Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Totul despre Polistirenul Extrudat - XPS

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • O listă de întrebări primite pe adresa Redactiei, din partea utilizatorului MD, care dorește să execute termoizolatia pardoselii intr-un apartament situat la parterul unui bloc:

  Buna ziua,

  Va cer ajutorul, privind renovarea unui apartament situat la parterul unui bloc, deoarece meseriasii cu care am luat legatura mi-au spus variante diferite chiar contradictorii.

  Va rog sa-mi spuneti care sunt cele mai bune solutii pentru hidroizolatie si termoizolatie fata de subsolul rece, deoarece pe timpul iernii se face condens si implicit a aparut mucegai.

  Doresc sa scot parchetul din camere si tratarea podelelor de beton si a peretilor cu solutie antimucegai.

  Va rog sa-mi spuneti care este ordinea de asezare a materialelor (de jos in sus) si ce materiale sa folosesc pentru hidro si termo izolatie.

  Se poate realiza termoizolatia doar cu placi de polistiren extrudat si plasa de armare, fara turnare de sapa?

  Va multumesc anticipat!
  www.calindiaconu.com

  Comentariu


  • In mod normal o hidroizolare nu este necesara pentru ca problema nu este legata de prezenta apei ci doar de condens - umiditate.
   Parterul unui bloc este predispus la umiditate ridicata, pe de o parte datorita umbririi dar si influentei subsolului. Inainte de toate trebuie sa va asigurati ca subsolul este perfect uscat, fara scurgeri din instalatii si neaparat ventilat.

   Pardoseala rece poate fi tratata cu o izolatie atat pe tavanul subsolului dar si pe pardoseala dvs. Izolarea pardoselilor se face cel mai bine cu polistiren extrudat daca este posibila introducerea izolatiei fara a afecta foarte mult inaltimea pe caile de acces. Integrarea izolatiei se poate face prin desfacerea unor straturi existente aflate pe pardoseala, tinta fiind pastrarea pe catr posibil a nivelului la pardoseala. Peste izolatie trebuie sa fie egalizata cu placi fibro-lemnoase sau sapa de egalizare. O alta solutie de genul masei de spaclu armate nu este corespuznatoare si nu va ajuta pentru ca nu poate prelua incarcarile pe pardoseala, existand certitudinea ca se va fisura imediat si nu ajuta deloc sistemul. Un polistiren extrudat Fibrostir cu grosimea de minim 20mm va ajuta in ridicarea confortului in camerele de la parter. Daca spatiul permite o grosimea de maxim 5cm este cu atat mai bine.

   Comentariu

   Procesare...
   X