Announcement

Collapse
No announcement yet.

Inchiderea si termoizolarea balconului

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Se poate repara cu acel adeziv daca nu este foarte mare insa depinde si de pozitionarea ei exacta. Daca este pe o surpafata verticala nu este nici o problema.
    Da, la acel dezumidifcator cu clorura de calciu m-am referit. Precipitarea se produce datorita acumularii umiditatii in zona pastilei in conditiile in care temperatura mediului ambiant este mai scazuta astfel ca se ajunge la saturatia aerului.
    Vor veni cateva zile bune cu temperaturi scazute, ar trebui sa vedem ceva condens pe tamplarie, ramane de vazut.

Comment

• da, au venit acele zile de ger. la prima vedere: daca tin perdelele si draperiile trase gasesc geamul fleasca. la a doua vedere: am lasat geamul de mijloc fara perdea si draperie, pe el se formeaza mult mai putin condens. Nu pot sa ma pronunt in privinta tamplariei, pentru ca apa de pe sticla se scurge pe tamplarie. Nu am observat condens in zona dezumificatorului.

Comment

• Cand tineti perdelele/jaluzele trase nu mai este "spalata" suprafata vitrata de catre fluxul de caldura fapt ce duce la scaderea temperaturii de fata geamului, deci aparitia condensului. Apa de pe sticla care se scurge pe toc nu este deloc in regula, cel mult ar trebui sa apara condens superficial fara aparitia picaturilor de apa.

Comment

• Inchidere balcon

Buna ziua,

Doresc sa-mi inchid balconul (atasat postului gasiti o poza) si as dori parerea dumneavoastra in urmatoarele puncte:
          1. Ar fi mai bine sa dau grilajul imprejmuitor jos?
          2. Sa zidesc pana la inaltimea grilajului sau sa pun din termopan de sus pana jos? Care varianta este mai buna daca nu luam in considerare pretul.
          3. Care ar fi costurile aproximative pentru cele doua variante de la pct-ul 2? (zona Cluj)
          4. Se pot face lucrarile astea iarna (adica acum la -15 -25 de grade) ?
          5. Se poate revopsi grilajul exterior la aceste temperaturi?

Va multumesc pentru ajutor.
          Attached Files

Comment

• 1. O poza reala poate ajuta mai mult in analiza situatiei concrete
            2. Prefer varianta inchidere cu termopan partiala pentru a avea o lucrare rezistenta,solida si fara probleme legate de condens. Ar trebui vazut daca se poate zidi pe acea zona inferioara, daca structura poate sustine greutatea.
            3. Greu de spus pana nu alegi o solutie clara
            4. Exclus lucrul la temperaturile mentionate de tine
            5. Exclus.
            VYS Blog - 100 % D I Y
            Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

Comment

• Inainte de a lua o decizie concreta faceti un drum la biroul de urbanism din cadrul primariei si vedeti daca primiti aprobarea de a inchide balconul.

Comment

• Am fost, si mi-au zis ca daca nu zidesc si inchid doar cu termopan ei nu au treaba...

Deci cade ziditul.

Ati putea sa imi dati 2-3 firme care lucreaza bine si care ar putea face treaba asta?
                De asemenea, cam de la cate grade, sau de cand pot sa ma apuc de treaba acolo?

Comment

• Puteti sa incepeti lucrul atunci cand temperatura exterioara devine pozitiva.

Comment

• Daca nu mai trag perdelele, condensul este acceptabil pe sticla. Insa apare picaturi de apa in zona tocului inferior, de aici am dedus ca poate se scurge de pe sticla. Cei de la termopane mi-au zis ca geamurile nu defecte. Persista si petele de pe zidarie, in zona la colturile ramei. Vreau sa remediez problemele, cand se va imblanzi vremea, dar nu stiu cu ce sa incep. Offfff.........

Comment

• Spuneti ca exista un condens acceptabil, ce intelegeti prin acest termen? La o inchidere de logie, cu suprafete izolate si geam triplu pe profil cu 5 camere nu ar trebui sa fie deloc condens pe tamplarie si nici pe geam, sau cel putin nu atat incat sa formeze picaturi de apa si sa se scurga. Comparati aceasta situatie cu ceea ce aveti dvs., pentru o referinta solida.
                      Geamurile poate nu sunt defecte insa nu fac fata. Cate camere sau ce adancime are profilul (am vazut marca rehau)? Intrebati daca puteti sa treceti la pachet de sticla cu 3 foi prin inlocuirea sticlei duble.
                      Cu cateva mesaje mai sus v-am dat o solutie de renovare completa ce sa includa termoizolatia exterioara parapet si restul zonelor interioara fara izolatie, sau cu izolatie ce posibil sa aiba probleme.

Comment

• M-am uitat si pe poze . Puteti sa faceti toate lucrarile posibile si de condens pe geam nu scapati pina nu veti monta un calorifer dimensionat la putere si marime fizica !
                        Spuma de pe exterior se poate taia la nivelul geamului si masca cu un coltar pvc lipit cu silicon sau adeziv sau se poate monta o bagheta de polistiren extrudat , lipita , daca doriti si o oarecare izolatie termica .
                        Teoretic ar trebui sa renuntati la citiva mp de finisaje si sa refaceti dvs izolatia balconului , tavan, pereti , podea .
                        Instalatii verificari-revizii gaze

Comment

• Originally posted by Mircea G View Post
                          M-am uitat si pe poze . Puteti sa faceti toate lucrarile posibile si de condens pe geam nu scapati pina nu veti monta un calorifer dimensionat la putere si marime fizica !
                          Spuma de pe exterior se poate taia la nivelul geamului si masca cu un coltar pvc lipit cu silicon sau adeziv sau se poate monta o bagheta de polistiren extrudat , lipita , daca doriti si o oarecare izolatie termica .
                          Teoretic ar trebui sa renuntati la citiva mp de finisaje si sa refaceti dvs izolatia balconului , tavan, pereti , podea .
                          Da-mi voie sa te contrazic referitor la montare calorifer. Ei bine, uite ca balconul meu, cel de acelasi tip constructiv, nu are nici o problema cu umezeala si condensul. Este adevarat ca are ceva izolatie facuta cu putina pasiune.
                          --------------------
                          Pentru colegul cu problema, acolosunt probleme plecand de la izolatie, materiale si mana de lucru, fara revizia de care spune Mircea greu de facut ceva corect.
                          VYS Blog - 100 % D I Y

Comment

• Bun , sa reiau ! Am spus calorifer ACOLO , ca acolo , sub geam este normal sa fie . Eu nu cunosc ce calorifer are in restul spatiului , ce temperatura are in casa , ce ventilatie sau emisie de vapori de apa .
                            Sigur este , calorifer ACOLO , sub geam .
                            Mai discutam pe un topic de temperatura sticlei , nu este cazul sa reiau , deci imi sustin ideea .
                            Instalatii verificari-revizii gaze

Comment

• Sigur, nu-i problema cu ideea fiecaruia. Eu pot demonstra LIVE.
                              Eu doream sa spun doar ca se poate si fara, nu ca e gresit ce ai sustinut.
                              VYS Blog - 100 % D I Y

Comment

• Inchidere si izolare balcon

Buna ziua,

Imi cer scuze pentru un eventual off topic dar am un set de intrebari:
                                Doresc inchiderea si termoizolarea balconului atat interior cat si exterior.
                                As dori sa stiu care sunt etapele lucrarii adica ce trebuie facut mai intai, ce materiale sa folosesc etc.
                                Balconul se afla la etajul 2 al unui bloc. Deasupra vecinul are balconul inchis cu termopan, probabil si izolat interior, dar nu stiu in ce masura.
                                Doresc sa-l inchid cu termopa cu 6 camere si 3 sticle(sper ca m-am exprimat cat de cat corect)
                                dimensiunile sunt 7 metri lungime si 1,20 lateralele 2 care nu se invecineaza cu nimeni.
                                Mentionez ca vreau sa fac cu acest drum si extinderea a doua camere care ies in balcon(bucataria si camera mica).
                                Va multumesc

Comment

Working...
                                X