Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Termoizolatie planseu catre pod

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Buna ziua.Am nevoie de sfaturi.
  IAm construit o casa si am ales sa fie cu planseu de lemn.Meseriasii nu au stiu ca trebuie si folie antivapori.De jos in sus: placi rigips, montanti si acel chenar pentru fixarea placilor apoi osb de 8 mm , grinzi de lemn , intre grinzi s-a pus vata minerala de 10 cm apoi scandura de lemn peste grinzi.Nu am condens deocamdata.Dar au inceput sa apara troznete in pod(dilatatii termice).Podul casei nu este izolat.Troznetele au inceput sa apara dupa vreo 2 ani.Ce se intampla si ce pot face?
  Aseara am urcat in pod si am observat scanduri fisurate!

  Comentariu


  • Izolatia mentionata este precara. Sigur trosniturile se datoreaza uscarii lemnului.
   VYS Blog - 100 % D I Y
   Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

   Comentariu


   • Buna ziua,

    Vreu sa imi fac o casa doar pe parter, dar voi turna tavanul din beton.
    Am o nelamurile referitoare la izolare.
    Tinand cont ca o sa pun tavan din gips-carton ce varianta de izolare termica este mai recomandata:
    1) izolare cu vata minerala in structura metalica a tavanului, sau
    2) sa izolez placa in pod cu poistiren extrudat si sa torn alta sapa peste el?

    Podul o sa fie folosit ca spatiu de depozitare.
    Torn placa peste parter in ideea ca poate pe viitor se va mansarda.

    Multumesc frumos!

    Comentariu


    • Salutare tuturor,

     Ma aflu intr-o dilema destul de mare, si din pacate si contra cronometru... la mine la bloc este acum o echipa de meseriasi care au un lift care pot urca anumite materiale in pod.
     Stau la et. IV intr-un bloc, iar deasupra am un pod pe care este pusa tigla. Tigla este direct asezata pe capriori / lateti fara alte materiale... mai traditional cred.
     Acum eu as vrea sa izolez partea mea de apartament in pod. Am citit si pe aici, si pe alte forumuri, si sunt inca putin in ceata, motiv pentru care apelez la ajutorul vostru.
     Din cate am vazut si am citit :
     * curat podeaua din pod (mai bine zis cimentul sau ceva membrana bituminoasa - care cred ca a fost cu ceva timp in urma)
     * aplic o bariera de vapori (daca m-ati putea ajuta cu o recomandare si cum sa o fixez pe podea.... eu ma gandeam cu ceva silicon)
     * peste sa pun polistiren extrudat de 100 [mm] pe care sa-l prind de bariera cu spuma / adeziv
     * ulterior sa pun o plasa de sapa - cateva bucati
     * sa torn o sapa peste toata suprafata acoperita cu polistiren.

     Am citit si despre vata minerala bazaltica, dar imi este foarte dificil ... capriori / griniz de lemn, vata, ulterior OBS / scandura... imi depaseste mult bugetul
     M-am orientat spre polistiren deoarece, ocazional (o data - de doua ori pe an) poate mai merge careva prin pod, sa mai vada de o tigla, de una alta... sa poata calca fara probleme.
     Ar mai trebui pusa si ceva folie anticondens?

     Va multumesc.

     Comentariu


     • La acest tip de pod nu este necesar decat sa asezi izolatie peste placa existenta. Poti pune fara probleme doar polistiren exandat, doua straturi, asezat direct pe stratul existent, hidroizolatia veche presupun. Daca vrei poti aseza direct pe polistiren cateva scanduri pentru usoara circulatie, nu se deterioreaza.
      VYS Blog - 100 % D I Y
      Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

      Comentariu


      • Postat în original de VYS Vezi post
       La acest tip de pod nu este necesar decat sa asezi izolatie peste placa existenta. Poti pune fara probleme doar polistiren exandat, doua straturi, asezat direct pe stratul existent, hidroizolatia veche presupun. Daca vrei poti aseza direct pe polistiren cateva scanduri pentru usoara circulatie, nu se deterioreaza.
       Multumesc frumos de sfat. Chiar azi am mai discutat cu un domn care se ocupa de poduri (mansarde, acoperisuri, hidroizolati pe terase etc) si mi-a dat acelasi sfat : de a lipi direct polistirenul pe hidroizolatia existenta (este ceva membrana bituminoasa, smoala - ceva de genul). As opta in continuare pentru extrudat, caci mi se pare mai rigid si cumva mai simplu de lucrat cu el. Plus are o rezistenta ceva mai mare , se poate calca fara probleme pe el. Cel expandat...mi teama sa nu se lase, sa actioneze cumva ca o saltea.
       Multumesc mult!

       Comentariu


       • Nu cred ca pretul este foarte prietenos si nu se justifica in aceasta aplicatie. Parerea mea este ca arunci banii degeaba, iar polistirenul extrudat rezista foarte bine. Poti face un test cu o placa daca nu crezi, iar daca asezi pe calea de circulatie o scandura sau un straif de OSB, va fi perfect pentru pasire. Chiar si EPS 70 rezista fara probleme, probat. Daca vrei o fixare minima este suficient sa folosesti adeziv poliuretanic, in cateva puncte.
        VYS Blog - 100 % D I Y
        Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

        Comentariu


        • Postat în original de VYS Vezi post
         Nu cred ca pretul este foarte prietenos si nu se justifica in aceasta aplicatie. Parerea mea este ca arunci banii degeaba, iar polistirenul extrudat rezista foarte bine. Poti face un test cu o placa daca nu crezi, iar daca asezi pe calea de circulatie o scandura sau un straif de OSB, va fi perfect pentru pasire. Chiar si EPS 70 rezista fara probleme, probat. Daca vrei o fixare minima este suficient sa folosesti adeziv poliuretanic, in cateva puncte.
         Multumesc frumos. O sa fac o proba inainte de a ma apuca de lucrare, sa vad cum iasa. NU neg / contrazic cele spuse. Cumva mi si teama, ca poate urca cineva, isi aprinde o tigara... si aia e. Podul este comun intre 2 scari. O sa fac ceva probe / teste, si la final o sa si pun o poza doua cu ce am reusit sa fac. Multumesc frumos de sfaturi.

         Comentariu

         Procesare...
         X