Announcement

Collapse
No announcement yet.

Inchiderea si termoizolarea balconului

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Balcon

Am si eu o problema cu balconul si as avea nevoie de ajutor.

Am achizitionat un apartament si balconul ca si apartamentul este intr-o stare deplorabila.
    Balconul este pe o structura metalica si are panouri de sticla. Intre partea de jos si sticla este un gol de aprox 20 cm.
    Doresc sa inchid si sa izolez acest balcon astfel incat sa pot renunta la geamul dintre sufragerie si balcon. Apartamentul este la etajul 3.
    Ma gandeam la geam termopan de la parapet in sus, dar am nevoie de o solutie de inchidere si izolare a parapetului. Ma puteti ajuta?
    PS nu trebuie sa fie ceva prea lat deoarece balconul e mic si nu as dori sa pierd prea mult spatiu.

Va multumesc
    Attached Files

Comment

• Se poate face o zidarie din BCA izolatie de 7-10 cm grosime, dupa inlaturarea (doar) geamurilor armate.

Pe exterior se aplica un sistem de termoizolare Ceresit Ceretherm, iar pe interior un sistem de profile metalice+vata de sticla+folie bariera de vapori+placi de gipscarton.

Grosimea aprox. a parapetului va deveni de ~25 cm.

Peste parapet se inchide balconul cu tamplarie termopan.

Comment

• Multumesc de raspuns dar as mai dori sa intreb ceva.

Varianta aceasta intr-adevar izoleaza dar e foarte lata. Nu prea imi "permit" sa pierd 25 de cm. E cam mult pentru un balcon asa de mic. Nu exista vro varianta mai "ingusta"?

Cealalta intrebare ar fi. Intre BCA-uri in afara de mortar se mai pune ceva pentru a le tine. O armatura probabil? Si cum?

Multumesc

Comment

• Ar fi varianta in care sa utilizati panouri termoizolante tip sandwici de 8-10 cm grosime montate pe structura metalica a balconului + zidarie BCA izolatie.

Comment

• Trebuie sa va ganditi si la tavanul balconului care nu arata prea bine...

Comment

• M-am gandit si la aceasta problema
              Cred ca un polistiren extrudat de 5 atat la tavan cat si la pardoseala ar rezolva problema.

Ce ziceti?

Comment

• Eu personal nu sunt adeptul polistrenului pe tavan si pe pereti...pentru podea da daca se toarna sapa.

Comment

• Si ce anume ai propune pentru tavan?
                  Cei de deasupra nu au balconul izolat si nici acoperisul balconului lor (la 4) nu este prea grozav.

Comment

• Apa de pe tavanul balconului se infiltreaza prin placa sau doar se prelinge pe marginea lui? ?

Comment

• Prea multe nu stiu. Abia am achizitionat apartamentul.
                      Nu cred ca se infiltreaza. Adica asa sper. Dar tavanul arata destul de rau. Pe alocuri tencuiala e cazuta si incepe sa se vada armatura.
                      Ideea de izolatie se refera si la asigurarea unui confort termic. Vreau sa renunt la geamul si usa dintre camera si balcon

Comment

• Trebuie sa verificati daca nu exista infiltratii prin suprafata balconului de la etaj.

Daca nu sunt infiltratii se poate termoizola tavanul folosind vata de sticla+folie bariera de vapori+placi de gipscarton.

Comment

• Inchidere balcon

Buna ziua tuturor.
                          Am cumparat un apartament de 2 camere care are un balcon de 4mx1.2m.Mentionez ca nu este logie,ci exterior blocului,iar apartamentul este la etajul 9 din 10.De la parapet in sus am decis il inchid in termopan.Problema mea este partea de parapet.Din constructie,parapetul este din tabla si sticla,dar sticla nu este pe toata suprafata.Arata cam asa:

___________________________ parapet tabla
                          spatiu gol
                          ___________________________ podea
                          Ma poate sfatui cineva cum as putea inchide partea inferioara?

Comment

• Sunt mai multe variante.. acum depinde de ceea ce doriti sa faceti.

Intentionati sa inglobati balconul in camera aferenta?

O varianta este inchiderea total in tamplarie cu geam termoizolant, alta este renuntarea la partea de sticla si inchiderea parapetului cu zidarie de BCA izolat corespunzator.

Mai sunt si alte solutii, mai mult sau mai putin practice.

Comment

• Originally posted by Gemini
                              Sunt mai multe variante.. acum depinde de ceea ce doriti sa faceti.
                              O varianta este inchiderea total in tamplarie cu geam termoizolant, alta este renuntarea la partea de sticla si inchiderea parapetului cu zidarie de BCA izolat corespunzator.
                              Aceeasi dilema o am si eu. Care varianta asigura o izolare termica mai buna? Tamplaria termoizolanta PVC sau zidaria cu BCA (de 10cm in cazul meu) + vata minerala si rigips.
                              Varianta cu zidarie de BCA presupune si un deranj mai mare banuiesc (in casa locuiesc si asta ar presupune sa fac casa santier).
                              Acum ca pret de cost care din variante poate fi mai scumpa? Este un aspect important si asta, de care am sa tin cont.

Comment

• Varianta cu BCA +izolatie este mult mai buna din pdv al izolarii termice.

Pretul ramane sa il calculati functie de dimensiunile balconului dvs.
                                Ca idee un bloc de BCA 65x24x10 are un pret de 5 lei in magazinul Praktiker. Pentru parapet se poate opta pentru o inaltime de 1 m adica circa 4 blocuri de BCA.

Comment

Working...
                                X