Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Totul despre Polistirenul Extrudat - XPS

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Totul despre Polistirenul Extrudat - XPS

  In acest topic vom discuta despre POLISTIRENUL EXTRUDAT, simbolizat cu XPS (extruded polystyrene), tipurile de polistiren extrudat care se fabrica, caracteristicile lor, aplicatiile pentru care este recomandat fiecare produs in parte, modul de realizare a acestor aplicatii si altele.

  Asadar, asteptam forumisti interesati de elucidarea misterului din spatele POLISTIRENULUI EXTRUDAT!
  Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

  Community Manager MC

 • #2
  Polistirenul extrudat are o reputatie solida pentru fiabilitate si rezistenta superioara la efectele distructive ale naturii.

  Datorita superioritatii din punct de vedere al rezistentei la compresiune este ideal pentru izolarea pardoselilor supuse la trafic.

  Impermeabilitatea polistirenului extrudat il recomanda pentru termoizolari in medii umede: fundatii, socluri si terase inversate.

  Fluctuatiile de temperatura (sub si peste 0 °C) in prezenta umiditatii au
  consecinte negative in cazul multor materiale pentru constructii. Rezistenta polistirenului extrudat la umezeala, combinata cu duritatea si elasticitatea, fac din el un produs rezistent la inghet/dezghet.
  Are o structura celulara inchisa, nu are capacitatea de a „respira“, fapt pentru care nu este recomandat pentru termoizolarea exterioara a fatadelor, chiar daca la prima vedere rezistenta termica oferita pare mai buna decat cea a polistirenului expandat.

  Prezinta rezistenta mai mare la agenti chimici precum: acizi, baze, alcool
  si vopsele bazate pe alcool, apa sarata, ciment, asfalt etc.

  O placa de polistiren extrudat expusa la soare isi schimba culoarea, devenind „pala si prafuita“, dar nu-si va schimba simtitor valorile termoizolante.

  Deoarece a termoizola o casa inseamna mai mult decat sa aplicam polistiren pe fatada. Trebuie sa avem in vedere ca acest tip de polistiren reprezinta un material dedicat anumitor aplicatii, impreuna cu altele - de exemplu polisitrenul expandat, va duce la o izolare corecta a cladirilor.

  Comentariu


  • #3
   Felicitări pentru ideea acestui topic.
   Anul acesta, în primăvară-vară, voi izola o casă din cărămidă P+1. Sunt foarte interesat de subiect și aș dori să știu cum se poate izola cu polistiren extrudat soclul construcției, adică fundația.
   Un vecin de pe aceiași stradă cu mine a avut o experiență neplăcută când după nici 1 an i s-a desprins polistirenul extrudat de pe soclu, dar probabil nu a folosit adezivul potrivit.

   Am o terasă deasupra bucătăriei și una jos ce se continuă din living. Cea de la etaj am izolat-o cu membrană hidro sub care am pus polistiren extrudat, iar deasupra s-a turnat șapă. Mă interesează cum pot să izolez parapetul terasei, care este din cărămidă, pentru a evita crearea punților termice. La fel și la terasa de la parter, cum pot împiedica crearea punților termice?

   Mă opresc aici cu întrebările.

   Comentariu


   • #4
    Ne puteti atasa foto cu terasele respective?

    Polistirenul extrudat poate fi lipit fara probleme pe zona de soclu sau fundatie daca se utilizeaza o calitate adecvata si adezivul potrivit.
    Trebuie stabilit de la bun inceput daca zona de soclu va avea sau nu hidroizolatie deoarece aplicarea polistirenului se face diferit.

    Considerand cazul in care polistirenul extrudat se aplica pe un soclu fara hidroizolatie, avem etapele:
    -curatare si desprafuire soclu
    -amorsare
    -aplicare polistiren extrudat cu adeziv pentru polisitiren
    -placi de polistiren extrudat cu suprafata rugoasa sau striata
    -dibluri
    -masa de spaclu armata cuplasa de fibra de sticla
    -amorsa tencuiala decorativa
    -tencuiala decorativa mozaicata

    Polistirenul extrudat utilizat pentru zona de soclu, in aceasta solutie, trebuie sa aiba acea suprafata rugioasa sau striata pentru a avea o aderenta corespuzantoare a adezivului pentru polistiren. utilziarea unui polistiren cu fata lucioasa va duce, mai devreme sau mai tarziu, la problema ridicata de dvs. - desprinderea de pe soclu sau desprinderea masei de spaclu cu tot cu decorativa.
    Un tip de polistiren striat este cel produs de Austrotherm, ma refer la produsele XPS P SF sau XPS P GK. Va recomand acest polistiren pentru termoizolarea soclului casei dvs.

    Comentariu


    • #5
     Mulțumesc foarte mult, am să caut produsele indicate de dvs., cele cu striații.
     Menționez că soclul casei, fundația, nu are hidroizolație.
     Am să pun și câteva poze pentru a primi sfaturi cât mai practice. Eu am folosit polistiren extrudat cu suprafața lucioasă, după cum spuneam, sub hidroizolația terasei, dar am folosit și la parterul casei sub șapă.

     Comentariu


     • #6
      Am reușit să fac câteva poze.
      Va-ș fi recunoscător dacă mi-ați da o soluție de izolare în acest caz.
      Fișiere atașate

      Comentariu


      • #7
       Nu aveti decat sa realizati termoizolarea totala, anveloparea, fatadei inclusiv zona parapetului aferent terasei de la etaj.
       Totul se va imbraca in polistiren expandat sau vata minerala bazaltica daca optati pentru aceasta varianta http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=24941
       Pentru termosistemul cu polistiren expandat va recomand sortimentele EPS AF 80 sau EPS AF Plus de la Austrotherm.

       Comentariu


       • #8
        Multumesc foarte mult.
        Credeti că ar trebui să îmbrac și terasa de la parter în polistiren extrudat?

        Comentariu


        • #9
         Solutii de rezolvare a izololatiilor in orice cicumstante...

         Postat în original de DeCasa
         Am reușit să fac câteva poze.
         Va-ș fi recunoscător dacă mi-ați da o soluție de izolare în acest caz.
         Exista o mutime de sisteme de izolatii...termice,fonice,hidro,etc. Important e sa acceptam si alte tipuri, decat cele invatate si stiute. In anii in care m-am invartit in domeniul constructiilor, in interes personal, am cules o multime de informatii care va pot fi de folos.

         Asa ca va astept sa vb despre problemele cu care va confruntati.

         Comentariu


         • #10
          Re: Solutii de rezolvare a izololatiilor in orice cicumstant

          Postat în original de DeCasa
          Multumesc foarte mult.
          Credeti că ar trebui să îmbrac și terasa de la parter în polistiren extrudat?
          Cum ganditi sa arate in final aceasta terasa? Va fi descoperita, inchisa etc.?

          Postat în original de SDC
          Postat în original de DeCasa
          Am reușit să fac câteva poze.
          Va-ș fi recunoscător dacă mi-ați da o soluție de izolare în acest caz.
          Exista o mutime de sisteme de izolatii...termice,fonice,hidro,etc. Important e sa acceptam si alte tipuri, decat cele invatate si stiute. In anii in care m-am invartit in domeniul constructiilor, in interes personal, am cules o multime de informatii care va pot fi de folos.Asa ca va astept sa vb despre problemele cu care va confruntati.
          Asteptam cu interes prezentarile dvs. si va multumim anticipat pentru informatiile pe care le veti oferi utilizatorilor forumului.

          Comentariu


          • #11
           Terasa de la parter va fi acoperită cu un acoperiș ușor pe stâlpi de lemn, rămâne ventilată. În afară de faptul că nu va ploua pe suprafața ei (exceptând fenomene meteo extreme: viscol, furtună) în rest nu va avea altă protecție.
           Credeți că va trebui învelită complet în XPS?

           Comentariu


           • #12
            Consider ca ar fi inutil sa izolati, integral cu polistiren extrudat, o astfel de terasa care va ramane deschisa.

            Comentariu


            • #13
             Ar trebui izolată doar porțiunea din jurul bucătăriei?
             Mă gândesc că dacă voi lăsa terasa neizolată se va putea transmite temperatura rece prin legătura cu betonul din fundație și cel de la colțul camerei. Să izolez doar pe o suprafață de 1metru , să zicem, în jurul bucătăriei iarăși nu e bine. Eu mă gândeam să izolez toată suprafața de deasupra plus soclul din lateral care are legătură cu colțul bucătăriei.

             Ce ziceți?

             Comentariu


             • #14
              Izolarea partiala a terasei (soclu in zona bucatariei) nu ajuta mai deloc, izolarea totala poate fi prea costisitoare raportat la avantajele obtinute. In plus este posibil sa nu va permita spatiul de la usa de acces sa va inaltati prea mult (7-10cm).
              Cred ca influentele pe zona de soclu sunt destul de reduse pentru a crea vreo problema, mai ales daca orientarea terasei nu este pe nord.

              Comentariu


              • #15
               Mulțumesc pentru sfaturi. Terasa este spre vest. Probabil dacă izolația de 10 cm o fac până jos la nivelul șapei actuale de pe terasă e ceva?
               Fișiere atașate

               Comentariu

               Procesare...
               X