Announcement

Collapse
No announcement yet.

Inchiderea si termoizolarea balconului

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Acesta era ultimul pas pe care voiam sa il fac.
    Am trimis un E-mail domnului agent ,fiind inceput de weekend nu am telefonat,si deocamdata nu am primit nici un raspuns.
    Mai astept.Daca nu dau telefon(e mai sigur).

Cu toata stima si sa auzim numai de bine !

Comment

• DORESC SA INCHID BALCON CU TERMOPAN

as dori sa-mi spuneti ce trebuie sa fac inainte de a inchide un balcon cu termopan.
      mentionez ca balconul este zidit la exterior (placa de beton) si are o balustrada din fier.
      as dori sa stiu daca profilul PVC se prinde direct pe balustrada sau nu iar in acest caz ce trebuie facut?
      cum tebuie sa izolez baconul?cu bca si polistiren expandat ?
      mentionez ca balconul este la et 1 iar in acest caz trebuie sa izolez si podeaua si tavanul?

Comment

• In principiu :
        -pe placa de beton montati polistiren expandat si ziditi pe linga un zid subtire de BCA termoizolant.
        -la partea superioara a balustrazi se face o centura de beton armat de 10 cm grosime care leaga placa de beton existenta + balustrada de fier +zidaria de BCA.

Daca postati o poza (macar o schita) va pot ajuta cu schita de executie a termoizolatiei.

Comment

• Fiind la etajul 1 presupun ca nu existabalcon sub dvs. Balconul va fi inglobat in spatiul camerei?

Aveti doua posibilitati pentru pardoseala balconului: pe interior cu polistiren extrudat sau daca nu exista balcon sub dvs. si nici o altfel de conditionare se poate aplica polistiren expandat sub placa balconului. Tot pe exterior este de preferat sa izolati cu polistiren extrudat - parapetul balconului.

Daca spatiul interior al balconului permite se poate face si o dublare a parapetului cu BCA de izolatie, subtire.

Se poate prinde tamplaria de balustrada metalica insa trebuie avut grija ca aceasta sa fie izolata pentru a nu produce condens pe interior.

Comment

• Eu am izolat cu polistiren de 2 cm expandat din motive de spatiu,dupa ce am zidit cu BCA de 12 cm si in fata si in laterale,in fata inainte sa pun BCA am pus si acolo polistiren intre scheletul metalic si BCA,tavanul l-am facut cu 4 cm polistiren ,pe podea am pus 2 cm de polistiren,culmea tot expandat,apoi peste el o sapa ,peste gresie,dupa intarirea gresiei s-a facut tare sistemul,nu am probleme de nici un fel,am 1 an de exploatare.Atentie la BCA pe laterale,sa se tencuiasca pe exterior ori izolare ,depinde cit de alpinist esti.

Comment

• Da , balconul va fi inclus in bucatarie.
              Nu am posibilitate sa izolez in exterior cu polistiren .Metionez ca blocul va fi invelit in aceasta vara cu polistiren dar balcoanele nu vor fi incluse .
              Pot sa izolez perepetele balconului pe interior cu polistiren iar apoi sa mai zidesc cu un rand de BCA.spatiul permite acest lucru si pe interior.

In legatura cu balustrada, trebuie sa o zidesc ?sau pot sa aplic tamplaria(de PVC) pe ea?
              MI-ATI SPUS MAI SUS CA TREBUIE IZOLATA?
              cum se face ?nu am inteles ce presupune acest lucru?

Comment

• O SA FAC O POZA SAPTAMANA ACEASTA SI SPER SA IMI DESCRIETI APOI PASII PE CARE TREBUIE SA II URMEZ.

cum se face centura de beton armat de 10 cm la balustrada ?
                as dori detalii.
                mentionez totodata ca in balcon va exista o sursa de caldura , va fi montat caloriferul din bucatarie.

deci sa inteleg ca pe parapetele existent care este o placa de beton se aplica pilistiren(pe interior ) iar apoi se zideste cu un rand de BCA.
                Pe PODEA SI PE TAVAN POT ALICA PILISTIREN SI APOI SA TENCUIESC(PE INTERIOR)?SAU E DE PREFERAT CU VATA MINERALA(PE TAVAN)?
                SAPA PE CARE O TORN PE PODEA PESTE POLISTIREN CE GROSIME TREBUIE SA AIBA?

Comment

• Originally posted by Gemini
                  Fiind la etajul 1 presupun ca nu existabalcon sub dvs. Balconul va fi inglobat in spatiul camerei?

Aveti doua posibilitati pentru pardoseala balconului: pe interior cu polistiren extrudat sau daca nu exista balcon sub dvs. si nici o altfel de conditionare se poate aplica polistiren expandat sub placa balconului. Tot pe exterior este de preferat sa izolati cu polistiren extrudat - parapetul balconului.

Daca spatiul interior al balconului permite se poate face si o dublare a parapetului cu BCA de izolatie, subtire.

Se poate prinde tamplaria de balustrada metalica insa trebuie avut grija ca aceasta sa fie izolata pentru a nu produce condens pe interior.
                  Da , balconul va fi inclus in bucatarie.
                  Nu am posibilitate sa izolez in exterior cu polistiren .Metionez ca blocul va fi invelit in aceasta vara cu polistiren dar balcoanele nu vor fi incluse .
                  Pot sa izolez perepetele balconului pe interior cu polistiren iar apoi sa mai zidesc cu un rand de BCA.spatiul permite acest lucru si pe interior.

In legatura cu balustrada, trebuie sa o zidesc ?sau pot sa aplic tamplaria(de PVC) pe ea?
                  MI-ATI SPUS MAI SUS CA TREBUIE IZOLATA?
                  cum se face ?nu am inteles ce presupune acest lucru?

Comment

• Originally posted by MaistrulMax
                    In principiu :
                    -pe placa de beton montati polistiren expandat si ziditi pe linga un zid subtire de BCA termoizolant.
                    -la partea superioara a balustrazi se face o centura de beton armat de 10 cm grosime care leaga placa de beton existenta + balustrada de fier +zidaria de BCA.

Daca postati o poza (macar o schita) va pot ajuta cu schita de executie a termoizolatiei.
                    O SA FAC O POZA SAPTAMANA ACEASTA SI SPER SA IMI DESCRIETI APOI PASII PE CARE TREBUIE SA II URMEZ.

cum se face centura de beton armat de 10 cm la balustrada ?
                    as dori detalii.
                    mentionez totodata ca in balcon va exista o sursa de caldura , va fi montat caloriferul din bucatarie.

deci sa inteleg ca pe parapetele existent care este o placa de beton se aplica pilistiren(pe interior ) iar apoi se zideste cu un rand de BCA.
                    Pe PODEA SI PE TAVAN POT ALICA PILISTIREN SI APOI SA TENCUIESC(PE INTERIOR)?SAU E DE PREFERAT CU VATA MINERALA(PE TAVAN)?
                    SAPA PE CARE O TORN PE PODEA PESTE POLISTIREN CE GROSIME TREBUIE SA AIBA?

Comment

• balcon

Cum finisez parapetul unui balcon la interior?
                      Vreau sa pun o tencuiala mozaic, ca la soclu
                      Trebuie sa pun polistiren extrudat 2 cm , masa spaclu si apoi tencuiala mozaic?
                      Sau se poate aplica direct pe parapetul tencuit?fara polistiren? Pe fatada s-a aplicat polistiren extrudat. se face punte temica dak nu pun polistiren extrudat pe parapet?

Comment

• Re: balcon

balconul este inchis??
                        daca da..., cum este inchis??

Comment

• Balconul nu e inchis

Comment

• Daca balconul nu este inchis nu este necesar sa faceti o termoizolatie suplimentara a parapetului pe interior.

Tencuiala decorativa se poate realiza pe suprafete de beton, tencuieli traditionale, suprafete din gipscarton, placi aglomerate etc.
                            Conditia de baza este ca suprafata sa fie rezistenta, neteda, uscata, lipsita de praf sau alte substante care sa impiedice aderenta.

Ca tencuiala decorativa puteti utiliza gama de produse Ceresit.

Comment

• trebuie un tinci inainte de decorativa?

Comment

• Inlaturati prin smirgluire stratul de vopsea lavabila sau zugraveala pana la stratul de tencuiala.

Tencuielile pe baza de ciment sau ciment+var se amorseaza cu vopseaua grund Ceresit CT16.

Comment

Working...
                                X