Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Termoizolatie planseu catre pod

Adună
Acesta este un topic important.
X
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Răspuns la: Răspuns la: Termoizolatie planseu catre pod

Postat în original de vdingo11 Vezi post
    1. De ce spuneti ca nu este indicata nici un fel de folie? nu se pune folie pe pod si apoi vata?
    2. al II-lea strat de folie doresc sa il pun pentru a nu ramane vata neacoperita prin pod. Nu stiu daca este bine sau are vreun efect negativ.
    Acel miros a aparut imediat de cand am pus vata pe pereti (inainte de a pune folia si rigispsul, iar toata vata era perfect uscata) Nici nu sesizasem de la care val a aparut mirosul si nu puteam sa o inlocuiesc pe toata, ca nu imi permiteam financiar.
    Ce vata s-a utilizat? Este posibil sa fi fost ceva ciudat cu rola respectiva, in mod normal nu ar fi trebuit sa aveti probleme legate de miros.
    Spuneam ca 10cm este destul de putin pentru a utiliza si bariera de vapori sub stratul d eizolatie, intre planseul si aceasta. Daca este doar o camera, nu cred ca fie un flux foarte mare de vapori care sa creeze probleme.
    Folia peste izolatie ar trebui sa fie de difuzie pentru a permite eliminarea vaporilor altfel poate aparea condensul si oricum nu se poate aseza doar asa, fara nici o fixare, mai ales ca vata va sta libera.

Comentariu

• Răspuns la: Termoizolatie planseu catre pod

Buna seara.Vreau sa izolez planseul dintre etaj si pod.Grinzile din pod sunt de 15 cm de groase si din 80 in 80 cm puse.Tavanul e facut doar cu scandura pentru moment.Inainte de a monta gips-cartonul la tavan trebuie pusa izolatia nu?E bine inainte de vata sa pun carton bituminat?am ineles ca se comporta mai bine decat folia de vapori?! In pod ar veni asa scandura, cartonul,vata 15 cm grosime apoi iara scandura.Mi am procurat un tip de vata care nu e sul ci bucati patrate.Daca nu imi ajunge voi lua sul cu folie de vapori.multumesc.

Comentariu

Nu aveti nevoie de carton bituminos. Probabil ati cumparat vata bazaltica, poate fi utilizata insa ce grosime are? Va trebui sa amplasati un strat de 15cm intre grinzile de lemn si inca unul de 5cm sub acesta, in structura pentru gipscarton.Utilizati obariera de vapori si nu carton bituminos.

Comentariu

Am folosit Isover Acusto.
          Nu vedeti nici o solutie pentru a preveni imprestierea firicelelor de vata prin pod? (cand am montat vata in camera am observat acest lucru)

Comentariu

Da, este vata bazaltica dar s-a cam faramitat cam jumatate din total.Mi s a spus ca trebuie s o rup toata bucatele mici si asa sa pun intre grinzi cam 5 cm inaltime si restul de 10 cm sa pun vata la sul.ca sa nu ajunga umezeala la gips carton am auzit ca e mai bun cartonul bituminat, acelasi care se foloseste si la zidarie.ce fel de bariera spuneti ca ar fi mai buna?oricum vata bazaltica nu imi ajunge si mai trebuie sa cumpar un alt tip de vata.rigipsul la tavan vine prins direct de scandura,fara profile.

Comentariu

• Ce solutie am?

Salutare,

Am o suparafta de aprox 10mp cu tavan fals din rigips. Am urcat in pod sa vad ce-i acolo. Rigipsul este prins pe cadrere de tabla care la randul lor sunt prinse de centurile peretilor. Am numarat 2 barne de lemn si 4 bare de metal care sunt departate la vreo 70-80cm si sunt fixate peste centurile peretilor.Intre barna si rigips este un spatiu de vreo 8cm. Acum exista ceva vata de sticla (de vreo5cm) , in unele parti este model cu folie de aluminu, in atele simpla.
              Peste barnele de lem sunt puse niste placi de lemn.
              Ce ma sfatuti sa fac pt termiozolare? Avand in vedere ca vata cu folie de aluminiu nu-i pe toata suprafata va trebui sa pun folie pentru bariera de vapori?Multumesc.

Comentariu

buna ziua
                va rog sa ma ajutati si pe mine sa iau o decizie corecta privind modului de izolare a planseului dintre etaj si mansarda
                Mansarda nu va fi locuita pe o perioada de 7-8 ani sau chiar mai mult , deci nu va fi un spatiu incalzit si din cate am inteles este mai bine sa izolez spatiu incalzit ,iar tavanul etajului sau podeaua mansardei este alcatuita din grinzi de 5x15 cm puse pe cant si podit tot cu dulapi cu grosimea de 5 cm, si ma gandeam sa folosesc in stratul izolator polistilen grafitat cu grosimea de 15 cm , acesta avandul deja ca rest din izolatia exterioara a casei
                Mentionez ca acoperisul are folie anti condens pe asteriala
                structura de izolatie am gandit-o in felul urmator de sus in jos :
                - dulapi de 5 cm grosime
                - grinzile de 5x15 cm
                -polistilen grafitat de 15 cm grosime intre grinzi
                - vata bazaltica de 10 cm pusa transversal
                - profile pentru rigips cu grosime de 5cm
                - vata bazaltica cu grosime de 5cm intre profile
                -folie dubla de aluminiu cu bule de aer la mijloc
                - rigips
                Este corect acest tip de izolatie?
                In urma acestei izolatii credeti ca mai este necesar sa mai aplic vre-o izolatie si la tavanul mansardei ?
                Este bine sa folosesc polistilenul grafitat in stratul izolator la interior ? , mai ales asa cum am eu de gand sa-l ingrop intre grinfile de lemn?
                Va rog sa-mi raspundeti , pentru ca vreau sa ma apuc de treaba in urmatoarele zile
                Va multumesc

Comentariu

• Răspuns la: Ce solutie am?

Postat în original de Mindrunner Vezi post
                  Salutare,

Am o suparafta de aprox 10mp cu tavan fals din rigips. Am urcat in pod sa vad ce-i acolo. Rigipsul este prins pe cadrere de tabla care la randul lor sunt prinse de centurile peretilor. Am numarat 2 barne de lemn si 4 bare de metal care sunt departate la vreo 70-80cm si sunt fixate peste centurile peretilor.Intre barna si rigips este un spatiu de vreo 8cm. Acum exista ceva vata de sticla (de vreo5cm) , in unele parti este model cu folie de aluminu, in atele simpla.
                  Ce ma sfatuti sa fac pt termiozolare? Avand in vedere ca vata cu folie de aluminiu nu-i pe toata suprafata va trebui sa pun folie pentru bariera de vapori?Multumesc.
                  Placile de lemn inchid "etans" partea de deasupra vatei minerale?
                  Daca da, atunci trebuie pusa neaparat bariera de vapori.
                  Daca nu, mai adaugati 20 cm vata minerala pe deasupra sau pe unde puteti si rezolvati problema.
                  Orice varianta alegeti, mai este nevoie de cel putin 10 cm de termoizolatie, cei 5 sunt prea putini.

Postat în original de mihaiiasi Vezi post
                  buna ziua
                  va rog sa ma ajutati si pe mine sa iau o decizie corecta privind modului de izolare a planseului dintre etaj si mansarda
                  Atat timp cat folositi bariera de vapori nu ar trebui sa fie nicio problema cu intercalarea vata/polistiren.
                  Din cele enumerate grosimea totala a termoizolatiei ar fi de 30 cm, ceea ce este bine.
                  Daca aveti "open-space" cu mansarda sau hol din mansarda atunci trebuie aplica termoizolatie si acolo. Daca mansarda este inchisa de parter atunci nu ar mai fi nevoie, desi este recomandat.
                  Este logic, o termoizolatie aplicata atat planseului cat si acoperisului este superioara uneia aplicata doar planseului.

Eu as recomanda o termoizolare de 25-30 cm aplicata tavanului mansardei si 20 cm planseului dintre nivele. Astfel rezolvati "problema" pe termen lung.
                  iTermice --- Sursa ta de caldura

Comentariu

Va rog sa ma ajutati cu un sfat la problema mea: cum sa asez vata peste tavanul de lut in pod? (sa o pun asa pur si simplu fara folie.
                    Doresc sa incep lucrarea cat de curand si nu stiu cum sa procedez.

Comentariu

buna ziua
                      am si eu o intrebare
                      am o camera la mansarda unei case care se afla in stadiu de amenajari interioare
                      as vrea sa fac intr-o camera care este destul de inalta un pod insa am 2 intrebari:
                      1. cum prind bridele pentru capriorii de 10x10 avand in vedere ca zidaria este din caramida?
                      2. sub asteriala am izolat cu 10 cm de vata, cum trebuie sa continui cu izolarea sub asteriala?(ma gandeam la vata de 5 cu folie de aluminiu), dar sub peste podeaua podului(tot cu vata de 5 cu folie de aluminiu) care se va construi?este ok asa?
                      mentionez ca peste capriori se va bate scandura iar sub aceasta spre camera se va pune rigips.
                      mersi anticipat

Comentariu

• Răspuns la: Ce solutie am?

Postat în original de Mindrunner Vezi post
                        Cred ca trebuie refacut cat mai mult din acest planseu inzona temroizolatiei. Nu aveti poze facute din pod, cu structura interioara a planseului? Cei 5cm de vata sunt ca si inexistenti daca este asa cum ati spus dvs.

Comentariu

Postat în original de mihaiiasi Vezi post
                          buna ziua
                          Mansarda nu va fi locuita pe o perioada de 7-8 ani sau chiar mai mult , deci nu va fi un spatiu incalzit si din cate am inteles este mai bine sa izolez spatiu incalzit ,iar tavanul etajului sau podeaua mansardei este alcatuita din grinzi de 5x15 cm puse pe cant si podit tot cu dulapi cu grosimea de 5 cm, si ma gandeam sa folosesc in stratul izolator polistilen grafitat cu grosimea de 15 cm , acesta avandul deja ca rest din izolatia exterioara a casei
                          Mentionez ca acoperisul are folie anti condens pe asteriala
                          Aveti raspunsul meu in celalalt topic unde ati postat mesajul, discutam doar acolo.

Comentariu

Postat în original de tigy Vezi post
                            am o camera la mansarda unei case care se afla in stadiu de amenajari interioare, as vrea sa fac intr-o camera care este destul de inalta un pod insa am 2 intrebari:
                            1. cum prind bridele pentru capriorii de 10x10 avand in vedere ca zidaria este din caramida?
                            2. sub asteriala am izolat cu 10 cm de vata, cum trebuie sa continui cu izolarea sub asteriala?(ma gandeam la vata de 5 cu folie de aluminiu), dar sub peste podeaua podului(tot cu vata de 5 cu folie de aluminiu) care se va construi?este ok asa?
                            1. Nu am inteles intrebarea, mai ales asocierea capriorilor cu caramida in contextul intrebarii. Va referiti la bridele pentru montarea profilelor din gipscarton pe grinzile din lemn?
                            2. Izolarea planseului catre pod, tavanul camerei/mansardei este un aspect si va trebui izolat foarte bine, minim 20cm de vata minerala. Izolarea sub acoepris, sarpanta, este optionala si poate ramane la cei 10cm de vata daca spatiul respectiv este doar pod. Asteptam lamuriri si eventual foto ca sa vedem situatia reala.

Comentariu

• Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Termoizolatie planseu catre pod

Postat în original de vdingo11 Vezi post
                              Va rog sa ma ajutati cu un sfat la problema mea: cum sa asez vata peste tavanul de lut in pod? (sa o pun asa pur si simplu fara folie.
                              Doresc sa incep lucrarea cat de curand si nu stiu cum sa procedez.
                              Ce grosime de izolatie aplicati?

Comentariu

1 eu vreau sa fac un planseu in camera(pod) pe care il fac din grinzi pe care bat scandura, in unele locuri grinzile trebuie sa le prind cu bride de caramida si nu prea gasesc solutii avand in vedere ca daca dau gaura in caramida nu se prinde nimik in ea
                                2. izolarea planseului catre pod se poate face in felul urmator?:vata de 10 intre capriori, vata de 10 sub rigips, bariera de vapori si rigips?,
                                la acoperis peste izolatia de 10 sa mai pun una de 5 cu folie de aluminiu?sau e suficienta cea de 10 fara folie?sau sa o inlocuiesc pe cea de 10 fara folie cu una cu folie?
                                Fișiere atașate

Comentariu

Procesare...
                                X