Announcement

Collapse
No announcement yet.

Inchiderea si termoizolarea balconului

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• rhaduqu
    replied
    Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

Buna ziua,

Am un apartament cu 2 camere, la etajul 4, an finalizare 2016.
    Din sufragerie, am usa care da in balcon.
    Balconul este deschis, si din cate stiu, este izolat in exterior cu polistiren - structura lui fiind de BCA sau caramida (dintr-aceea cu gauri)
    Balconul da la bulevard, deci se aude traficul, autobuzele, tramvaiele...

Din varii motive, as dori sa inchid balconul in partea superioara.
    Ulterior, as dori sa fac pantofare subtiri pe peretii balconului, pana la nivelul geamului.
    In restul spatiului imi imaginam ca voi pune sistemele de uscare rufe, care se extind si retrag pe peretele dinspre living.

In acest caz - ce ati recomanda sa verific/fac balconului pentru a ma asigura ca limitez (daca se poate, chiar sa elimin) sansele de condens/mucegai.
    Ce imi recomandati in materie de geam termopan, pentru inchiderea balconului?
    Imi puteti recomanda modelul de geam/ferestre/camere? (sunt total pe langa acest subiect)
    Scopul ar fi sa izoleze fonic si in acelasi timp sa ajute cu diferentele de temperaturi pe perioada iernii.
    Nu am posibilitatea sa trag calorifer pe balcon. In schimb, peretele din living care da spre balcon are calorifer pe el.

Va multumesc pentru ajutor si pentru ca ma corectati unde am fost neclar sau incorect.

Zi buna.

Leave a comment:

• Gemini
    replied

Va faceti griji pentru pierderea de caldura prin panel si profil. Totusi, balconul pierde caldura si prin tavan plus pardoseala. Depinde cum priviti problema in ansamblu, cat si unde doriti sa interveniti. Lipirea efectiva peste panel este posibila, sa spunem ca ar putea fi lipit un polistiren extrudat. Solutia oricum trebuie gandita complet, inclusiv cu glaf interior si inchidere peste tot, plus finisarea suprafetei.

Leave a comment:

• lanister
    replied

Problema este de retinere a caldurii pe perioada iernii, de aceea doresc sa izolez.

Leave a comment:

• lanister
    replied

Problema mea este ca doresc izolarea partii de jos a panelului, deoarece partea de pvc nu-mi ofera retinerea caldurii pe balcon, desi am calorifer acolo, si de aceea as dori sa izolez. In legatura cu acoperirea se poate pune zidarie decorativa, asa ca nu-mi fac griji despre aspect.

Leave a comment:

• Gemini
    replied

Adica intreg panelul termoizolant? Va imaginati cam cum va arata aceasta acoperire? Ce panel este utilizat? Sunt probleme sau care este motivul pentru care doriti sa izolati?

Leave a comment:

• lanister
    replied

Click image for larger version

Name:	P_20170925_174632.jpg
Views:	1
Size:	141.5 KB
ID:	628992
    Click image for larger version

Name:	P_20170925_174610.jpg
Views:	1
Size:	256.3 KB
ID:	628993

Buna,
    am pus 2 poze si doresc sa izolez partea de pvc de sub geam.
    Multumesc.

Leave a comment:

• Gemini
    replied

Care zona mai exact? Se poate o foto?

Leave a comment:

• lanister
    replied

am un balcon inchis cu geam termopan din pvc, si doresc sa-l izolez in partea de jos unde se afla pvc-ul. Ce materiale m-ar ajuta la izolare, fiind vorba de suprafata pvc.
    Multumesc.

Leave a comment:

• danielH
    replied

Puteti folosi adezivul OSB Kleber care se gaseste si sub forma de pasta gata preparata

Leave a comment:

• Gemini
    replied

Cu adeziv poliuretanic.

Leave a comment:

• AskAsk
    replied

m-am lasat pacalit de marea reabilitare a blocului si m-am trezit in balcon cu o preafrumoasa placa de OSB. M-am gansit s-o acopar cu polistiren de 2 cm si apoi sa tencuiesc frumos. Cu ce sa lipesc polistirenul pe OSB?

Leave a comment:

• Gemini
    replied

Cel mai usor lipiti cu adeziv poliuretanic, aplicati cateva benzi si asezati placa, cu ceva presat pentru a mentine pozitia pana la intarirea adezivului. Abaterea este din cazua placilor de OSB. In caz de nevoie, se pot fixa pe mijloc, mecanic, cate 2 dibluri.

Leave a comment:

• errkey
    replied

Momentan, am reusit sa decupez/potrivesc destul de ok, zic eu, cele 2 placi de OSB, cu rosturile aferente, etc; asta in ce priveste dimensiunea. In schimb, ma lovesc de o situatie legata de nivel...:

Suprafata cu totul are o mica inclinatie spre parapet (aprox. 2-3mm) despre care stiam; dar acum asezand OSB-ul am realizat ca si placile de polistiren mai mult sau mai putin fiecare, are o mica curbura (burta) spre mijloc (practic, la imbinarea nut&feder e la un nivel, iar spre centrul placii cu 0.5..2mm mai lasat) - suficient incat OSB-ul sa nu se culce chiar perfect, adica pe o suprafata maxima a polistirenului. Si apare situatia: cand calc in anumite zone se lasa putin, si se ridica putin placa OSB de capat... (E posibil sa se mai si aseze lucrurile, in a 2-a zi parca jocul nu mai era asa mare). Dar trebuie sa gasesc o solutie la nivel de OSB ca sa nu am surprize (sau sa fie minime) cand ajung la montarea parchetului...

Am cumparat si niste placi XPS de 3mm, dar nu am o idee prea clara cum ar trebui sa compensez. Ce variante mi-au trecut prin cap:
    A. sa lipesc cu spuma cateva bucati/petice doar local unde este mai lasat (unde-s sub 2mm de ex. ce fac?)
    B. sa vin cu un strat cu totul nou integral din XPS 3mm transversal (deci pe lungimea balconului) pe extrudatul de 5cm (care e pe latime, foto 5) incercand sa dau un nou nivel mai corect (din adeziv poliuretanic? nu stiu daca merge)
    C. dupa ce am stabilit pozitia OSB si l-am lipit sa fac niste gauri in el si sa injectez adeziv poliuretanic pe unde banuiesc ca sunt goluri
    D. o combinatie intre astea
    E. sa iau din polistiren cu abraziv/flex unde e mai inalt (nebunie!?)
    (cu adeziv mineral cred ca nu se mai poate lucra intre 2 suprafete de polistiren)

Intrebare: Este ok daca am izolat cu spuma toate rosturile polistiren-perete, polistiren-polistiren? (deci sa ramana rosturi doar la OSB si apoi parchet)

Atasez cateva fotografii.
    Attached Files
    Last edited by errkey; 31 May 2017, 10:31.

Leave a comment:

• Gemini
    replied

1. Lasati rost de doar 5-6mm fata de perete si 3 mm intre placi.
    2. pentru suprafata dvs. nu este necesara prindeera mecanica. Daca doriti, aplicati cateva cordoane de adeziv poliuretanic pe polistiren (din cordoane transevrsale pe lungimea placilor) apoi asezati placa de OSB. Lasati sa se usuce adezivul 15 minute si puteti continua lucrarea, pana la uscare mentineti o mica presiune pe placi pentru a nu se misca si sa stea pe pozitia de lipire.

Leave a comment:

• errkey
    replied

Buna seara,

Revin dupa ceva vreme, timp in care am mai avansat cu lucrarea. Am mers pe varianta schitata in postul anterior, putin simplificata. Am lipit polistirenul extrudat de sapa cu adeziv, am etansat cu spuma spatiile ramase inspre pereti, intre placi, etc. Apoi am ridicat un perimetru cu teava rectangulara (20mm inaltime), ancorata in placa de beton bineinteles; peste care am prins deja UD-urile inferioare ale peretilor. O sa revin cu cateva foto edificatoare. In suprafata interioara ramasa urmeaza sa asez OSB-ul de 18mm si aici am unele intrebari:

1. In toate fisele tehnice vad acele rosturi de dilatatie <5mm intre placi si <15mm la perete. Eu avand suprafata asa mica (105x360cm) e nevoie de acel rost (f.) mare la perete (teava)? Practic voi avea doar 2 bucati, una placa aproape intreaga si cealalta taiata in L sa cuprind in aceeasi bucata si zona fostei usi (echivalent cam juma' de placa).

2. Sunt aproape convins ca voi vrea sa fixez placile OSB in vreun fel. Nu am incredere ca nu mi s-ar deplasa... M-am gandit sa fac tot o prindere mecanica, desi adancimea e destul de mare pana la placa de beton (diblurile rapide nici nu prind, doar conexpandul) si iar sunt niste gauri serioase de dat (...). In care/cate puncte ale placii ar trebui sa fac prinderea? In patru colturi si mijloc, pe laturi si mijloc, in cruce, in X, nu stiu...
    Dar adezivul poliuretanic (inteleg ca exista pentru lipire OSB de polistiren) ar fi ok / ar tine suficient de bine? Acela cum se aplica? Pe toata placa, sau doar in linii/puncte?

Mai am un saculet dileme adunate, dar il descarc pe parcurs, cand ajung la operatiunile respective.

Multumesc.
    Last edited by errkey; 23 May 2017, 23:28.

Leave a comment:

Working...
X