de la cele doua capete ale peretelui dupa care a intins o sfoara la partea superioara si restul placilor pe rand le-a montat dupa ata. In acest caz nu cred ca exista posibilitatea ca un colt sa tot iasa in afara si sa te trezesti la celalalt capat ca te cam indepartezi de perete.
Problema este ca nu stiu cum a reusit sa intinda sfoara fara sa taie polistirenul.
Lasă un comentariu:
-
Cel mai usor este sa lip[iti polistirenul pe spaleti apoi lipiti polistirenul pe fatada. Ulterior, dupa ce se usuca adezivul se poate taia polistirenul de pe fatada pe contur. Daca va referiti la altceva, detaliati.
Lasă un comentariu:
-
Exista vreo tehnica anume prin care sa decupez perfect polistirenul pentru golurile de geam?
Lasă un comentariu:
-
Si vor mai fi nelmuriri cand ajungeti efectiv sa placati! Apar situatii practice, inerent.
1.Nu se lipeste placile de polistiren pe capete, intre ele. cel mult se poate aplica adeziv poliuretanic daca exista rost.
2.Depinde cat de mari sunt acele caverne, daca sunt mici se pot acoperi cu o mana de adeziv pentru polistiren sau adeziv pentru gresie si faianta. Tot ce este pana in 10mm se poate repara astfel, cu o zi inainte de placare. Daca este mai mult, puteti prepara un mortar din ciment/liant si nisip in proportie 1:3 sau luati un sac de mortar de tencuire gata preparat, pana a doua zi se usuca si se poate placa.
- 1 aprecieri
Lasă un comentariu:
-
Multumesc.
Am zis ca am doar 3 intrebari dar pe parcurs vin si altele.
1. Cand se fixeaza placile la colturi intretesute sau cand se lipeste polistirenul extrudat de 2 cm (acesta am inteles ca este cel mai des folosit si sper ca nu gresesc) se pune adeziv si pe acea portiune de placa peste care se va suprapune alt polistiren? Sau la contactul dintre 2 placi de polistiren nu se pune adeziv pentru a nu se crea punte termica.
2. eu la colturile casei si la geamuri aveam niste ornamente din praf de piatra. Cand am inceput sa le dau jos nu am reusit sa le indrept astfel incat sa nu deteriorez tencuiala. Eu m-am gandit sa repar acele goluri cu un mortar format din nisip si ciment. In aceste conditii se poate aplica izolatia a doua zi sau trebuie lasat mai mult sa se usuce acel strat?
Lasă un comentariu:
Lasă un comentariu: