Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Inchiderea si termoizolarea balconului

Adună
Acesta este un topic important.
X
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Postat în original de Gemini
    In cazul pardoselii va recomand si realizarea stratului de armare in masa de adeziv CT85 (spacluire polistiren) pentru ca aceasta suprafata va fi suportul sapei autonivelante. In acest fel solicitarile vor fi preluate de plasa de fibra iar riscul aparitiei fisurilor se elimina.
    Spacluirea pentru pardoseala se face cu un strat mai gros de material? Am o teama ca va ceda in momentul cand o sa calc pe el pentru a turna autonivelanta (nu am mai avut ocazia sa calc pe asa ceva sa-mi fac o idee despre rezistenta la compresiune).

Stiu ca in general aici se dau sfaturi vizavi de materiale Ceresit, insa am gasit la Baumax (mi s-a indeplinit visul si avem si la Sibiu un magazin specializat) un adeziv si o sapa autonivelanta Ceradez (sunt mai convenabile ca pret)... A mai lucrat cineva cu aceasta marca? A avut probleme?
    Mutumesc.
    Ce-si face omu' cu mana lui... este DIY.

Comentariu

• Un strat de maxim 3-5 mm este suficient. Va rezista bine pe parcursul turnarii sapei.

Despre produsele mentionate de dvs. am o parere buna.

Comentariu

• Am terminat cu gletuitul tavanului, in weekend o sa dau cu lavabila tavanul si peretii.

Weekend-ul urmatorul trecem la pardoseala. La acest capitol mai vreau sa cer parerea celor cu experienta:

- stiu cum este indicat sa se faca izolarea pardoselii insa sunt fortat sa mai reduc din inaltimea totala. In final as vrea sa fixez cu adeziv extrudatul de 2cm si sa renuntz la spacluire + autonivelalnta si sa pun parchetul melaminat direct peste extrundat. Astea din cauza ca o inaltime mare trece peste pragul usii si am vrut sa iers oarecum la nivel. Am mozaic in balcon si... 'vecini' sub mine pe care nu am vrut sa-i mai deranjez cu "exfolierea" mozaicului...

Este un balcon lat de 110 cm, in care nu va fi decat un birou cu calculatorul si niste scaune usoare (si florile sotiei).

Vine si intrebarea: ce consecinte poate avea faptul ca "vreau sa sar" peste spacluire si sapa? Pot fi dezastruoase? A mai facut cineva un montaj de felul acesta?

Multumesc,
        Cipm

Comentariu

• Daca doriti sa renuntati la sapa autonivelanta montati macar un placaj de fag 4 mm peste polistirenul extrudat.
          Ofera o suprafata mai mare de apasare pe extrudat.
          O sa aveti urmatoarele straturi :
          -polistiren extrudat 20 mm
          -placaj de fag 4 mm
          -folie PPE 2-3 mm
          -parchet laminat 8 mm

Comentariu

• Cota la nivelul pragului este de 30mm.
            Daca mai aveam 4 mm dadeam o sapa cu plasa..

Deci sa inteleg ca pericolul ar fi deterioarea extrudatului prin presiunea marita pe sufrafata de contact sau se deterioreaza parchetul? Se poate desface din "click" ?

Multumesc.

Comentariu

• Postat în original de cipm
              ...Deci sa inteleg ca pericolul ar fi deterioarea extrudatului prin presiunea marita pe sufrafata de contact sau se deterioreaza parchetul? Se poate desface din "click" ?...
              Da, asa este.

Comentariu

• Aderenta adezivului de polistiren pe mozaic nu este foarte buna.

Daca doriti sa temoizolati pardoseala cea mai buna solutie este eliminarea stratului de mozaic, izolarea si turnarea unei noi sape autonivelante - in cazul dvs.

Referitor la "placajul de fag" am rezerve prividn rezistenta acestuia la umiditate - fiind posibila aparitia deformarilor (umflarii).

Comentariu

• Asa este domnule Gemini, exista acest pericol de deformare.

Gaseam noi o metoda de hidroizolare eficienta daca ar fi fost utila placarea cu placaj.

Comentariu

• Si eu am rezerve referitor la utilizarea placajului... stiu ca normal ar fi sa elimin mozaicul, insa cum am spus as fi vrut sa "sar" peste operatiile care imi pot deranja vecinii.
                    In fine va multumesc, pentru sfaturi si pana in urmatorul weekend o sa iau o decizie.

Comentariu

• Nu pot sa spun decat ca am gasit raspuns la multe din intrebarile mele cu privire la termoizolarea balconului in mesajele de aici. Multumesc tuturor! As avea nevoie de o indrumare din partea d-voastra in legatura cu sapa autonivelanta.Oferta in zona in care locuiesc este urmatoarea : Adeplast , Ceradez, Italkol si Multim(?).Ce sa aleg?
                      Cu stima!

Comentariu

• Thomsit sau baumit.

Comentariu

• Multumesc pentru sfat si pentru promptitudine!

Am colindat tot orasul si altceva nu am gasit.Iar pt un sac (atat imi trebuie pt 4 mp)nu are rost sa ma deplasez in alta localitate unde nu am garantia ca o sa gasesc ce caut.

Asta e !
                          Multumesc inca o data si sa auzim numai de bine !

Comentariu

• Atunci alegeti italkol sau ceradez.

Comentariu

• Ma indatorati prea mult domnule Gemini ! Multumesc de raspuns.

Am ajuns la concluzia ca vanzatorii de materiale de constructii de aici nu prea tin pasul cu noutatile in domeniu ori nu sunt meseriasi in localitate pentru ca prea multe din materialele pe care le-am cautat nu au fost de gasit .Nimeni nu a auzit de amorsa (care pare deja banala) CT17 sau de banda de izolare CL52 si multe altele.

Cu toata stima !

PS. Banuiesc ca mi le-ati recomandat in ordinea prioritatilor.

Comentariu

• IZOLARE PARDOSEALA BALCON

HELP MEEEE. AM INCHIS BALCONUL CU TERMOPAN,PANA LA JUMATATE,IN JOS CU B.C.A. +POLIESTER+RIGIPS,PE INTERIOR. ACUM AM PROBLEME CU CONDENSUL CARE SE FACE DIN CAUZA CA PARDOSEALA ESTE DINMOZAIC SI CEL DE LA ETAJUL INFERIOR NU ARE BALCONUL INCHIS. DEJA MI-A APARUT MUCEGAIUL PE PERETI CU TOATE CA AM MUTAT SI UN CALORIFER IN BALCON. NU SUNT CUNOSCATOR IN ALTE TENCUITULUI ,DAR DA-TI-MI UN SFAT. MULTUMESC ANTICIPAT. IONICA, GALATI, 03.12.2006

Comentariu

Procesare...
                                X